PDA

View Full Version : Для тих кому не байдужа доля України

Сторінки : [1] 2

Да Винчи
30-01-2008, 00:03
Тверезість — норма життя!

Твереза людина — щаслива сім'я.
Тверезі діти — здорове суспільство.
Тверезий народ — світле майбутнє!

Дві третини населення планети живуть тверезо. Народи багатьох країн світу вже відмовилися від вживання, виготовлення та продажу алкогольних сумішей, тобто свідомо обрали для себе тверезий спосіб життя. Ще у 1975 році Всесвітня організація охорони здоров'я проголосила алкоголь наркотиком №1 у світі.
Мета нашого проекту — надати правдиву інформацію про алкоголь та інші легальні наркотики усім, хто бажає її отримати. Допомогти мислячим людям розібратися в цій проблемі чесно та об'єктивно. І подати руку допомоги тим, хто не може самостійно звільнитися з полону тютюново-алкогольно-наркотичної залежності.
Пора, нарешті, усвідомити, що зміни у речовині головного мозку, що наступають після прийому будь-якої дози алкоголю, безповоротні. Вони залишають після себе невиправний слід у вигляді випадіння дрібних і найдрібніших структур мозку, що неминуче позначається на його функції.
Враховуючи ситуацію, яка склалася в Україні, ми вважаємо необхідним глибоке усвідомлення кожною людиною згубності вживання кожної краплі алкоголю. Закликаємо всіх якнайшвидше відмовитися від його вживання і включитися у прогресивний всесвітній рух по встановленню всезагальної тверезості.

Російською мовою:

Трезвый человек — счастливая семья.
Трезвые дети — здоровое общество.
Трезвый народ — светлое будущее!

Две трети населения планеты живут трезво. Народы многих стран мира уже отказались от употребления, изготовления и продажи алкогольных смесей, т.е. сознательно выбрали для себя трезвый образ жизни. Ещё в 1975 году ВОЗ алкоголь наркотиком №1 в мире.
Цель нашего проекта — предоставить правдивую информацию об алкоголе и других разрешенных наркотиках всем, кто желает её получить. Помочь думающим людям разобраться в этой проблеме честно и объективно. И подать руку помощи тем, кто не может самостоятельно освободиться из плена табачно-алкогольно-наркотической зависимости.
Пора, наконец, осознать, что изменения в веществе головного мозга, наступающие после приёма любой дозы алкоголя, необратимы. Они оставляют после себя неизгладимый след в виде выпадения мелких и мельчайших структур мозга, что неизбежно сказывается на его функции.
Учитывая сложившуюся ситуацию в Украине, считаем необходимым глубокое осознание каждым человеком пагубности употребления каждой капли алкоголя. Призываем всех как можно скорее отказаться от его употребления и включиться во всемирное прогрессивное движение по установлению всеобщей трезвости.

(Інформація взята з сайту www.tvereza.info)

Пропоную Вашій увазі фільми про алкоголь та куріння, а також інші матеріали, які Ви, напевно, ніколи не зустрінете у засобах масової інформації:

1.Алкогольний терор(727 Мб) (ftp://www.portal24.ru/video1/mama/genocid/alc-l-s.00_.avi)
Альтернатива:
Алкогольний терор(702 Мб) (http://ethic-media.net/zhdanov3-44.avi)
Алкогольний терор-скорочена версія(410 Мб) (http://ethic-media.net/sbnt_lekcija_zhdanova.avi)

Також корисними для перегляду є:
2.«Руський хрест»(68 Мб) (http://ethic-media.net/russkij_krest.avi)
або Русский крест(140 Мб) (http://znaiprav.10gb.ru/lessons/jdanov/video/jdanov-russkiy_krest.avi)
3. В. Г. Жданов в программе «Пить можно всем, но знать лишь только...»(340 Мб) (http://ethic-media.net/pit_mozhno_vsem_no_znat_lish_tolko....avi)
(Для тих кого це зацікавило і немає можливості закачати інформацію в такому обсязі можу записати на диск і передати особисто в руки=звертайтесь в ПС)
Більше інформації по цій темі можна знайти на www.tvereza.info та www.pravdu.ru

http://tvereza.info/sobriety/today/images/curve.gif
Сьогодні рівень споживання алкоголю в Україні є одним із найвищих у світі і становить близько 20 літрів абсолютного спирту на душу населення за рік (офіційна статистика повідомляє про 12-13 літрів). Крім того, наше законодавство не визнає алкогольним виробом пиво, тим самими позбавляючи населення країни захисту від алкоголізації.

2008 рік подарував нам чергову, зовсім не радісну новину: як показують останні дослідження ВООЗ, Україна займає перше місце в світі по вживанню алкоголю серед дітей та молоді. 40% дітей у віці від 14 до 18 років вже залучені до систематичного вживання алкоголю, заборона ж продавати алкогольні «напої» особам віком до 18 років існує лише на папері. Армія алкогольних та тютюнових наркоманів постійно поповнюється, одурманюючі суміші невпинно поглинають нові покоління...

МЕТА теми: об'єднати однодумців і виступити єдиним фронтом, адже "МИ СИЛЬНІ-КОЛИ МИ РАЗОМ"

wolfman
30-01-2008, 00:11
Сьогодні рівень споживання алкоголю в Україні є одним із найвищих у світі і становить близько 20 літрів абсолютного спирту на душу населення за рік
яка гадина випиває мої 20 літрів...

WINDOWS
30-01-2008, 00:14
Вони думають що всю вип'ють!!!!!!!!:rolleyes::yes:

freedom
30-01-2008, 00:18
яка гадина випиває мої 20 літрів...

Я:cool:.....Шо проблеми?....

Думаю це дійсно серйозна проблема.....Що станеться з нашою нацією?.....Вона зіп"ється.....Що це за вихваляння:" я випив стількито пива, я модний"%\....А що пізніше з нирками буде і з печінкою?....Потрібно вести здоровий спосіб життя...Ну це моє ІМХО, кожному як то кажуть своє...

wolfman
30-01-2008, 00:19
Я:cool:.....Шо проблеми?....
ашобтебезнудиловідтогоспи рту

$¤K¤L
30-01-2008, 00:25
"И подать руку помощи тем, кто не может самостоятельно освободиться из плена табачно-алкогольно-наркотической зависимости."
вот эта цитата особенно меня тронула. аж всплакнул:cry:
помогите нам, непьющие дяди, может заживем как люди?:cry:

Sammael
30-01-2008, 00:25
Знаешь,когда за времён СРСР был установлен сухой закон,то люди отравливались,потому что начали употреблять адеколоны)))
Это продукт,без которого видимо никудЫ:confused:
Поэтому пусть лутче очищеный спирт пьют,чем всякую куйню=):yes::)

freedom
30-01-2008, 00:30
ашобтебезнудиловідтогоспи рту
Главне шо б ти встиг відійти на безпечну відстань....
Знаешь,когда за времён СРСР был установлен сухой закон,то люди отравливались,потому что начали употреблять адеколоны)))
Я так бачу ви ше не зустрічалися зі справжнім алкоголізмом....
А хто каже що ввели сухий закон?....Ні потрібно робити престижним здоровий спосіб життя....Заборонити продажу неповнолітнім алкогольних напоїв...

Да Винчи
30-01-2008, 00:33
"адеколоны" пили одиниці-алкаші, не думаю що в СРСР випивали 20 літрів одеклону на душу

turs
30-01-2008, 00:35
спасение утопающих - дело рук самих утопающих (с)

wolfman
30-01-2008, 00:35
спочатку спирт випив шоб я не отруївся.
тепер піклуєшся шоб я не забруднився. велика дяка.

$¤K¤L
30-01-2008, 00:38
вот подумайте сами - сколько алкоголиков среди ваших знакомых? у меня реально 1 человек... а те, кто живут в деревнях, задрыпаных селах и в любых других чигирях не важны для доли Украины уже лет 10, а бухают от нечего делать... А выпить с друзьями или по праздникам - это не преступление...

Да Винчи
30-01-2008, 00:39
спасение утопающих - дело рук самих утопающих (с)
якщо нічого не робити то через років 50 вже словян(росіяни, українці, білоруси) може вже й не бути.

$¤K¤L
30-01-2008, 00:41
якщо нічого не робити то через років 50 вже словян(росіяни, українці, білоруси) може вже й не бути.

:lol:жжошь!

Да Винчи
30-01-2008, 00:41
вот подумайте сами - сколько алкоголиков среди ваших знакомых? у меня реально 1 человек... а те, кто живут в деревнях, задрыпаных селах и в любых других чигирях не важны для доли Украины уже лет 10, а бухают от нечего делать... А выпить с друзьями или по праздникам - это не преступление...
П'ють не від того що нема роботи, а немає роботи бо вони як ти кажеш бухають.

turs
30-01-2008, 00:42

работа есть всегда. а совести бля нет. и лени туева хуча. и самомнения. потому и в говне.

TOR
30-01-2008, 00:42
Людина правду каже
Від алкоголю тупіють!
тож тупійте далі як вам хочеться, я, наприклад, не п*ю і не палю, веду здоровий спосіб життя

Да Винчи
30-01-2008, 00:43
:lol:жжошь!
ти подивись на різницю між народжуваністю і смертністю, а ще на купу дітей які до 18 вже бухають курять і наркотою граються

$¤K¤L
30-01-2008, 00:44

от того, что делать ничего не хочется, поверь, я знаю. у нас на заводе таких было немеренно. а работать хотят те, кто к чему-то стремится. кому не достаточно 600 гривен в месяц на водяру, а кто хочет достичь большего. и сейчас целеустремленных людей гораздо больше.

$¤K¤L
30-01-2008, 00:45
ти подивись на різницю між народжуваністю і смертністю, а ще на купу дітей які до 18 вже бухають курять і наркотою граються

раньше про них просто молчали...

Да Винчи
30-01-2008, 00:47
от того, что делать ничего не хочется, поверь, я знаю. у нас на заводе таких было немеренно. а работать хотят те, кто к чему-то стремится. кому не достаточно 600 гривен в месяц на водяру, а кто хочет достичь большего. и сейчас целеустремленных людей гораздо больше.
ти кажеш=сейчас целеустремленных людей гораздо больше.
а чи багато серед них алкоголіків?і чи є гарантії що вони ними не стануть?????????

Да Винчи
30-01-2008, 00:49
раньше про них просто молчали...
пам'ятаєш "нас 52 мільйони"?
а зараз скільки?
і хай не брешуть що повиїжали

$¤K¤L
30-01-2008, 00:51
ти кажеш=сейчас целеустремленных людей гораздо больше.
а чи багато серед них алкоголіків?і чи є гарантії що вони ними не стануть?????????

:lol: а кто даст гарантию, что не им не станешЬ?:lol: даже ты такой гарантии дать не сможешь. я тебе говорю, что со временем людей, которые хотят работать становится больше и бухают все меньше. а если б я знал, что будет в будующем - не сидел бы на форуме, а считал бы чемоданы с бабками и в гараже Роллсы с Феррарьками:)

$¤K¤L
30-01-2008, 00:53
а зараз скільки?

а почему "брешуть"? у меня бОльшая часть (в разы) знакомых и друзей уехали за бугор, чем забухали:lol: уверен, у тебя так же. + немецкие презервативы и цены на жильё)

wolfman
30-01-2008, 00:55
Людина правду каже
Від алкоголю тупіють!
тож тупійте далі як вам хочеться, я, наприклад, не п*ю і не палю, веду здоровий спосіб життя..+1)

Да Винчи
30-01-2008, 00:56
:lol: а кто даст гарантию, что не им не станешЬ?:lol: даже ты такой гарантии дать не сможешь. я тебе говорю, что со временем людей, которые хотят работать становится больше и бухают все меньше. а если б я знал, что будет в будующем - не сидел бы на форуме, а считал бы чемоданы с бабками и в гараже Роллсы с Феррарьками:)
старших вже не переробиш(більше 40 років)
дітей та молодих людей майже всіх підсадили на пиво.
А буде після пива всі знають.
Як ти думаєш кому в Україні вигідно те що ПИВО-не алкогольний напій(реклама по телебаченню цілодобово)?

Да Винчи
30-01-2008, 00:58
а почему "брешуть"? у меня бОльшая часть (в разы) знакомых и друзей уехали за бугор, чем забухали:lol: уверен, у тебя так же. + немецкие презервативы и цены на жильё)
Ти під словом ЗАБУХАЛИ маєш на увазі- синяк повний.
В мене інша думка=Якщо вживати алкоголь раз на два тижні - це вже алкоголізм.

Schokolade))
30-01-2008, 00:59
а зараз скільки?

Маладец,аднака)))Согласна... еще и эти подпольные продажи!!!Некачественные спиртные напитки окончательно разрушают организм...Тем самым протаптывая дорожку к летальному исходу.:cry:

www.vintorg.net
30-01-2008, 01:02
а зараз скільки?
Я не понимаю откуда эта зацикленность на цифрах? Что весь смысл развития нации это чтобы нас было дохрена? :confused:
За китайцами все равно не угнаться :d
Шведов вон всего 8 миллионов и никто, включая их самих не считает себя от этого ущербнее других :|

Сколько можно уже ныть и причитать на эту тему? :confused:
Лучше заведи двадцать детей если тебя это действительно так напрягает :d

Да Винчи
30-01-2008, 01:03
Маладец,аднака)))Согласна... еще и эти подпольные продажи!!!Некачественные спиртные напитки окончательно разрушают организм...Тем самым протаптывая дорожку к летальному исходу.:cry:
Я як патріот хочу жити в рідній Україні,а не заробити бабла чухнути туди де люди культурні і не бухають.

Да Винчи
30-01-2008, 01:06
Я не понимаю откуда эта зацикленность на цифрах? Что весь смысл развития нации это чтобы нас было дохрена? :confused:
За китайцами все равно не угнаться :d
Шведов вон всего 8 миллионов и никто, включая их самих не считает себя от этого ущербнее других :|

Сколько можно уже ныть и причитать на эту тему? :confused:
Лучше заведи двадцать детей если тебя это действительно так напрягает :d
я не говорю щоб нас було як китайців.
просто кажу що якість населення падає катастрофічно= всі розумні повтікають а хто ж залишиться

Да Винчи
30-01-2008, 01:07
дякую за увагу.
завтра на навчання

Schokolade))
30-01-2008, 01:09
Я як патріот хочу жити в рідній Україні,а не заробити бабла чухнути туди де люди культурні і не бухають.

Добрі наміри-це добре...Можливо,ти ще й плани здійснення своїх мрій розробив?)))Як забрати зі звичайної української родини улюблену горілочку?)))

BUCH
30-01-2008, 01:09
Недавно читал очень интерестную статью в одном научнопопулярном журнале (нипомню точно, помоему ""National Geografik") так вот, группа учёных (палеонтологов) провела серьёзные исследования и пришла к выводу, что НЕТ НЕОДНОГО известного этноса, который бы так или иначе незадурманивал своё сознание (посредствам алкоголя, наркотикических, галюциногенных, психотропных веществ и т.п.)
Даже племена басейна Амазонки, которые по сути до сих пор живут в условиях бронзового (или каменного:confused:) века, и практически НИКОГДА не взаимодействовали с так называемым "цивилизованым миром", и те что то там жрут (или пьют:)), вобщем вести полностью трезвую жизнь неудавалось ещё НИКОМУ:)

Onex
30-01-2008, 01:11
Недавно читал очень интерестную статью в одном научнопопулярном журнале (нипомню точно, помоему ""National Geografik") так вот, группа учёных (палеонтологов) провела серьёзные исследования и пришла к выводу, что НЕТ НЕОДНОГО известного этноса, который бы так или иначе незадурманивал своё сознание (посредствам алкоголя, наркотикических, галюциногенных, психотропных веществ и т.п.)
Даже племена басейна Амазонки, которые по сути до сих пор живут в условиях бронзового (или каменного:confused:) века, и практически НИКОГДА не взаимодействовали с так называемым "цивилизованым миром", и те что то там жрут (или пьют:)), вобщем вести полностью трезвую жизнь неудавалось ещё НИКОМУ:)

:yes::yes::yes::good:

www.vintorg.net
30-01-2008, 01:20
я не говорю щоб нас було як китайців.
просто кажу що якість населення падає катастрофічно= всі розумні повтікають а хто ж залишиться
Раз мы с тобой здесь, значит "ще не всi розумнi повтiкали" ;)

www.vintorg.net
30-01-2008, 01:30
вобщем вести полностью трезвую жизнь неудавалось ещё НИКОМУ:)
:d

А ведь в этом что-то есть.

Нет, ну я конечно понимаю, что злоупотреблять надо в меру. Но вот так ставить вопрос - провести полностью трезвую жизнь - не понимаю :confused:
Это все равно что сказать, я хочу прожить всю жизнь ни разу не улыбнувшись или не съев ни одного апельсина. Ну, то есть, если задаться целью, то конечно можно.

А вот есть ли смысл? :d

Onex
30-01-2008, 01:40
вообще автор топа прав, в том что масштабы алкоголизации населения(да и не только алкоголизации, но прочих других разрушительных маний/зависимостей) просто огромны и с каждым месяцем/годом возростают в геометрической прогрессии........

Legol@s
30-01-2008, 02:00
ЖАХ! піду нап*юся...

Vetka
30-01-2008, 03:04
Хотелось бы сказать, что проблемы нету... но видела в больничке, 30-титетних, выглядивших на 45-ть. И при этом на пьющих свермеры, не похожи были... очень в меру выпивающие. А цироз незаметный, пока не поздно.
Про форум и детей пьщих - ваще молчу.
Там ещё было что-то, про целеустремлённых людей, хорошо зарабатывающих и выпивающих только в компании друзей - чем больше денег, тем больше друзей и тем больше печёнка... и думаешь потом - "ну вот чего человеку не хватало"...
И самая главная проблема алкоголя увековечена не на одной стене и разделе юмора "алкоголик - это тот, кто пьёт больше чем я"...
а ведь, многим, из отписавшихся в топе, можно в диагноз выносить "побутове пияцтво"

Onex
30-01-2008, 03:07
Хотелось бы сказать, что проблемы нету... но видела в больничке, 30-титетних, выглядивших на 45-ть. И при этом на пьющих свермеры, не похожи были... очень в меру выпивающие. А цироз незаметный, пока не поздно.
Про форум и детей пьщих - ваще молчу.
Там ещё было что-то, про целеустремлённых людей, хорошо зарабатывающих и выпивающих только в компании друзей - чем больше денег, тем больше друзей и тем больше печёнка... и думаешь потом - "ну вот чего человеку не хватало"...
И самая главная проблема алкоголя увековечена не на одной стене и разделе юмора "алкоголик - это тот, кто пьёт больше чем я"...
а ведь, многим, из отписавшихся в топе, можно в диагноз выносить "побутове пияцтво"
100%:yes: я вон себя по таблице сравнивал - бытовое злоупотребление алкоголем:yes:

Да Винчи
30-01-2008, 08:30
http://tvereza.info/sobriety/today/images/percapitamap.gif
Виявляється, більша частина населення планети, а саме — дві третини її мешканців — живуть тверезо. Понад 600 великих та малих народів світу не вживають алкоголю, не курять і не застосовують інших наркотиків. За даними Міжнародної академії тверезості у 41 державі світу діє абсолютний сухий закон, а ще в 40 країнах — закони тверезості.

Нам з вами довелося жити у самому пеклі цього наркотизованого світу — Україна, як і майже вся Європа, забарвлена тривожним кольором наркотичних страждань.

Ось список держав, у яких закони про тверезість (різного ступеня строгості) діють на державному рівні: Албанія, Алжир, Бангладеш, Бахрейн, Бенін, Бруней, Буркіна-Фасо, Бурунді, Бутан, Гамбія, Гана, Гвінея, Гвінея-Бісау, Джибуті, Екваторіальна Гвінея, Еритрея, Ефіопія, Єгипет, Ємен, Замбія, Західна Сахара, Зімбабве, Індія, Індонезія, Ірак, Іран, Ісландія, Йорданія, Камбоджа, Камерун, Катар, Кенія, Китай, Коморські острови, Кот-д'івуар, Кувейт, Лаос, Лесото, Ліван, Лівія, Маврикій, Мавританія, Мадагаскар, Малаві, Малайзія, Малі, Мальдиви, Мароко, М'янма, Ненал, Нігер, Нігерія, Норвегія, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Пакистан, Палестина, Папуа-Нова Гвінея, Руанда, Саудівська Аравія, Свазіленд, Сейшельські острови, Сенегал, Сингапур, Сирія, Сомалі, Судан, Східний Тимор, С'єрра-Леоне, Таїланд, Танзанія, Того, Туніс, Туреччина, Туркменістан, Уганда, Центральноафриканська Республіка, Чад, Швеція, Шрі-Ланка.

Найбільші народи, які не вживають алкоголю: китайці (1 мільярд 125 мільйонів чоловік); хіндустанці (245 млн.); бенгальці (189,15 млн.); панджабці (99 млн.); бахарці (97,6 млн.); телугу (74,5 млн.); таї (70 млн.); маратхі (66,5 млн.); таміли (64,11 млн.); в'єтнамці (62,15 млн.); єгиптяни (54,6 млн.); турки (53,3 млн.); гуджаратці (47 млн.); малаялі (35 млн.); орія (32,3 млн.); жауса (30,8 млн.); спамці (30,13 млн.); кушити (30 млн.); перси (25,9 млн.); сунди (24,5 млн.); алжирці (22,2 млн.).

Прибічники 416 релігій земної кулі сповідують тверезість. Серед них іслам (1 мільярд 126 мільйонів чоловік); суннізм (850 млн.); індуїзм (793 млн.); буддизм (500 млн.); вішнуїзм (500 млн.); ханафіти (400 млн.); п'ятидесятництво (373 млн.); малікіти (200 млн.); шиваїзм (198 млн.); шиїзм (180 млн.) імаміты (140 млн.); новий вік (100 млн.); кальвінізм (62 млн.); методизм (60 млн.); асамблея Бога (22 млн.); амідаїзм (19,7 млн.); адвентисти сьомого дня (16 млн.) та інші.

Але, на жаль, навіть ті країни, населення яких веде здоровий, тверезий спосіб життя, не захищені повною мірою від впливу процесу глобалізації який приніс їм «культуру» масового споживання легальних і нелегальних наркотиків.

Да Винчи
30-01-2008, 08:32
а можно узнать откуда такие данные?

Причины такого явления известны?
Невже мова йде про точні цифри?зайди в гугл пошукай і там все є
подивись статистику, залежність між випитою горілкою і народжуваністю= обернена пропорційність

Да Винчи
30-01-2008, 08:37
:d

А ведь в этом что-то есть.

Нет, ну я конечно понимаю, что злоупотреблять надо в меру. Но вот так ставить вопрос - провести полностью трезвую жизнь - не понимаю :confused:
Это все равно что сказать, я хочу прожить всю жизнь ни разу не улыбнувшись или не съев ни одного апельсина. Ну, то есть, если задаться целью, то конечно можно.

А вот есть ли смысл? :d
Чи хотів би ти жити в сім'ї з алкоголіком?
думаєш це круто?моя думка = ні
про ці муки знаю не з книжок- брат(20 років) поховав батька(48 років).
Батько плакав просив сина -"не трать своє життя так як це зробив я"
Є над чим подумати, чи не так?

Vdovy
30-01-2008, 10:09
... а те, кто живут в деревнях, задрыпаных селах и в любых других чигирях не важны для доли Украины уже лет 10...

Хліб/картоплю/овочі сам саджаєш/вирощуєш/збираєш?

BUCH
30-01-2008, 10:23
ИМХО проблема являетсянесколько надуманой.
Славяне много пили ВСЕГДА! Это можно сказать неотьемлемая часть нашей культуры, мировозрения, образа жизни и т.п.
Если полностью отнять у народа (имею в виду Украину) возможность употреблять алкоголь, начнётся такая деградация, масштабы которой трудно преувеличить...
Ярким тому примером была попытка ввести "сухой" закон Горбачовым....
Проще говоря: Хотите всплеска наркомании и токсикомании и расцвета уличной преступности?-запретите алкоголь!

Другое дело, что надоповышать культуру потребления алкоголя, хотя при славянском металитете (склонном к крайностям и максимализму) это трудно.

www.vintorg.net
30-01-2008, 13:04
Чи хотів би ти жити в сім'ї з алкоголіком?

Между алкоголиком, т.е человеком с физической зависимостью от спиртного, и человеком, полностью отказавшимся от алкоголя, (и то и другое - крайность, ИМХО) есть достаточно большой зазор.
Тебе не кажется?
И в этот зазор благополучно помещается примерно 90% абсолютно нормальных людей. Просто не нужно впадать в крайности.

www.vintorg.net
30-01-2008, 13:21
Хотелось бы сказать, что проблемы нету... но видела в больничке, 30-титетних, выглядивших на 45-ть. И при этом на пьющих свермеры, не похожи были... очень в меру выпивающие.
Что-то я не понял. Человек в тридцатник выглядит на 45 и при этом не злоупотребляет выпивкой?
А причем тут тогда вообще тема спиртного если он не от этого хреново выглядит? Может он просто тяжко работает, неправильно питается, мало бывает на свежем воздухе.
Или у него генетически обмен веществ такой. Мало ли причин. :confused:
А может он пессимист просто? ;)
Давно замечено, что пессимисты обычно выглядят лет на 10 старше :d

Lorna
30-01-2008, 13:40
Меня искренне удивляют люди не видящие проблемы %\

Что-то я не понял. Человек в тридцатник выглядит на 45 и при этом не злоупотребляет выпивкой?
понятие о норме растяжимо! тем самым из примера кажется что пьют они не много и не алкоголики вовсе, "как все, по праздникам"...
в обществе дело всё, в обществе, где "набухаться" - эквивалент "расслабиться" :(

SDA
30-01-2008, 17:53
О! Эта к вапросу о том че лучче: косячок или водяра)) От алкашня... Запретить нах!!))

www.vintorg.net
30-01-2008, 20:24
понятие о норме растяжимо!

Ага :yes:
А норму надо знать. Чтобы не выпить меньше :d

тем самым из примера кажется что пьют они не много и не алкоголики вовсе, "как все, по праздникам"...
в обществе дело всё, в обществе, где "набухаться" - эквивалент "расслабиться" :(
Та то все попы виноваты :)
Вот раньше, "по праздникам" означало аж 10 раз в год. А сейчас? По три церковных празника в неделю. А народ же у нас, ох какой набожный и ко всяким богоугодным делам сильно склонный :)

www.vintorg.net
30-01-2008, 20:30
Второй вопрос же относится к тому, что второй страной по уровню подрасткового алкоголизма в мире является Израиль.
Страна весьма богатая, развитая и процветающая.
Мож это потому, что туда наших много выехало :)

wolfman
30-01-2008, 20:37
то ж вип"ємо за щасливу долю України. будьмо.

Vladick
30-01-2008, 20:40
М-да, других проблем у украинского народа в частности и человечества в целом нет... :rolleyes:
Злоупотребление ЛЮБЫМИ продуктами вредно для тела и души, и алкоголь и др. легкие наркотики - не исключение. Но "бороться" за полную "отмену" последних - глупо как минимум . В этом случае запретить нужно практически все. Алкоголизм, наркомания - да, это зло (как, впрочем, и зависимость от кофе, например), но в употреблении того или иного продукта "без фанатизма" нет ничего плохого, зато может быть много хорошего.
В то же время другие вещи и явления, считающиеся нормой, наносят несоизмеримо более громадный вред, и бороться нужно с ними. А те, кто поднимают истерику по поводу борьбы за "здоровый образ жизни" путем запрета употреблять то или иное - (ИМХО) просто демагоги, отвлекающие внимание своих "слушателей" от настоящих проблем

Lorna
30-01-2008, 20:43
А норму надо знать. Чтобы не выпить меньше :d
Вот раньше, "по праздникам" означало аж 10 раз в год. А сейчас? По три церковных празника в неделю. А народ же у нас, ох какой набожный и ко всяким богоугодным делам сильно склонный :)
не люблю я шуток на эту тему :|
ну короче главное виноватых давайте где-то извне найдём и придушим, ага :|

Vladick
30-01-2008, 20:51

И причем здесь это? Просто какая-то патологическая ненависть к христианству... :confused:

Да Винчи
30-01-2008, 21:03
Славяне много пили ВСЕГДА! Это можно сказать неотьемлемая часть нашей культуры, мировозрения, образа жизни и т.п.
Если полностью отнять у народа (имею в виду Украину) возможность употреблять алкоголь, начнётся такая деградация, масштабы которой трудно преувеличить...
Проще говоря: Хотите всплеска наркомании и токсикомании и расцвета уличной преступности?-запретите алкоголь!

Другое дело, что надоповышать культуру потребления алкоголя, хотя при славянском металитете (склонном к крайностям и максимализму) это трудно.
Якщо ти проти сухого закону то давай відмінимо сухий закон для водіїв автомобілів- і як ти думаєш що з цього хорошого вийде?

Да Винчи
30-01-2008, 21:14
Между алкоголиком, т.е человеком с физической зависимостью от спиртного, и человеком, полностью отказавшимся от алкоголя, (и то и другое - крайность, ИМХО) есть достаточно большой зазор.
Тебе не кажется?
И в этот зазор благополучно помещается примерно 90% абсолютно нормальных людей. Просто не нужно впадать в крайности.
Ти хочеш сказати що алкаш- це той хто випиває щодня по літрі горілки, а якщо менше і раз чи два на тиждень то це нормально і здоровю зовсім не шкодить?
1. Ти ж знаєш що алкоголь шкодить?
2. І при всюму тому що ти це знаєш все рівно вживаєш.
3. Як називають таке явище коли людина свідомо завдає собі шкоди.

Не ми до цього додумались (на кожне свято набиратись) нам це вбили в голови.
Запитай старших чи в їхні молоді часи так пили як зараз?

Таксочка
30-01-2008, 21:27
фиг! Люди Пейте Одеколон!

:lol::lol::lol:
НЕТ,ПОРТВЯГУ ЗА 5.50!!!!!!!!!

Да Винчи
30-01-2008, 21:41
:lol::lol::lol:
НЕТ,ПОРТВЯГУ ЗА 5.50!!!!!!!!!
Мені дивно що нікому не цікаві матеріали на які я дав ссилки!
Не треба зразу протестувати - просто послухайте іншу точку зору(не зашкодить)
можлво вона не така вже й безглузда.

freedom
30-01-2008, 21:48
Мені дивно що нікому не цікаві матеріали на які я дав ссилки!
Не треба зразу протестувати - просто послухайте іншу точку зору(не зашкодить)
можлво вона не така вже й безглузда.

З чого ти це взяв?.....Мені цікаві але трафу не вистачить на все:(....

Lorna
30-01-2008, 21:50
Ти хочеш сказати що алкаш- це той хто випиває щодня по літрі горілки, а якщо менше і раз чи два на тиждень то це нормально і здоровю зовсім не шкодить?
Не ми до цього додумались (на кожне свято набиратись) нам це вбили в голови.
Запитай старших чи в їхні молоді часи так пили як зараз?
не надо быть настолько категоричным! ах если б всё было так легко и все проблемы решались одним махом :no:
лекарство от яда отличается дозой!
1) ты знаешь что алкоголь в умеренных дозах полезен для здоровья?
з.ы. это насколько старших спрашивать? :?) все оценки "тогда пили больше" или "сейчас пьют страшно" будут субъективными и зависить от круга общения отдельного вопрошаемого индивидума :confused:
з.ы.ы. это у вас юношеский максимализм и категоричность?

freedom
30-01-2008, 21:56
не надо быть настолько категоричным! ах если б всё было так легко и все проблемы решались одним махом :no:
В чому заключається його "польза"? Я знаю наприклад що він має високу калорійність(енергетичну цінність) більшу ніж де-які рослинні і тваринні жири....Але алкоголь не дає почуття ситості, чого б це?:no:
В організмі виробляється свій алкоголь в необхідні кількості, для чого його заміняти не природнім?

Да Винчи
30-01-2008, 22:11
З чого ти це взяв?.....Мені цікаві але трафу не вистачить на все:(....
Я ж писав якщо не має трафу готовий поділитись - запишу на сд двд.
головне в тому що Один в полі не воїн
Вірю в те що на форумі є люди яким це теж набридло= Коли всі ніби подуріли так заливаються горілкою та пивом

Да Винчи
30-01-2008, 22:13
з.ы. это насколько старших спрашивать? :?) все оценки "тогда пили больше" или "сейчас пьют страшно" будут субъективными и зависить от круга общения отдельного вопрошаемого индивидума :confused:
з.ы.ы. это у вас юношеский максимализм и категоричность?
Наведи факти користі алкоголю(тільки крім того що він розслабляє і від нього кайфово)

wolfman
30-01-2008, 22:19
Наведи факти користі алкоголю(тільки крім того що він розслабляє і від нього кайфово)http://www.boris.com.ua/news146.html

Да Винчи
30-01-2008, 22:27
http://www.boris.com.ua/news146.html
Стаття однозначно заказна.
ніяких фактів тільки - пийте вино(дороге,якісне)
Поки ти вилікуєш вином якусь хворобу твій мозок зазнає значно більшого руйнування

wolfman
30-01-2008, 22:27
Стаття однозначно заказна.
ніяких фактів тільки - пийте вино(дороге,якісне)
Поки ти вилікуєш вином якусь хворобу твій мозок зазнає значно більшого руйнуваннятоді абсолютно ніяких фактів немає...

Lorna
30-01-2008, 22:30
В чому заключається його "польза"?
Наведи факти користі алкоголю(тільки крім того що він розслабляє і від нього кайфово)
господа, я в первую очередь не врач и не умею утверждать категорично в отраслях знаний, в которых разбираюсь на уровне среднестатистического обывателя, так что увольте... %\
моих познаний тем не менее достаточно чтобы помнить что со времён античности считается, что употребление вина в строголимитированных дозах улучшает пищеварение, способствует улучшению кровобращения и работе сердца :)
С другой стороны, я, как человек всегда и всё ставлящий под сомнение, начинаю думать что же было первично "курица" или "яйцо", то есть рекламируемая польза алкоголя - следствие его употребления, или строго индивидуальный субъективный фактор.:?) а то ведь кофе каких-то пару сотен лет тому тоже дьявольщиной отдавал, а нынче в нём антиоксиданты оказались ;)Вірю в те що на форумі є люди яким це теж набридло= Коли всі ніби подуріли так заливаються горілкою та пивом
категоричность не приведёт вас к положительным результатам.
в конце концов каждый сам решает как и чем влиять на ход и качество своей жизни.
з.ы. а я ваще знаный тутошний алкоголик :tease:

Да Винчи
30-01-2008, 22:38
господа, я в первую очередь не врач и не умею утверждать категорично в отраслях знаний, в которых разбираюсь на уровне среднестатистического обывателя, так что увольте... %\
моих познаний тем не менее достаточно чтобы помнить что со времён античности считается, что употребление вина в строголимитированных дозах улучшает пищеварение, способствует улучшению кровобращения и работе сердца :)
С другой стороны, я, как человек всегда и всё ставлящий под сомнение, начинаю думать что же было первично "курица" или "яйцо", то есть рекламируемая польза алкоголя - следствие его употребления, или строго индивидуальный субъективный фактор.:?) а то ведь кофе каких-то пару сотен лет тому тоже дьявольщиной отдавал, а нынче в нём антиоксиданты оказались ;)
категоричность не приведёт вас к положительным результатам.
в конце концов каждый сам решает как и чем влиять на ход и качество своей жизни.
з.ы. а я ваще знаный тутошний алкоголик :tease:
Чому людям втирають що треба бухати(реклама, фільми, телебачення взагалі) тому що це вигідно.
Повір тим хто вироблях горілку вистачить грошей купити всіх депутатів з потрохами і нічого не поміняється поки самі до цього не додумаємось.

якщо є можливість скачай подивись про що ми ніколи не дізнаємось по ТВ

Lorna
30-01-2008, 22:52
Чому людям втирають що треба бухати(реклама, фільми, телебачення взагалі) тому що це вигідно.
Повір тим хто вироблях горілку вистачить грошей купити всіх депутатів з потрохами і нічого не поміняється поки самі до цього не додумаємось.
зачем мне ваши само собой разумеющиеся сентенции? :confused: умный поймёт и сам, дураку насильно в голову не полезешь.

якщо є можливість скачай подивись про що ми ніколи не дізнаємось по ТВ
уважаемый, я не люблю коньюнктуру и не надо меня пытаться причислить к какому-то из лагерей: я не стану ни сторонником ни противником. я сама для себя вопрос пития-не пития давно решила чего и вам желаю. :)
з.ы. а материалы ваши ещё раньше по диагонали прочла для общего развития :)

Vdovy
30-01-2008, 23:38
...
1. Ти знаєш, що цукор - шкідливий для здоров'я?
2. І при тому, що ти це знаєш, ти все одно кладеш його в чай/каву...
3. Як назвати це явище?

Питання не в тому, вживати чи ні. Питання в тому, як, коли, з ким і скільки вживати.

BUCH
30-01-2008, 23:43
Якщо ти проти сухого закону то давай відмінимо сухий закон для водіїв автомобілів- і як ти думаєш що з цього хорошого вийде?

Это другой вопрос. При определённых остоятельствах употребленине алкоголя необходимо запретить. Я имею ввиду нельзя полностью лишать народ возможности пить.
ЗЫ Кста, в этой стане любой человек обличённый властью может спакойно ездить за рулём пьным)) тому есть масса примеров. Да и некоторые горячие головы тоже неособо блюдут эту статью закона.

freedom
30-01-2008, 23:44
3. Як назвати це явище?

Питання не в тому, вживати чи ні. Питання в тому, як, коли, з ким і скільки вживати.

Тіки чогось від цукру ми тупішими нестаєм....Взагалі цукор не можна порівнювати з алкоголем....Я ніразу не чув шо б якийсь злочин вчинила людина яка вживає частенько цукор....І в суді вживання цукру не є обтяжуючою обставиною, навідмінно від алкоголю....
Я думаю питання більше стоїть в: скільки вживати....

BUCH
30-01-2008, 23:47
Вино запрещено, но есть четыре "но",
Смторя кто, с кем, как и в меру ль пьёт вино
При соблюдении сих четырёх правил
Всем здравомыслящим вино разрешено.
Омар Хаям.

Vdovy
30-01-2008, 23:47
Тіки чогось від цукру ми тупішими нестаєм....
Ти так думаєш?
Спробуй (а краще - не пробуй) вживати цукру стільки, скільки алкаші п'ють горілки (пропорційно, звісно ж), тоді й поговоримо на цю тему.

freedom
30-01-2008, 23:51
Ти так думаєш?
Спробуй (а краще - не пробуй) вживати цукру стільки, скільки алкаші п'ють горілки (пропорційно, звісно ж), тоді й поговоримо на цю тему.

Цукровий діабет буде....
Цукровий діабет серед алкоголіків теж частенько зустрічається....Але цукор не впливає на психіку, на клітини мозку....

www.vintorg.net
30-01-2008, 23:53
Ох, чувствую, сейчас ты загрустишь еще дольше, и начнешь внимательнее смотреть по сторонам переходя дорогу.
Потому что, я открою тебе одну тайну.
Никакого сухого закона для водителей у нас нет :(
Если попадешься пяным за рулем, то это обойдется тебе аж в сто гривен на месте гаишнику. В самом худшем случае заплатишь помоему 170 грн., ну и побегаешь дня два по кабинетам чтобы вернуть права.
Причем это я говорю о рядовых водителях, потому как нерядовые просто наберут по мобиле номер начальника ГАИ и дадут сержанту трубку :)

BUCH
30-01-2008, 23:54
Ох, чувствую, сейчас ты загрустишь еще дольше, и начнешь внимательнее смотреть по сторонам переходя дорогу.
Если попадешься пяным за рулем, то это обойдется тебе аж в сто гривен на месте гаишнику. В самом худшем случае заплатишь помоему 170 грн., ну и побегаешь дня два по кабинетам чтобы вернуть права.
Причем это я говорю о рядовых водителях, потому как нерядовые просто наберут по мобиле номер начальника ГАИ и дадут сержанту трубку :)

плюспятсот

Ang
31-01-2008, 00:39
...это по твоему )))
...откуда такие тарифы:) ?

Onex
31-01-2008, 00:46
Тебе не кажется?

:no::no::no: меньше 90%...намного меньше.......

просто ж тоже, нужно исходить ещё из того что у людей в разные периоды жизни развивается алкоголизм: у когото к 60ти годам, у кого о к 50 ти, у когото к 40 годам - причем очень часто к этому возрасту.....но сейчас уже довольно много людей имеющих уже в 20-30-40 лет зависимость от алкоголя:yes:

а нормальное для нашей страны употребление алкоголя, рано или поздно привлдит к формированию зависимости от алкоголя:yes: ибо норма принятия алкоголя в месяц превышает допустимую норму алкоголя для организма человека...ну посчитай сколько у нас праздников, сколько человеку в среднем приходится пить на работе в честь дня рождения сотрудников, сколько он пьет на ДР у друзей, сколько мужчина встертивши старых друзей выпивает в месяц пива/водки/вина......получается очень плотно:yes:

Onex
31-01-2008, 00:49

тытолько не забывай, что салвяне пили не водку, и не самогонку, а брагу, медовуху, вино:yes: без добавок спирта:yes: и пили они на праздники, коих не так уж и много было, в сравнении с настоящим временем - что не день, так праздник:d

Onex
31-01-2008, 00:52
М-да, других проблем у украинского народа в частности и человечества в целом нет... :rolleyes:
Злоупотребление ЛЮБЫМИ продуктами вредно для тела и души, и алкоголь и др. легкие наркотики - не исключение. Но "бороться" за полную "отмену" последних - глупо как минимум . В этом случае запретить нужно практически все. Алкоголизм, наркомания - да, это зло (как, впрочем, и зависимость от кофе, например), но в употреблении того или иного продукта "без фанатизма" нет ничего плохого, зато может быть много хорошего.
В то же время другие вещи и явления, считающиеся нормой, наносят несоизмеримо более громадный вред, и бороться нужно с ними. А те, кто поднимают истерику по поводу борьбы за "здоровый образ жизни" путем запрета употреблять то или иное - (ИМХО) просто демагоги, отвлекающие внимание своих "слушателей" от настоящих проблем
согласен во многом, кроме одного: алкоголь - это не легкий наркотик:no:

Onex
31-01-2008, 00:53
И причем здесь это? Просто какая-то патологическая ненависть к христианству... :confused:

но ведь он прав!:yes:

Onex
31-01-2008, 01:14

сухой закон в СССР привел к резкому резкому развитию наркомании:yes: и самогоноварению:yes:
В США - тоже к подпольной торговле алкоголем и росту преступности:yes:
делай выводы.......

вот рекламу отменить, отделы с алкогольной и табачной продкцией не на видном месте устанавливать - это другео дело....но кто это позволит? спрос ведь есть, а раз есть спрос, то предложение тут как тут, а это баснословные деньги, очень крупный барыш и никто из властьимущих от него отказываться не собирается;)

спрос уменьшать надо:yes:

Onex
31-01-2008, 01:19

Лори, но не забывай, что вино тех времен было без добавок сахара или же спирта:yes: оно было намного слабее.....а те кто выпивал его много и часто, тоже становились алкоголиками:yes:

Onex
31-01-2008, 01:21
3. Як назвати це явище?

:victory::good: вот действительно приятно читаь посты умного опытного человека:yes:

Onex
31-01-2008, 01:23
Тіки чогось від цукру ми тупішими нестаєм....Взагалі цукор не можна порівнювати з алкоголем....Я ніразу не чув шо б якийсь злочин вчинила людина яка вживає частенько цукор....І в суді вживання цукру не є обтяжуючою обставиною, навідмінно від алкоголю....
Я думаю питання більше стоїть в: скільки вживати....

это верно....но ведь и сахарный диабет развивается из-за сверхнормативном употреблении сахара и сахаросодержащих продуктов:yes:

Onex
31-01-2008, 01:24
Цукровий діабет буде....
Цукровий діабет серед алкоголіків теж частенько зустрічається....Але цукор не впливає на психіку, на клітини мозку....

:|:|:| как это не влияет? почитай про сахарный диабет:yes:

Lorna
31-01-2008, 01:32
...ну посчитай сколько у нас праздников, сколько человеку в среднем приходится пить на работе в честь дня рождения сотрудников, сколько он пьет на ДР у друзей, сколько мужчина встертивши старых друзей выпивает в месяц пива/водки/вина......получается очень плотно:yes:
вот этого "приходится" я и не понимаю :confused:
Лори, но не забывай, что вино тех времен было без добавок сахара или же спирта:yes: оно было намного слабее.....
не пробовала, не могу судить :?)

www.vintorg.net
31-01-2008, 01:33
ну посчитай сколько у нас праздников, сколько человеку в среднем приходится пить на работе в честь дня рождения сотрудников, сколько он пьет на ДР у друзей, сколько мужчина встертивши старых друзей выпивает в месяц пива/водки/вина......получается очень плотно:yes:
Ну как тут не согласишься :)
Все так и есть. И выходит действительно многовато. Но все же никто ведь не заставляет прямо по каждому из этих поводов прям выпивать бутылку водки. Так что некоторое пространство для маневра все же имеется :)

Onex
31-01-2008, 01:35
вот этого "приходится" я и не понимаю :confused::confused: у тебя в коллективе часто пьют на работе(сабантуйчики) после работы, вместе ДР справляют? и как часто?

не пробовала, не могу судить :?)
:) ну ты ведь поняла что я имел в виду;) спирт ведь только 15 иди в 16 веке алхимики придумали....и сахар примерно в тоже время :)

Lorna
31-01-2008, 01:38
:confused: у тебя в коллективе часто пьют на работе(сабантуйчики) после работы, вместе ДР справляют? и как часто?
мы ж с тобой не раз на пойках были - вот тебе и коллективчик :?)
и что? ;)
ну невозможно меня заставить делать то, чего я делать не хочу :p

www.vintorg.net
:victory::good: вот действительно приятно читаь посты умного опытного человека:yes:
Мне тоже понравилось.

То Vdovy: Я надеюсь, это ты не классика зацитировал? ;) А то уж больно на Омара Хаяма смахивает :d

Onex
Ну как тут не согласишься :)
Все так и есть. И выходит действительно многовато. Но все же никто ведь не заставляет прямо по каждому из этих поводов прям выпивать бутылку водки. Так что некоторое пространство для маневра все же имеется :)

да, ты прав...но у человека в трезвом состоянии контроль работает лучше чем он немножко поддаст, а природная жадность людская(не скупость, а именно жадность, в смысле "Маловато будет!Маловато!*хуяк кулаком по столу*") при снижении контроля приводит к тому, что за одной бутылочкой пива - вторая, третья, по 50 грамм, по 100, потом ещё по одной..........и "Здравствуй мой милый белый приятель!"

www.vintorg.net
31-01-2008, 01:48
да, ты прав...но у человека в трезвом состоянии контроль работает лучше чем он немножко поддаст, а природная жадность людская(не скупость, а именно жадность, в смысле "Маловато будет!Маловато!*хуяк кулаком по столу*") при снижении контроля приводит к тому, что за одной бутылочкой пива - вторая, третья, по 50 грамм, по 100, потом ещё по одной..........и "Здравствуй мой милый белый приятель!"
:)
Как в том анекдоте:
Сам я пью мало. Можно сказать, не пью вообще. Ну разве что одну рюмочку. Но выпив рюмочку, я становлюсь совсем другим человеком. А тот - другой, он меры не знает :d

Mixa
31-01-2008, 02:00
Автору респект. Нужная тема. 5 звезд!

Согласен с Онексом (посты №91-95)
Согласен с Лорной ("ну невозможно меня заставить делать то, чего я делать не хочу")
Согласен с Vdovy, про культуру пития ("Питання не в тому, вживати чи ні. Питання в тому, як, коли, з ким і скільки вживати.")

ИМХО: Спиртное это продукт. Как и любой продукт его нужно использовать с умом! Спирт - это растворитель, яд. Как и любой яд, лучше его не употреблять внутрь.
Вывод: Если можно не пить, то лучше не пить! Если кто-то(друзья, работа) или что-то(традиции, праздники) заставляет тебя пить, перешагни через это и не пей. Но если действительно хочешь, не откажи себе насладиться бокалом ароматного вина, с прекрасной едой, от которого все твое тело придет в восторг и душе станет радостно.
Дальше идет видеоцитата из фильма "Собачье сердце" от том, как профессор Преображенский учит доктора Барменталя, пить русскую водку и закусывать гарячими закусками.

Onex
31-01-2008, 02:04
мы ж с тобой не раз на пойках были - вот тебе и коллективчик :?)
и что? ;)
ну невозможно меня заставить делать то, чего я делать не хочу :p

форумопойки - это совсем другое....рабочий коллектив это одно......
хотя ты вобще права, только ж ты не забывай, что не все такие как ты(в плане ассертивности) и даже не многие :yes:

Да Винчи
31-01-2008, 10:11
Автору респект. Нужная тема. 5 звезд!

Согласен с Онексом (посты №91-95)
Согласен с Лорной ("ну невозможно меня заставить делать то, чего я делать не хочу")
Согласен с Vdovy, про культуру пития ("Питання не в тому, вживати чи ні. Питання в тому, як, коли, з ким і скільки вживати.")

ИМХО: Спиртное это продукт. Как и любой продукт его нужно использовать с умом! Спирт - это растворитель, яд. Как и любой яд, лучше его не употреблять внутрь.
Вывод: Если можно не пить, то лучше не пить! Если кто-то(друзья, работа) или что-то(традиции, праздники) заставляет тебя пить, перешагни через это и не пей. Но если действительно хочешь, не откажи себе насладиться бокалом ароматного вина, с прекрасной едой, от которого все твое тело придет в восторг и душе станет радостно.
Дальше идет видеоцитата из фильма "Собачье сердце" от том, как профессор Преображенский учит доктора Барменталя, пить русскую водку и закусывать гарячими закусками.
Дякую!
Ті хто не бачить проблеми сидять і кричать- яка різниця коли помирати.
а ті хто бачить що коїться говорять - кожен сам за себе "хочу буду пити,захочу не буду"

Розумієте в цьому питанні не може бути= "моя хата з краю нічого не знаю"
Ви не зможете зробити обєктивних висновків знаючи тільки одну сторону, ту яку нам скрізь показують(рекламують).

SDA
31-01-2008, 11:33
...это по твоему )))
...откуда такие тарифы:) ?

это реально... а если еще учесть, что есть куча машин, которые ваче никогда не останавливают, то картина получаетсо аховая...

BUCH
31-01-2008, 11:36
тытолько не забывай, что салвяне пили не водку, и не самогонку, а брагу, медовуху, вино:yes: без добавок спирта:yes: и пили они на праздники, коих не так уж и много было, в сравнении с настоящим временем - что не день, так праздник:d

Наскоько мне известно на руси в древности популярностью пользовались в основном два напитка, брага (назывли её почемуто "квас") крепостью 12-28 градусов (по некоторым источникам до 35 и боллее), и собственно медовуха (или "мёд") котораяй крепость имела значительную (60-70 градусов) и была очень сложным в производстве напитком и употреблялоась в основном аристократией. (Насколько я знаю рецепт утерян).
Вобщем с открытием дисциляции спирта, качество крепких напитков сильно улучшилось ибо при "перегонке" удаётся дубится более высокой степени очистки продукта от примесей и сивушных масел (кто хотя бы раз пробовал брагу или напитки "холодного брожения" меня поймет).
Что касается употребления только "по праздникам" то это вопрос весьма спорный. Может в древни времена пили и поменьше, но начиная как минимум с времён правления Иоанна Грозного пили более чем изрядно:)

И вообще, мне непонятна сама идея деградации народонаселения от пьянства. К примеру наши отцы/деды/прадеды пили уж никак неменьше нашего, а тем неменее и войну выиграли, и космос освоили, и северные реки вспять оборачивали, да и много ещё чего…:)
Другое дело что рекламу надо упразднить и с фальсификатом бороцца (и пиво научится варить получше:))

Ang
31-01-2008, 13:11
это реально... а если еще учесть, что есть куча машин, которые ваче никогда не останавливают, то картина получаетсо аховая...

...О СЕБЕ...Я ВОБЩЕ НЕ ПЬЮ!
...Что реально...за 100-170 грн. отмазаться?Нет, это не реально...и очень давно не реально....
А вобще не фиг за руль лезть на грудь принявши...вот здесь культура нужна!Видел я не раз на дорогах таких героев...а натворивши беды они распускали сопли !

Ва-ау
31-01-2008, 14:33
так и знала, что со мной что-то не то...

{null}
31-01-2008, 14:37
Эх, а мне не с кем напиться... плак

Ва-ау
31-01-2008, 14:40
Эх, а мне не с кем напиться... плак

чувствуется какая-то провокация)

{null}
31-01-2008, 14:42
Ну еще бы, я таким образом заманиваю молодых и невинных в свое логово порока, а там... :)

Vdovy
31-01-2008, 14:43
... сколько у нас праздников, сколько человеку в среднем приходится пить на работе в честь дня рождения сотрудников, сколько он пьет на ДР у друзей, сколько мужчина встертивши старых друзей выпивает в месяц пива/водки/вина......получается очень плотно:yes:

Доводиться? Через лійку йому вливають, чи що?
Я особисто завжди дотримувався того, що пити потрібно:
1. Коли хочеш ти сам
2. З ким хочеш ти сам
3. Скільки хочеш ти сам

Ва-ау
31-01-2008, 14:44
Ну еще бы, я таким образом заманиваю молодых и невинных в свое логово порока, а там... :)

это ж нада, как дипломатично послал)))

{null}
31-01-2008, 14:45
это ж нада, как дипломатично послал)))
И вовсе нет, это ты, весьма дипломатично и исподволь, заставила меня выдать свои планы как на духу :)

Vdovy
31-01-2008, 14:46
...
То Vdovy: Я надеюсь, это ты не классика зацитировал? ;) А то уж больно на Омара Хаяма смахивает :d
Ні, це - моє.:uups: Можливо, що Хаям вплинув на мій світогляд, не заперечую...

www.vintorg.net
31-01-2008, 15:01
...О СЕБЕ...Я ВОБЩЕ НЕ ПЬЮ!

То-то я гляжу, что ты злой такой :d

...Что реально...за 100-170 грн. отмазаться?Нет, это не реально...и очень давно не реально....

А 170, это не отмазаться, а официальный штраф.
Правда, мне тут знающие люди подсказывают, что сейчас уже вроде 255 (15 неоподатковуваних минимумов).

Отмазаться за 100 реально.

Естественно, что если ты выпадаешь из машины и начинаешь хамить, качать права, и рассказывать насколько ты крут, то потом и за штуку баксов не отмажешься :d

Ну или вторая крайность, это если дашь понять, что ты перепуганный денежный лох, для которого потеря прав и беготня по кабинетам это огромная душевная травма, то они на этом обязательно сыграют и сдерут побольше.

Поверь мне, ушлый водила, выбрав для общения с гаишниками правильный психологический контекст всегда найдет способ решить вопрос за разумные деньги. Это, кстати, справедливо для любого вида нарушений.

А вобще не фиг за руль лезть на грудь принявши...вот здесь культура нужна!Видел я не раз на дорогах таких героев...а натворивши беды они распускали сопли !
Никто же ведь и не спорит.

{null}
31-01-2008, 15:04
Через лійку йому вливають, чи що?

Есть и такое, называется коктейль "Бандитос" :)

Onex
31-01-2008, 17:50
Наскоько мне известно на руси в древности популярностью пользовались в основном два напитка, брага (назывли её почемуто "квас") крепостью 12-28 градусов (по некоторым источникам до 35 и боллее), и собственно медовуха (или "мёд") котораяй крепость имела значительную (60-70 градусов) и была очень сложным в производстве напитком и употреблялоась в основном аристократией. (Насколько я знаю рецепт утерян).
Вобщем с открытием дисциляции спирта, качество крепких напитков сильно улучшилось ибо при "перегонке" удаётся дубится более высокой степени очистки продукта от примесей и сивушных масел (кто хотя бы раз пробовал брагу или напитки "холодного брожения" меня поймет).
Что касается употребления только "по праздникам" то это вопрос весьма спорный. Может в древни времена пили и поменьше, но начиная как минимум с времён правления Иоанна Грозного пили более чем изрядно:)

И вообще, мне непонятна сама идея деградации народонаселения от пьянства. К примеру наши отцы/деды/прадеды пили уж никак неменьше нашего, а тем неменее и войну выиграли, и космос освоили, и северные реки вспять оборачивали, да и много ещё чего…:)
Другое дело что рекламу надо упразднить и с фальсификатом бороцца (и пиво научится варить получше:))
меньше меньше наши пращуры пили:yes:
и праздников меньше было:yes: ибо если говорить прос лавянскую культуру, то прежде всего говорить о слаянской редигии а не о христианстве:yes:

www.vintorg.net
31-01-2008, 19:15
меньше меньше наши пращуры пили:yes:
и праздников меньше было:yes: ибо если говорить прос лавянскую культуру, то прежде всего говорить о слаянской редигии а не о христианстве:yes:
Вот, кстати, не так давно слышал интересную версию того, почему славяне так склонны к выпивке. Объясняли это тем, что в древности в наших местах свежие овощи и фрукты ели ну аж 3 месяца в году. А все остальное время употребляли в пищу разного рода соления и квашения, с которыми в организм постоянно поступал образовавшийся в результате брожения спирт.

А тут настал 21 век :)
Фрукты и овощи научились сохранять, консервировать без брожения и привозить с другого конца земного шара. Количество потребляемых продуктов брожения резко упало. Но привычка, то осталась :)

Да Винчи
31-01-2008, 22:55
сухой закон в СССР привел к резкому резкому развитию наркомании:yes: и самогоноварению:yes:
В США - тоже к подпольной торговле алкоголем и росту преступности:yes:
делай выводы.......

вот рекламу отменить, отделы с алкогольной и табачной продкцией не на видном месте устанавливать - это другео дело....но кто это позволит? спрос ведь есть, а раз есть спрос, то предложение тут как тут, а это баснословные деньги, очень крупный барыш и никто из властьимущих от него отказываться не собирается;)

спрос уменьшать надо:yes:
Міф: сухий закон користі не приносить
Коли про це заходить мова в засобах масової інформації, нас невтомно переконують: сухий закон ніде ніякої користі не приносив і принести не може. У США його свого часу ввели, але швидко відмовилися через неефективність. У Росії теж, кажуть, було введено сухий закон, «але довго не протримався, тому що користі від нього не було. Стали більше гнати самогон (насправді обсяг самогоноваріння не збільшився з вини закону!), збільшилася контрабанда алкоголю з-за кордону», і т.д.

Якщо алкогольна мафія не соромлячись бреше, коли мова йде про алкоголь і тютюн, то в питаннях про сухий закон вона перевершила сама себе. Немає такої неправди й дискримінації, яку б усі вороги тверезості не поширювали з приводу сухого закону 1914-1928 рр. або Указу Уряду від 1985 р. «Про подолання п'янства й алкоголізму». А все це тому, що сухий закон мав настільки великий оздоровлюючий вплив, що вся мафія перелякалася. Спочатку вона строго замовчувала це питання, а коли замовчувати стало неможливим, стала обливати його брудом, застосовуючи свій улюблений метод безпардонної брехні.

Не меншої дискримінації піддався й Указ Уряду 1985 р. про боротьбу з п'янством й алкоголізмом, не кажучи про те, що з приводу цього закону ні радіо, ні телебачення не надало слово тверезникам, вони непрямо робили все, щоб скомпрометувати його.

Розпускалися неправдиві чутки, нібито люди стали більше вживати самогон і сурогати; нібито виникли перебої із цукром, тому що з нього стали гнати самогон; що стали рубати виноградники; за горілкою виникли черги, що ганьблять країну... Особливо плакалися про те, що з вини цього Указу країна за п'ятирічку недоодержала в бюджет більше 30 мільярдів рублів.

Насправді за статистикою ніякого збільшення вживання цукру в ці роки не було. Не за чутками, що розповсюджувалися алкогольною мафією, а за статистичним даними, самогон стали гнати менше, отруєнь сурогатами стало менше.

Що ж стосується черг, то їх алкогольна мафія створювала спеціально. Скоротивши продаж горілки на 20-30%, кількість магазинів, що торгували горілкою, скоротили в 10 разів, чим і були викликані ці черги, які спеціально знімали й показували по телевізорі.

Дійсно, у бюджет за п'ятирічку, надійшло коштів менше на 39 мільярдів. Але якщо врахувати, що кожен карбованець, отриманий за алкоголь, несе 4-5 карбованців збитку, то це означає, що ми зберегли країні 150 мільярдів. Серед цінностей, які ми одержали від недопитого алкоголю, неоціненний прибуток — мільйони врятованих життів, народжених здоровими дітей.

Підкреслимо особливо: жодна заборонна система не була скасована з вини населення. У країнах, уряди яких відстоювали її й вели непримиренну боротьбу з порушниками, вона витримала випробування часом. Мусульманське населення арабських країн (Лівія, Іран, Саудівська Аравія тощо) друге тисячоріччя живе тверезо й не збирається скасовувати сухий закон.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. Ломехузы.

Енциклопедія «Основные термины и понятия, применяемые в антинаркотической воспитательно-профилактической работе с подростками и молодёжью»

Шевердин С. Н. Со злом бороться эффективно. Мысль, 1985 г.

Введенский И. Н. Опыт принудительной трезвости. Московское Столичное Попечительство о Народной Трезвости, 1915 г.

Да Винчи
31-01-2008, 22:56
Міф: вино — найкращий засіб при болях у серці
Так, алкоголь на деякий час розширює судини, при деяких захворюваннях приводить до тимчасового полегшення. Але надалі при вживанні спиртних «напоїв» спостерігається ураження серцево-судинної системи у вигляді алкогольної гіпертонії або пошкодження міокарда.

Гіпертонія в питущих виникає в результаті порушення регуляції судинного тонусу, обумовленого токсичною дією етилового спирту на різні відділи нервової системи.

Спостерігається гіпертонія досить часто. На думку вчених, більш ніж у 40% питущих має місце гіпертонія і, крім того, майже в 30% рівень артеріального тиску знаходиться у «небезпечній зоні», тобто наближається до гіпертонії при середньому віці 36 років.

В основі алкогольного пошкодження м'яза серця лежить прямий токсичний вплив спирту на міокард у сполученні зі змінами нервової регуляції й мікроциркуляції. Грубі порушення тканинного обміну, які виникають при цьому, ведуть до розвитку осередкової й дифузної дистрофії міокарда, що проявляється порушенням ритму серця й серцевою недостатністю.

Дослідження показали, що при алкогольній інтоксикації спостерігаються глибокі порушення мінерального обміну в м'язі серця, що веде до зниження скорочувальної здатності серця. І основною причиною цих змін є токсична дія етилового спирту.

Якщо питуща людина не потрапила в автомобільну катастрофу чи у лікарню із кровотечею або захворюванням шлунка, не загинула від інфаркту або гіпертонії, — вона часто стає інвалідом від якої-небудь побутової травми або через бійку, тому що питуща людина обов'язково, як кажуть, знайде причину, від чого стати інвалідом або вмерти передчасно. За даними ВОЗ, середня тривалість життя питущого на 15-17 років менше середньої тривалості життя, що, як відомо, вираховується із врахуванням питущих. Якщо ж порівняти з тверезими людьми, то різниця буде ще більша.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. В плену иллюзий.

Углов Ф. Г. Самоубийцы.

Углов Ф. Г. Правда и ложь о разрешённых наркотиках.

Да Винчи
31-01-2008, 22:56
Міф: спирт успішно застосовується у медицині
У деяких «популярних» виданнях можна прочитати: «У лікувальній практиці алкогольні вироби застосовуються в наступних випадках: при порушенні харчування і пригніченні травної функції, при елементарній дистрофії, гіпо- і авітамінозах; у період видужання, після перенесених інфекційних захворювань; при шоку, непритомності й гострій судинній слабості; при травмах, що супроводжуються різкими болючими відчуттями; при тривалому змушеному перебуванні на холоді; при загальному важкому стані...»

Ще в 1915 році Пироговський з'їзд російських лікарів виніс спеціальне рішення, що немає жодного захворювання, при якому сучасні ліки не діяли б краще, швидше, ефективніше й безпечніше, ніж алкоголь. Немає такого захворювання, перебіг якого не погіршилося б від його вживання. Тому спиртне повинне бути повністю виключене з лікувальної практики!

У зв'язку з тим, що про алкоголь як про лікувальний засіб дотепер поширюється багато брехливих суджень, постараємося висвітлити питання більш докладно: алкоголь є лише розчинником та консервантом у лікарських засобах і так званими «лікарськими» властивостями не володіє. Крім того, корисна дія ліків, виготовлених на спирту, зводиться нанівець дією алкогольної отрути.

Важко знайти більше зло, ніж алкоголь, що так завзято й безжалісно позбавляє здоров'я мільйони людей, так різко руйнує всі тканини й органи, приводячи зрештою до ранньої смерті. Тяжкі наслідки споживання алкоголю наступають не відразу. Хвороба підсилюється поступово, і навіть тоді, коли хворий гине, причину пояснюють чимось іншим.

Тому далеко не всі, а можливо, навіть ніхто із хворих, що занедужали з вини алкоголю, не розуміють, у чому причина їхньої важкої хвороби. Про це краще всіх знають хірурги й патологоанатоми.

Який би розділ медицини ми не взяли, які б захворювання, ушкодження або травму ми не стали вивчати, ми відразу ж побачимо, що алкоголь у ряді випадків відіграє основну роль у розвитку того чи іншого патологічного процесу.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. Ломехузы.

Карпачёв Д. А. Правда и ложь об алкоголе.

Да Винчи
31-01-2008, 22:57
Міф: вино містить багато вітамінів
Широко розповсюджена думка, нібито склянка натурального виноградного вина «містить добову норму вітамінів». Багато хто повторяє цю неправду, вичитуючи її у виноробницькій літературі та статтях періодики, що пропагують винопиття під гаслом «вино — антипод згубної горілки».

Але якщо зазирнути, наприклад, у довідник «Фізико-хімічні показники вина і виноматеріалів» (А. В. Суботін та ін., Москва, 1972) з численними таблицями та схемами, то можна побачити, що відбувається з поживними речовинами і вітамінами винограду під час його перетворення спочатку на м'язгу, далі на сусло і, нарешті, на виноматеріал: вміст основних корисних складників ягід винограду спадає до вкрай малих величин.

Ну а головне у винограді — цукор — при виробництві сухого виноматеріалу повністю переброжує у шкідливий етиловий спирт (не випадково, до речі, винороби надають перевагу найбільш цукристим сортам винограду).

Джерело інформації:

Шевердин С. Н. Со злом бороться эффективно. «Мысль», 1985 г.

Да Винчи
Міф: алкоголь підвищує апетит
Під впливом алкоголю залози, розташовані в стінці шлунка, починають активніше виробляти шлунковий сік, що й сприймається як підвищення апетиту. Однак, під впливом подразнення залози спочатку виділяють багато слизу, роз'їдаючи при цьому стінки шлунка, а згодом атрофуються. Таким чином змінюється й спотворюється відчуття голоду, апетиту. Природне відчуття голоду перебільшується, відбувається перевантаження шлунково-кишечного тракту, порушується нормальне травлення. Наслідки цього — нездорова тучність, розлад травного апарату.

Жоден ковток вина не проходить без того, щоб не заподіяти шкоди людині. Але чим воно міцніше, чим частіше вживається, тим слабкіше діють захисні сили й тим більше руйнувань несуть за собою спиртні «напої».

Таким чином, викликаючи оманливе почуття підвищення апетиту, насправді кожна порція алкоголю тільки посилює зміни в усьому залозовому апараті травного каналу. При повторних прийомах алкоголю захисні й компенсаторні механізми виходять з ладу і зміни тканин та органів стають безповоротними.

Джерела інформації:

Feinman, L. Absorption and utilization of nutrients in alcoholism. Alcohol Health and Research World 13(3):207-210, 1989.

Да Винчи
Міф: алкоголь звеселяє, знімає напругу
Вважається, що люди п'ють нібито для веселощів. Насправді ж при споживанні алкоголю ніяких веселощів немає й бути не може. Цей стан — ні що інше, як перша стадія наркотичного збудження, яке лікарі спостерігають у хворого при дачі йому будь-якої наркотичної речовини: морфію, ефіру, хлороформу і т. д. Стадія збудження — це патологічний стан, який нічого спільного з веселощами не має. Випивши, людина опиняється з «вимкненою» корою головного мозку, і вчинки його бездумні. Залежно від обставин він буде співати або танцювати (а вірніше, кричати й стрибати), лаятися чи битися, плакати чи просто тупо сидіти, як телепень і т.д.

Поширена думка про збуджуючу, підкріплювальну й оживляючу дію алкоголю. Вона ґрунтується на тому спостереженні, що в п'яних помічається голосна мова, балакучість, жестикуляція, прискорення пульсу, рум'янець, відчуття теплоти у шкірі. П'яний стає розв'язаним, схильний жартувати, заводити дружбу з ким попало. Пізніше він стає некритичним, безтактним, починає голосно кричати, співати, шуміти. Його вчинки імпульсивні, необдумані. Ці явища пояснюються паралічем певних частин мозку. До паралічних явищ у психічній сфері належить також втрата тонкої уважності, здорового судження й мислення.

Психологічна картина людини в такому стані нагадує маніакальне збудження. Алкогольна ейфорія виникає внаслідок загальмовування, ослаблення критики. Однією із причин цієї ейфорії є порушення підкірки — найстаршої у філогенетичному відношенні частини мозку, у той час як більш молоді і більш чутливі частини мозку сильно порушені або паралізовані.

З іншого боку, прийом спиртних «напоїв» часто мотивують необхідністю зняття стресу. Таке судження — результат примітивного неуцтва. Ретельне вивчення цього питання показало, що у всій нервовій, а також ендокринній системі алкоголь призводить до таких же грубих змін, які мають місце і при стресі. В результаті — він не зменшує, а поглиблює ці зміни, немовби подвоює патологічний стан, спричинений стресом, і часто робить його необоротним.

Крім того, не варто виключати з розгляду й соціопсихологічні причини такої поведінки: людина, що випиває невелику кількість будь-якого алкогольного «напою» вже заздалегідь, підсвідомо готується поводитися так, як заведено в «культурно питущій» компанії, не чекаючи, поки наркотик проникне в певні центри мозку й почнеться його «звеселяюча» або ж «заспокоююча» дія. Таким чином, дія алкоголю залежить ще й від того, чого чекає від цього «напою» той, хто їм отруюється, а також його оточення. До речі, в силу вкорінених алкогольних забобонів й питтєвої атмосфери провини й злодіяння, вчинені в нетверезому стані, засуджуються в нас законодавством і суспільною думкою менше, ніж у тверезому.

Основна риса наркотичних засобів, до яких належить алкоголь, полягає в тому, що вони здатні притупляти неприємні відчуття й особливо почуття стомлення, однак створивши ілюзії й самообман на короткий час, алкоголь не тільки не усуває ні того, ні іншого, а навпаки, підсилює їх, чим ускладнює й обтяжує життя людини. Наступного дня від «п’яних веселощів» залишаються лише неприємні відчуття похмілля, головний біль тощо. І не виникає ніякого бажання працювати...

При повторних прийомах алкоголю ці ускладнення посилюються, і людина вже не в змозі з ними впоратися. Вона непомітно для себе морально опускається, небажання що-небудь робити підсилюється. Серед питущих різко зростають прогули й падає інтенсивність та якість праці.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. Ломехузы.

Углов Ф. Г. Самоубийцы.

Х.О. Фекьяер. Алкоголь та інші наркотики: магічні чи хімічні речовини?

Да Винчи
31-01-2008, 22:59
Міф: алкоголь зігріває, допомагає при застуді
Часто можна почути, ніби то горілка зігріває; гарна порція вина — і грипу наче й не було.

Незважаючи на те, що алкоголь дійсно є джерелом енергії, процес взаємодії цієї енергії з нашим тілом набагато складніший, ніж просто отримання калорій. Якщо б це було так, то люди, що вживають алкоголь, були б значно повнішими, ніж непитущі. Алкогольні калорії не живлять і не зігрівають організм (на відміну від такої ж кількості калорій, отриманих, скажімо, з вуглеводів), а спалюються без користі, а часто і руйнуючи при цьому організм.

Під впливом алкоголю скоро настає параліч шкірних судин, вони розширюються, і до поверхні тіла притікає більше крові. Людині здається, що вона зігрілася, але насправді це обман: нагрівається лише шкіра, яка дуже швидко віддає отримане тепло назовні. Температура тіла при цьому знижується, в чому неважко переконатися як теоретично (використовуючи закон збереження енергії) так і практично (провівши її систематичні вимірювання).

Щодо лікування хвороб — Французька Академія Наук спеціально перевіряла це й довела, що алкоголь ніякого впливу на віруси грипу, як і на інші віруси, не має і не може служити лікувальним засобом. Навпаки, послабляючи організм, алкоголь сприяє частим захворюванням і важкому перебігу будь-яких інфекційних хвороб. Зокрема, організм під впливом алкоголю втрачає нормальну чутливість до холоду і шкіра перестає реагувати на зниження температури тіла стисненням кровоносних судин. Про це І. А. Сікорський писав ще наприкінці ХIХ століття. Ним встановлено, наприклад, що під час епідемії тифу в Києві питущі робітники занедужували в 4 рази частіше, ніж тверезі.

Кожен неосвічений селянин споконвіку знав, що на холоді споживання алкоголю приводить до дуже швидкого охолодження й замерзання людини. А сучасні наукові дані кажуть, що якщо середньорічна температура в регіоні нижче на 5 градусів — смертність від алкоголю вища в 10 разів.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. В плену иллюзий

U.S. Department of Health and Human Services. The Surgeon General's Report on Nutrition and Health. DHHS Pub. No. (PHS)88-50210. Washington, DC: Supt. of Docs., U.S. Govt. Print. Off., 1988.

Gruchow, H.W.; Sobocinski, K.A.; Barboriak, J.J.; and Scheller, J.G. Alcohol consumption, nutrient intake and relative body weight among U.S. adults. American Journal of Clinical Nutrition 42(2):289-295, 1985.

Colditz, G.A.; Giovannucci, E.; Rimm, E.B.; Stampfer, M.J.; Rosner, B.; Speizer, F.E.; Gordis, E.; and Willett, W.C. Alcohol intake in relation to diet and obesity in women and men. American Journal of Clinical Nutrition 54(1):49-55, 1991.

Да Винчи
31-01-2008, 22:59
Міф: випити на свято — споконвічна традиція
Багато людей люблять повторювати, що наш народ завжди пив, п'є й буде пити. І дуже рідко комусь спадає на думку ідея перевірити цю «істину».

Насправді вік цієї «традиції» — не більше одного-двох століть. Звертаючись до історії слов'янських народів, до XVI століття ми взагалі не знайдемо слідів масового споживання алкогольних виробів.

«Історія виготовлення спиртних «напоїв» іде в глиб тисячоліть» — наперебій повторюють різні друковані видання й навіть підручники історії. Так, із цим ніхто не сперечається. Однак, цікаво було б довідатися, скільки людей займалося виготовленням, а головне — споживанням алкоголю в ті далекі часи. Виявляється, таких було не більше, ніж зараз, наприклад, майстрів по заготівлі пантів марала, чи, скажімо, студентів, які досконало володіють тензорним численням! Згубна властивість найнепомітнішим чином підкоряти собі волю людини обрушувалась лише на голови тих нещасних, хто безпосередньо займався отриманням диявольського зілля. В масі своїй народ був тверезим, що підтверджують усі історичні дослідження (достатньо пригадати, що ще яких-небудь 200-300 років тому алкоголь був доступним лише за скаженІ гроші, тому отруювались розчинами етилового спирту лише «обрані»).

Коли починаєш переконувати, що споживання алкоголю нічого не приносить, крім шкоди, багато хто, навіть погоджуючись із основними положеннями, все-таки виставляє такий аргумент: а як же можна не випити, наприклад, на весіллі?

Що стосується весілля, насправді на Русі існувала протилежна, славна традиція, що забороняла нареченому й нареченій пити вино. У цьому звичаї позначилася мудрість народу, що охороняв себе від виродження. І заради наших майбутніх поколінь цієї традиції і нині варто було б суворо дотримуватися!

Саме на весіллі споживання алкоголю особливо шкідливе й навіть злочинне. У день, коли утворюється родина й зароджується життя майбутнього її члена, труїтися спиртними «напоями» — просто блюзнірство й тяжкий злочин! Якщо молоді не зможуть встояти і разом з усіма вип'ють «за здоров'я», отут-то якраз ніякого здоров'я не вийде. Якщо зачаття нової людини відбудеться в першу шлюбну ніч, коли молоді випили «за здоров'я», то вони мають всі шанси зруйнувати здоров'я своєї майбутньої дитини, отруїти його і своє власне життя.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. Самоубийцы.

Да Винчи
31-01-2008, 23:00
Міф: вживаєш «культурно» — жодних проблем
Спроби віднести шкідливий вплив алкоголю тільки до тих, хто визнаний алкоголіком, у корені не вірні. Зміни, що відбуваються в мозку під впливом алкоголю, виникають при вживанні алкоголю в будь-яких дозах. Ступінь цих змін залежить від кількості спиртних «напоїв» і від частоти їхніх прийомів, незалежно від того, відноситься ця людина просто до так званих «питущих» чи до алкоголіків.

Крім того, самі терміни: «алкоголік», «п'яниця», «багато питущий», «в міру питущий», «мало питущий» і т.п., мають кількісну, а не принципову відмінність. І відмінності у пошкодженні їхнього мозку носять не якісний, а кількісний характер.

Дехто намагається віднести до алкоголіків тільки тих, хто п'є запоями, напивається до білої гарячки й т.д. Це неправильно. Запій, біла гарячка, алкогольний галюциноз, галюцинаторне слабоумство п'яниць, алкогольне марення ревнощів, Корсаковський психоз, алкогольний псевдопараліч, епілепсія й багато чого іншого — це все лише наслідки проблеми. Сама ж проблема — це вживання спиртних «напоїв», що шкідливо впливає на здоров'я, працю й добробут суспільства.

Всесвітня Організація Охорони здоров'я визначає алкоголізм як залежність людини від алкоголю. Це значить, що людина перебуває в полоні наркотику. Шукає будь-яку можливість, будь-який привід, щоб випити, а якщо приводу нема, вона п'є без усякого приводу. І при цьому запевняє, що «знає міру».

Варто також визнати неправомочним термін «зловживання». Якщо є зловживання, то мається на увазі, що буває і вживання не в зло, а в добро, тобто корисне. Але такого вживання немає! Більш того, немає вживання нешкідливого. Будь-яка доза алкоголю заподіює шкоди організму. Різниця лише у ступені шкоди. Термін «зловживання» в принципі некоректний, і в той же час дуже підступний, тому що дає можливість прикривати пияцтво відмовкою — я, мовляв, не зловживаю. Насправді будь-яке вживання спиртних «напоїв» завжди є зловживанням.

Культура, розум, моральність — усе це якості мозку. І щоб пояснити всю абсурдність словосполучення «пити культурно», корисно, хоча б коротенько, ознайомитися з тим, як алкоголь діє на мозок.

Починаючи з кінця 50-х і початку 60-х років у нашій країні розгорнулася пропаганда «помірних» доз; у промовах і статтях був натяк, що споживання алкоголю — ледве не державна установка й вона не підлягає зміні. Проблема, мовляв, полягає в боротьбі з надмірностями, зі зловживанням, тобто з алкоголізмом.

Ще Н. А. Семашко писав: «Пияцтво й культура — ось два поняття, що взаємно виключають одне одного, як крига і вогонь, світло й темрява».

Спробуємо з наукових позицій розглянути це питання. Насамперед, жоден з ревнителів «культурного пиття» не сказав, що це таке. Що розуміти під цим терміном? Як погодити ці два взаємно виключаючих одне одного поняття: алкоголь і культура?

Можливо, під терміном «культурного пиття» ці люди розуміють обстановку, у якій відбувається поглинання вина? Красиво сервірований стіл, прекрасна закуска, вишукано одягнені люди, і п'ють вони вищі сорти коньяку, лікеру, бургундське вино чи кнзмараулі? Це — «культура пиття»?

Як свідчать наукові дані, опубліковані ВООЗ, подібне винопиття не тільки не запобігає, а навпаки, сприяє розвитку пияцтва й алкоголізму в усьому світі. По її даним, останнім часом так званий «менеджеровський алкоголізм», тобто алкоголізм ділових людей, відповідальних працівників виходить на перше місце у світі. І якщо в поняття «культура винопиття» вкладається обстановка, то, як ми бачимо, це не витримує критики й приводить нас до ще більшого розвитку пияцтва й алкоголізму.

Можливо, ревнителі «культурного пиття» мають на увазі, що після прийняття якоїсь дози вина люди стають культурнішими, розумнішими, цікавішими, а їхня мова — більш солідною, наповненою глибоким змістом?

Школою І. Павлова доведено, що після першої, найменшої дози алкоголю в корі головного мозку паралізуються ті відділи, де закладені елементи виховання, тобто культури. То про яку ж «культуру винопиття» можна говорити, якщо після першої чарки зникає в мозку саме те, що придбано вихованням, тобто зникає сама культура поведінки людини? Порушуються вищі функції мозку, тобто асоціації, які заміняються нижчими формами. Останні виникають у розумі зовсім недоречно й завзято тримаються. Такі асоціації нагадують собою явище чисто патологічне. Зміною якості асоціацій пояснюється вульгарність думок підвипившого, схильність до стереотипних і тривіальних виразів, до порожньої гри словами.

Такими є наукові дані про стан нервово-психічної сфери людини, що прийняла «помірну» дозу алкоголю. У чому ж тут проявляється «культура»? Із представленого аналізу зрозуміло: немає нічого, що хоч у якомусь ступені нагадувало б культуру, ні в мисленні, ні в діях людини, що прийняла кожну, у тому числі «малу» дозу алкоголю.

З огляду на те, що алкоголь — наркотик і протоплазматична отрута, споживання якої неминуче призведе до алкоголізму, кожній освіченій людині ясно, що боротися з алкоголізмом, не борючись зі споживанням алкоголю — безглуздо.

Вести боротьбу з пияцтвом, не забороняючи вживання алкоголю — це все одно, що боротися з убивством під час війни. Говорити, що ми не проти, ми за вино, але ми проти пияцтва й алкоголізму — це так само безглуздо, як якби політики говорили, що ми не проти війни, ми проти вбивства на війні. Тим часом, зовсім ясно, якщо йде війна, будуть і поранені й убиті, якщо має місце споживання спиртних «напоїв», будуть п'яниці й алкоголіки. Не розуміти цього можуть тільки ті, хто зовсім отруїв свій мозок алкоголем, або ж ті, хто задоволені теперішнім становищем, хто хотів би «стабілізації досягнутого рівня споживання».

Теорія «культурного пиття» щодня продовжує завдавати непоправної шкоди нашому суспільству. Якщо в 1925 році, коли ще пропагувалася абсолютна тверезість, тверезників серед різних категорій робітників-чоловіків було 43%, то в наш час вони становлять менше 1%! Звичних п'яниць й алкоголіків в 1925 році було 9.6%, в 1973 році їх стало вже 30% (дискусія «Економіка алкоголізму», Новосибірськ, 1973 р.). До теперішнього часу, з огляду на ріст споживання алкоголю, кількість їх, звичайно, також відповідно зросла.

Ще більш трагічне становище з жінками-алкоголічками. Якщо в передвоєнні роки їхня кількість по відношенню до числа чоловіків-алкоголіків становила соті частини відсотка, то тепер жіночий алкоголізм становить 9 — 11%, тобто пропорційно виріс у сотні разів. За даними ВООЗ серед жінок молодого віку жіночий алкоголізм тепер майже зрівнявся із чоловічим. Нестійкою до алкоголю виявилася й молодь. В 1925 році питущих віком до 18 років було 16.6%, а вже в 1975 році, відповідно до численних досліджень, — до 95% («Молодий комуніст», 1975 р., № 9).

У сучасних умовах, як ніколи, варто пам'ятати, що зберігають здоров'я на все життя й досягають вражаючого довголіття тільки ті люди, які не попадаються в пастку «культурного» споживання алкоголю.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. Ломехузы.

Углов Ф. Г. Человеку мало века.

Да Винчи
31-01-2008, 23:00
Міф: малі дози нешкідливі
Для алкоголю не існує нешкідливих доз, як і для будь-якого іншого наркотику — морфію, героїну — призначуваних лікарями тільки у виняткових випадках і на короткий строк, тобто на 1-2 дня. Інакше, як і від алкоголю, виникне наркотична залежність, людина стане наркоманом і не зможе жити без наркотику, прирікаючи себе на загибель.

Розмови про «помірні» дози й «культурне» винопиття — це пастка для простаків. Всі питущі й усі алкоголіки починали з «помірних» доз й «культурно» пили, а кінчали в психіатричних лікарнях або на цвинтарі на 20 років раніше відведеного їм строку. Крім того, після прийому навіть невеликих доз алкоголю виникає примарне почуття задоволення, так звана ейфорія, що дуже часто має несприятливі наслідки як для самої людини, що випила, так і для оточуючих.

У дослідах академіка І. П. Павлова встановлено, що після прийому малих доз алкоголю рефлекси зникають і відновлюються лише на 8-12 день. Крім того, учені встановили, що при самому «помірному» споживанні алкоголю, уже через 4 роки в питущих виявляється зморщений мозок в 85% випадків.

При виконанні мозком більше складних і більше важких завдань вплив «малих» доз спиртних «напоїв» позначається сильніше, ніж при виконанні простіших. При цьому вони не тільки знижують працездатність, але й зменшують бажання працювати, тобто пропадає імпульс до праці, і питущі стають нездатними до систематичної роботи.

Звичайно, якщо людина вип'є невелику дозу слабкого вина, наступного разу таку ж дозу вип'є через два-три місяці або через півроку, шкода буде порівняно невеликою. Але не слід думати, що вплив малих доз чимсь якісно відрізняється від загальних механізмів впливу алкоголю на організм.

Прийом алкоголю навіть у невеликій дозі позбавляє людину здатності правильного орієнтування, у неї виникає зайва самовпевненість, не забезпечена вмінням і досвідом, і вона значно частіше, ніж твереза, попадає в халепу. Як же можна вважати навіть малі дози алкоголю нешкідливими, якщо вони в усіх без винятку випадках потенційно шкідливі й небезпечні і, якщо навіть не привели до катастрофи зі смертельним результатом, то багатьом принесли страждання?

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. В плену иллюзий.

«Наука и жизнь», N 10,1985 г.

Да Винчи
31-01-2008, 23:01
Міф: алкоголь — продукт харчування
Всі ми з народження звикли до того, що цим «продуктом» завалені прилавки всіх гастрономічних магазинів. Більш того, будь-який спекулянт може безкарно продавати його о будь-якій годині дня й ночі.

Ще в 1910 році Всеросійський з'їзд по боротьбі з пияцтвом й алкоголізмом, на якому серед делегатів було 150 лікарів й учених медиків, виніс спеціальне рішення по цьому питанню: «Харчовим продуктом може бути тільки така речовина, що є абсолютно нешкідливою для організму. Алкоголь же, як наркотична отрута, у будь-яких дозах заподіює людині величезної шкоди; отруюючи й руйнуючи організм він скорочує життя людини в середньому на 20 років».

В 1915 році XI-й Пироговський з'їзд російських лікарів прийняв резолюцію: «Алкоголь не може бути віднесений до засобів харчування, з чим необхідно ознайомити населення».

«Алкоголь — наркотик, що підриває здоров'я населення» — від рішення Всесвітньої Організації Охорони здоров'я 1975 року. Це положення перебуває в повній відповідності з науковим визначенням алкоголю, поданим в працях видатних світових учених.

Держстандарт СРСР №1053 (ГОСТ 5964-82) проголосив: «Алкоголь — етиловий спирт, належить до сильнодіючих наркотиків».

Велика Радянська енциклопедія (том 2, сторінка 116): «Алкоголь належить до сильнодіючих наркотиків».

Насправді немає жодної наукової праці, у якій було б доведено, що алкоголь — це не наркотик. Тим часом, й дотепер знаходяться так звані «вчені», які завзято доводять усім, що алкоголь — це харчовий продукт. Замість того, щоб поставити питання про виключення алкоголю із графи «харчові продукти» (а також про повернення пива в ряди алкогольних виробів!), оскільки це положення дезорієнтує людей, привчаючи їх легковажно ставитися до наркотичної отрути, ці «учені» завзято й бездоказово наполягають на своїй помилковій і шкідливій установці.

Як ми бачимо, омана починається з визначення, що таке алкоголь. Але наука говорить нам правду: алкоголь — це наркотична отрута, що руйнує здоров'я людини. Подібних протиріч між істиною й неправдою повно й з усіх інших питань, що стосуються алкоголю.

Джерела інформації:

Углов Ф. Г. Ломехузы.

Да Винчи
31-01-2008, 23:02
Гірка правда про пиво

Настирлива, а ще краще сказати — агресивна реклама пива вже зробила його національним «напоєм» українців, росіян й інших слов'янських народів. Стереотип, ніби то пиво — це безневинний «напій», а також обсяги продажу цього зілля, що збільшуються з кожним роком, роблять свою справу — людей, що пристрастилися до пива стає все більше.

Учені, що досліджують цю проблему, цілком обґрунтовано вважають неправомірним поділ спиртних виробів за ступенями їхнього шкідливого впливу на організм, оскільки серед них немає нешкідливих. Пиво, як і будь-яку іншу алкогольну суміш, з об'єктивних причин не можна називати харчовим продуктом або «напоєм», оскільки термін «напій» маскує істинну сутність наркотичної суміші й сприяє утвердженню в свідомості програми, що змушує людину отруюватися.

Всупереч цій науковій істині виробники пива, рекламуючи свій товар, прагнуть збільшити приплив покупців тим твердженням, що пиво — слабоалкогольний, нібито нешкідливий і ледве не корисний «напій». І це незважаючи на те, що за останні роки вміст алкоголю в пиві сягнув в деяких сортах 14% (що відповідає винам за вмістом спирту), в той час як за СРСР міцність пива коливалася (залежно від сорту) в межах 1,5-6%, а частіше — від 2,8% (у Жигулівському) до 3,5% (у Московському).

Свою думку з цього приводу висловили і наркологи. Але уряд України (звичайно, не без допомоги виробників пива, що одержують за своє смертоносне зілля надзвичайні прибутки) закрив на це очі: офіційно пиво виключене з розряду «алкогольних напоїв», а отже, на нього не поширюються заборони на рекламу й багато інших обмежень.

Чим небезпечне пиво?
Шкода пива для людського організму дуже велика. Загибель кліток головного мозку (які, відмираючи, виводяться з організму із сечею), порушення функцій спинного мозку, міокардіодистрофія, цироз печінки, гепатит, панкреатит, гастрит, невропатії, поразка зорового й слухового аналізаторів. Доведено також кореляцію між щоденним споживанням пива й підвищенням артеріального тиску. Одними з важких ускладнень при пивному алкоголізмі є молочнокислий ацидоз і гіпонатріємія.

Зазвичай ЗМІ не повідомляють, що по шкідливості для організму пиво може зрівнятися із самогоном, тому що в процесі спиртового шумування у пиві, як і у самогоні, у повному обсязі зберігаються побічні продукти шумування, що супроводжують алкоголь. Це альдегіди, сивушні масла, метанол, ізопропіловий спирт, ефіри, нітразаміни та інші не менш отруйні сполуки, вміст яких у пиві в десятки й сотні разів перевищує рівень їхньої припустимої концентрації в горілці, отриманій зі спирту вищої очистки. Серед них — і психотропні речовини, які відносяться до нелегальних наркотиків.

На кого розраховують рекламодавці пива? Насамперед — на обивателя, що вірить усім гарненьким казкам про доступний йому за ціною «напій». Що ж стосується гарних картинок з пивом на рекламних щитах і коротких рекламних «водевілів» на телеекранах, то вони, насамперед, адресовані молоді (щоб не втратити клієнтуру в найближчому майбутньому). Як результат — на очах у батьків тверезі діти перетворюються в питущу молодь, а питуща молодь — у батьків-п'яниць. Невже комусь ще не зрозуміло, що пивна контркультура — це початок культури наркотизму, що веде до деградації поколінь, а зрештою — до загибелі всього народу?!

Пиво — наркотик, що викликає агресію
Відповідно до сучасних досліджень, пиво — це найнебезпечніший легальний наркотик, що прокладає шлях усім іншим, більше сильним нелегальним наркотичним засобам. Саме споживання пива є першопричиною покалічених доль мільйонів наших співвітчизників. Наркологи давно прийшли до висновку, що алкоголь є найагресивнішим з наркотиків, а пивний алкоголізм характеризується особливою жорстокістю. Цим і пояснюється завершення пивних вакханалій бійками, вбивствами, зґвалтуваннями й грабунками.

Співробітник кафедри біомедичних основ життєдіяльності людини Красноярського державного педагогічного університету С. Анікін у своїй статті «Пиво — не молоко» приводить ряд прикладів, що підтверджують вищесказане. Аналогією наведених їм даних, про згубні для суспільства наслідках пивопиття, особливо для молодого покоління, є й травневі події 2002 р. на Манежній площі Москви, коли збуджені пивом футбольні фанати влаштували «широкомасштабні показові побиття» своїх співвітчизників і громадян інших країн. Був забитий до смерті випускник однієї з московських шкіл, який випадково опинився в юрбі п'яних підлітків і молоді, що громили автомашини й вітрини магазинів та жорстоко били людей, що траплялися під руку... Подібні випадки описано і завідуючим кафедри наркології Харківської медичної академії післядипломної освіти.

Шкідливий вплив пива на серце
Найбільш руйнівний і шкідливий наслідок споживання пива — хворе серце або, як назвав його німецький лікар професор Болінгер, баварське «пивне серце». Це виражається в розширенні порожнин серця, потовщенні його стінок, некрозах у серцевому м'язі, зменшенні мітохондрій й т. ін. Ці зміни пов'язані з наявністю у пиві кобальту, що застосовується як стабілізатор пивної піни. Вміст цього токсичного елемента в серцевому м'язі у тих, хто споживає пиво, перевищує допустиму норму в 10 разів. Крім того, кобальт викликає запальні процеси в стравоході й шлунку.

Існують й інші фактори, що порушують роботу серця при пивному алкоголізмі. Це, перш за все, великі порції пива як рідини, що поглинають любителі пива за один день, а також насиченість пива вуглекислим газом. Потрапляючи в організм, він швидко переповнює кровоносні судини, що приводить до варикозного розширення вен і розширення границь серця. Це — ще одна причина синдрому «пивного серця», а також синдрому «капронової панчохи», коли серце провисає, стає в'ялим і погано качає кров.

Вплив пива на гормони людини
Пиво містить ряд токсичних речовин, у тому числі й солі важких металів, що викликають зміни в ендокринній системі. Так, в організмі чоловіків при систематичному вживанні пива виділяється речовина, що пригнічує вироблення чоловічого статевого гормону тестостерону. Хміль, що застосовується при виготовленні пива, містить естрагони, подібні по своїх хімічних властивостях до естрагеолу — жіночого статевого гормону. Таким чином, в організмі чоловіка починають накопичуватися жіночі статеві гормони, що викликають у ньому істотні зміни. Так, у чоловіків, що п’ють пиво, розростаються грудні залози, стає ширше таз. А ще естрагони здатні викликати в чоловіків статевий потяг до інших чоловіків.

У жінок, що вживають пиво, зростає ймовірність захворювання на рак. Якщо пиво п’є мати грудної дитини, то в дитини можливі епілептичні судороги. Крім того, у питущих жінок стає грубшим голос і з'являються так звані «пивні вуса».

Пивний алкоголізм
Про те, що існує пивний алкоголізм, відомо давно. І хоча в очах обивателя він менш небезпечний, ніж винного й горілочний, наслідки його не менш руйнівні. В XIX столітті англійці, борючись із алкоголізмом, вирішили витиснути міцні алкогольні вироби пивом. Але незабаром їм довелося скасувати «пивний закон», оскільки його введення лише збільшувало пияцтво. Перший рейхсканцлер Німеччини Бісмарк як ніхто інший знав про шкідливі наслідки вживання пива і дав наступне визначення пивному алкоголізму: «Від пива робляться ледачими, дурними і неспроможними» (під терміном «неспроможними» малася на увазі імпотенція).

На підставі досліджень, проведених в 1985 р. у платних клініках Канади шляхом зіставлення тих, хто п’є пиво зі споживачами інших алкогольних виробів було визначено, що діагноз «пальпуюча печінка» найчастіше встановлюється в людей, що систематично вживають саме пиво.

Дослідження, проведені в багатьох країнах, свідчать, що хронічний алкоголізм від вживання пива розвивається в 3-4 рази швидше, ніж від міцних алкогольних виробів. Хворі на пивний алкоголізм потраплять до лікарні у вкрай важкому, запущеному стані, найчастіше з вираженим слабоумством і зниженням особистісної оцінки.

Отже, єдиноправильне рішення
Раз і назавжди відмовившись від пива, ви уникаєте не тільки ризику стати пивним алкоголіком, але й згубного впливу алкоголю на організм.

Джерела інформації:

Маюров О. М. Ми зможемо розірвати порочне алкогольно-наркотичне коло (доповідь на XV міжнародному семінарі-конференції з собріології, профілактики, соціальної педагогіки та алкології).

Енциклопедія «Основные термины и понятия, применяемые в антинаркотической воспитательно-профилактической работе с подростками и молодёжью»

tema.orthodoxy.ru: Вред пива и пивной алкоголизм

Коробкіна З. «Особенности пивного алкоголизма»

Mixa
31-01-2008, 23:41
Исчерпывающая информация. :yes:

Lorna
31-01-2008, 23:43
Исчерпывающая информация. :yes:
Мне кажется, несколько однобокая... :confused:

Да Винчи
31-01-2008, 23:51
Дійсно однобока.
тому що нічого корисного в алкоголі немає
і це напевно Вас дуже засмучує
Нас продовжують годувати казочками(дорослими казочками), бо ми теж діти - тільки великі

Да Винчи
31-01-2008, 23:53
Якщо я правильно зрозумів то Ви також не вживаєте алкоголю?
Навіщо ж тоді захищати тих хто цим зловживає?

Lorna
31-01-2008, 23:57
Дійсно однобока.
Нас продовжують годувати казочками(дорослими казочками), бо ми теж діти - тільки великі
Немного не так. Дабы реально увидеть проблему и её корень я стараюсь изучить все возможные материалы и услышать точки зрения всех возможных сторон прежде чем вынести собственное решение. Можешь считать это неверным, но всё же практически любая поступающая тебе информация несёт на себе отпечаток субъективизма ;)
Если мне подают только одну точку зрения, громко выкрикивая при этом что любая другая относится к гибельной ереси я просто не стану слушать :)

Lorna
01-02-2008, 00:05
Якщо я правильно зрозумів то Ви також не вживаєте алкоголю?
Навіщо ж тоді захищати тих хто цим зловживає?
Всё верно, вопрос потребления алкоголя и моего собственного к нему отношения был для меня решен ещё лет :rolleyes: вобщем ...надцать назад :)
В чём выражается моя защита, позвольте?
Впрочем наверняка вы посчитаете меня алкоголиком всё же :confused: я позволяю себе изредка коньяк в кофе и красное вино примерно дважды в год (ага, по праздникам :?))
Людей, которые потребляют алкоголь в том количестве которое лично я могу отнести к алкоголизму (у меня собственные меры вещей :confused: субъективные :yes:) мне защищать совсем не хочется. Если разобраться я скорее ощущаю к ним жалость, из-за их невозможности справится с собой...

з.ы. я продолжу считать что каждый взрослый человек решает для себя сам вопрос потребления и доз алкоголя, НЕ НАВЯЗЫВАЯ свои взгляды окружающим :rev:

Да Винчи
01-02-2008, 00:06
Немного не так. Дабы реально увидеть проблему и её корень я стараюсь изучить все возможные материалы и услышать точки зрения всех возможных сторон прежде чем вынести собственное решение. Можешь считать это неверным, но всё же практически любая поступающая тебе информация несёт на себе отпечаток субъективизма ;)
Если мне подают только одну точку зрения, громко выкрикивая при этом что любая другая относится к гибельной ереси я просто не стану слушать :)
Рішення яке ти приймеш ніколи не буде твоїм особистим.
Цікаво на чию ти сторону станеш: якщо тобі 1000(10000 або навіть 100000) разів скажуть, покажуть, розкажуть, прикрасять, купу корисних фактів придумають користі алкоголю Чи якийсь хлопець на форумі скаже не пий бо це шкідливо.
Ти ж не будеш заперечувати що сили не рівні і вплив телебачення в мільйони разів перевищує мої можливості.

Lorna
01-02-2008, 00:14
Рішення яке ти приймеш ніколи не буде твоїм особистим.
там где-то Онекс про мою ассертивность ляпнул ;) может не спроста :?)
Цікаво на чию ти сторону станеш: якщо тобі 1000(10000 або навіть 100000) разів скажуть, покажуть, розкажуть, прикрасять, купу корисних фактів придумають користі алкоголю
Наверное мне не раз случалось пребывать в компаниях активно употребляющих алкоголь... Наверное на форуме наберётся тому пару десятков свидетелей :uups::?)
Чи якийсь хлопець на форумі скаже не пий бо це шкідливо.
Ну наверное я не в том возрасте чтобы просто взять и послушать какого-то парня :d Сама могу порассказать кому угодно "что такое хорошо и что такое плохо" на любую тему :d
Ти ж не будеш заперечувати що сили не рівні і вплив телебачення в мільйони разів перевищує мої можливості.
Мне даже сравнивать не интересно... Я не думаю что массированная реклама на форуме в твоём лице способна хоть как-то влиять на неокрепшие умы :confused:
Личный пример наверное имеет большую силу ;) И никогда не надо никому ничего навязывать! - эффект запретного плода никто не отменял :p

Да Винчи
01-02-2008, 00:19
Всё верно, вопрос потребления алкоголя и моего собственного к нему отношения был для меня решен ещё лет :rolleyes: вобщем ...надцать назад :)
В чём выражается моя защита, позвольте?
Впрочем наверняка вы посчитаете меня алкоголиком всё же :confused: я позволяю себе изредка коньяк в кофе и красное вино примерно дважды в год (ага, по праздникам :?))
Людей, которые потребляют алкоголь в том количестве которое лично я могу отнести к алкоголизму (у меня собственные меры вещей :confused: субъективные :yes:) мне защищать совсем не хочется. Если разобраться я скорее ощущаю к ним жалость, из-за их невозможности справится с собой...

з.ы. я продолжу считать что каждый взрослый человек решает для себя сам вопрос потребления и доз алкоголя, НЕ НАВЯЗЫВАЯ свои взгляды окружающим :rev:
Я радий що ти сама вирішила для себе вживати чи ні.
Також я знаю що не всі хочуть розібратися в цюму питанні перед тим як вживати алкоголь. Вони пливуть за течією тому що Проти течію дуже важко йти.
Люди які покищо зависли в просторі, які ні за ні проти резикують тим що скоріше за все їх течія знесе.Течія з кожним днем все більша.

Snap
01-02-2008, 01:02
Я радий що ти сама вирішила для себе вживати чи ні.
Також я знаю що не всі хочуть розібратися в цюму питанні перед тим як вживати алкоголь. Вони пливуть за течією тому що Проти течію дуже важко йти.
Люди які покищо зависли в просторі, які ні за ні проти резикують тим що скоріше за все їх течія знесе.Течія з кожним днем все більша.
ты баптист?

Да Винчи
01-02-2008, 02:03
ты баптист?
Ні!
Чомусь не пити в цій державі можуть тільки сектанти, спортсмени, ті хто вже зашився ну і ше декілька категорій людей

Я не вживаю тому що алкоголь - це отрута

Onex
01-02-2008, 02:12
Ні!
Чомусь не пити в цій державі можуть тільки сектанти, спортсмени, ті хто вже зашився ну і ше декілька категорій людей

респект тебе!

главное никому ничего не навязывай а показывай пример:yes:

я - плохой пример в этом вопросе...

Legol@s
01-02-2008, 02:23
респект тебе!

главное никому ничего не навязывай а показывай пример:yes:

+69
Повністю згоден з обома реченнями.

Vdovy
01-02-2008, 08:18
Дійсно однобока.
...
Кгхм...
Мій життєвий досвід говорить мені, що у ВСЬОМУ, що існує у цьому світі є і корисне, і шкідливе. Потрібно лише вірно визначити дозування.

Snap
01-02-2008, 09:31
Ні!

да не божежмой..
просто стиль изложения оч похож..
вот и подумалось..

Mixa
01-02-2008, 16:16
Кгхм...
Мій життєвий досвід говорить мені, що у ВСЬОМУ, що існує у цьому світі є і корисне, і шкідливе. Потрібно лише вірно визначити дозування.

Навчи визначати дозу, plz.

www.vintorg.net
01-02-2008, 16:43
Проще простого. Упал - значит хватит :d

{null}
01-02-2008, 17:36
Проще простого. Упал - значит хватит :d
Респект тебе! :)

Да Винчи, тебя зомбировали похлеще, чем тех, кого, как ты утверждаешь, зомбировало тв, реклама и окружение, и заставило стать алкашами :)

www.vintorg.net
01-02-2008, 18:11
Отлично. Одно, из десятков ядовитых веществ, которыми обычно отравляют себя люди, ты исключил из своего рациона. Вот только, не стоит почивать на лаврах и останавливаться на достигнутом.

Даю наводку ;)

Также вредны для организма: большинство консервантов типа Е232, дрожжи, выпечка и сдоба, соль, сахар, уксус, чай, кофе, жиры и сало, специи, лук, чеснок, молоко и молочные продукты включая твердые сыры, мясо, рыба, чипсы, грибы...

Все остальное, в принципе, может оказаться не вредным, при условии, что выращено в экологически чистом месте на незагрязненой почве вдали от автомагистралей, без применения гербицидов, пестицидов и минеральных удобрений :)

Medea(Инь-Янь)
01-02-2008, 18:45
дрожжи, выпечка и сдоба, соль, сахар, уксус, чай, кофе, жиры и сало, специи, лук, чеснок, молоко и молочные продукты включая твердые сыры, мясо, рыба, чипсы, грибы...

Я вообще реально не понимаю жизни без этих продуктов!!!!!!!!!
Хотя и любитель здоровой пищи.

Medea(Инь-Янь)
01-02-2008, 18:50
Сообщение от Да Винчи

Есть определенная доза полезная для организма. Но, ведь люди не знают чувства меры.
Надеюсь, если ошибаюсь, пусть менЯ исправят. Мне говорили это представители ассоциации нетрадиционной медицины.
Мужчина намного быстрее избавляется от негативного влияния алкоголя путем семяизврежения. А вот на организм женщины он влияет в несколько раз больше, откладывая всю ФИГНЮ на яйцеклетку. Вот вам и уроды рождаются. Я б вообще беременных курящих и пьющих на костёр сразу.

www.vintorg.net
01-02-2008, 18:50
Дійсно однобока.
Слушай, про какие такие сказочки ты говоришь? Да, реклама есть. Да, производитель пытается подать свой товар максимально привлекательно, с этим не поспоришь. Но это все.
Что, у нас по телевидению и в газетах так часто встречаются передачи и статьи про якобы охренительную полезность спиртного? Ни разу не встречал.

А вот те сказочки, которые ты пытаешься тут рассказывать настолько тупы и однобоки, что действительно могут вызвать только обратный эффект:|

Ну вот, например:

У дослідах академіка І. П. Павлова встановлено, що після прийому малих доз алкоголю рефлекси зникають і відновлюються лише на 8-12 день.

Ну это же просто полный бред :confused:
Замедляет им подавляет рефлексы - бесусловно и то, в больших дозах, но все рефлексы вообще не могут исчезнуть и даже после принятия литра водки зрачок будет реагировать на свет.
А про 8-12 дней проведенные собакой вообще без рефлексов :eek: - это даже комментировать не нужно :d

Неужели ты не понимаешь, что такими тупыми статейками ты просто дискредитируешь отличную в общем идею агитировать людей против злоупотребления спиртным.
Если пропаганда патологически лжива, то она дает обратный эффект. Любая пропаганда должна быть адекватной.

Алкогольная (в том числе водочная) культура − главный источник российской сверхсмертности. Крепкие алкогольные напитки, получающиеся в результате дистилляции, способствуют быстрому достижению опасно высокой концентрации алкоголя в крови и представляют собой несоизмеримо большую мгновенную опасность для жизни и здоровья человека, чем проверенные тысячелетиями слабые напитки, такие, как пиво и вино.

В странах, где наиболее популярными напитками являются вино или пиво, даже высокий уровень потребления алкоголя не сопровождается катастрофическими последствиями. Об этом говорит опыт не только Франции, Португалии, Германии, Австрии, но и постсоциалистических Чехии, Польши, Армении, Грузии. Но во всех без исключения странах алкогольного пояса наблюдается тяжелейший комплекс алкогольных проблем: сверхсмертность, приводящая к вымиранию нации, деградация социальной среды, рост тюремной популяции и т.д.

Одномоментный прием 400 граммов этилового спирта является смертельной дозой для среднестатистического человека (вероятность смерти 30−50%, сильно зависит от степени "тренировки"). Выпить за короткое время смертельную дозу в виде литра водки или самогона реально, в виде 4 литров вина − крайне сложно, в виде ведра пива − практически невозможно. Это относится и к меньшим дозам алкоголя. Пол-литра водки или самогона − довольно опасная доза, способная привести к инсульту, остановке сердца, смерти от травмы, последствий неадекватного поведения.

Да Винчи
01-02-2008, 21:40
Слушай, про какие такие сказочки ты говоришь? Да, реклама есть. Да, производитель пытается подать свой товар максимально привлекательно, с этим не поспоришь. Но это все.
Что, у нас по телевидению и в газетах так часто встречаются передачи и статьи про якобы охренительную полезность спиртного? Ни разу не встречал.

А вот те сказочки, которые ты пытаешься тут рассказывать настолько тупы и однобоки, что действительно могут вызвать только обратный эффект:|

Ну вот, например:

Ну это же просто полный бред :confused:
Замедляет им подавляет рефлексы - бесусловно и то, в больших дозах, но все рефлексы вообще не могут исчезнуть и даже после принятия литра водки зрачок будет реагировать на свет.
А про 8-12 дней проведенные собакой вообще без рефлексов :eek: - это даже комментировать не нужно :d

Неужели ты не понимаешь, что такими тупыми статейками ты просто дискредитируешь отличную в общем идею агитировать людей против злоупотребления спиртным.
Если пропаганда патологически лжива, то она дает обратный эффект. Любая пропаганда должна быть адекватной.
Я говорю про те що всі дивляться часто і оптом - фільми-серіали.

Скажи чому Чак Норріс яких грає Ренжера не вживає алкоголю не курить?
Бо на нього будуть рівнятися діти.

То чому в наших фільмах бухають і курять всі - Менти, Каменська, Няня, Солдати, ............. ніхто в тих фільмах які показують нам не дає іншого прикладу для наслідування.
І кого ж будуть наслідувати українці?

www.vintorg.net
01-02-2008, 22:08
То чому в наших фільмах бухають і курять всі - Менти, Каменська, Няня, Солдати, ............. ніхто в тих фільмах які показують нам не дає іншого прикладу для наслідування.

Я тебе объясню. Просто потому, что создатели сериалов хотят показать жизнь как она есть. Кто их будет смотреть если менты будут после работы собираться чтобы распить бутылочку молока? Смешно ведь :)
Разве что это будет фантастический сериал, про марсианских ментов :d

Ты просто по молодости не застал видно, но у нас уже был период в середине 80-х когда были запрещены все фильмы со сценами употребления спиртного. Никому от этого лучше не стало, так как с экранов исчезли и "Ирония судьбы" и "Бриллиантовая рука" и "Москва слезам не верит" - неплохие в общем фильмы.

Так, что не ставь телегу впереди лошади. Как только все менты в реальной жизни начнут после работы пить исключительно только молоко, то ни один производитель водки не заставит снимающих сериал вставить в него сцену пянства.

Да Винчи
01-02-2008, 23:41
Я тебе объясню. Просто потому, что создатели сериалов хотят показать жизнь как она есть. Кто их будет смотреть если менты будут после работы собираться чтобы распить бутылочку молока? Смешно ведь :)

Ты просто по молодости не застал видно, но у нас уже был период в середине 80-х когда были запрещены все фильмы со сценами употребления спиртного. Никому от этого лучше не стало, так как с экранов исчезли и "Ирония судьбы" и "Бриллиантовая рука" и "Москва слезам не верит" - неплохие в общем фильмы.

Так, что не ставь телегу впереди лошади. Как только все менты в реальной жизни начнут после работы пить исключительно только молоко, то ни один производитель водки не заставит снимающих сериал вставить в него сцену пянства.
Ти так вороже ставишся до всього що я пишу.
Повір в мене навіть на думці немає висміювати тих хто не може жити без %.

Головна мета цієї теми відкрити інформацію для тих хто хотів би знати іншу точку зору але не знає де це можна знайти.
ТЕМА НЕ ПРО АЛКОГОЛЬ, А ПРО ТВЕРЕЗІСТЬ. (різниця є)
Я тут не для того щоб вести безкінечні розмови про алкоголь.
В мене своя думка, в тебе - своя, і я не хочу тобі щось доказувати.
Я даю факти, А ВИСНОВКИ з побаченого кожен робить САМ за себе.
Якщо факти тебе не переконують бо вони нібито смішні то візьми і перевір їх.

Mixa
02-02-2008, 00:32

Вечный вопрос: телевизор отображает реальность или навязывает?

Да Винчи
02-02-2008, 00:34
навязує полюбому!
а де вам ше скажуть шо одягати шо істи шо модно

Mixa
02-02-2008, 00:34
Теме не хватает толкового опроса.

Лично я за добровольную трезвость!

Да Винчи
02-02-2008, 00:36
Теме не хватает толкового опроса.

Лично я за добровольную трезвость!
я думав про це та не можу придумати питання і гарних варіантів.
є ідеї?

www.vintorg.net
02-02-2008, 00:36
Ты просто провоцируешь меня нанести непоправимый вред своему здоровью :d
Ну, да, ладно. Чего не сделаешь ради науки.
Пойду, накачу рюмочку коньячку...

Да Винчи
02-02-2008, 00:38
Ты просто провоцируешь меня нанести непоправимый вред своему здоровью :d
Ну, да, ладно. Чего не сделаешь ради науки.
Пойду, накачу рюмочку коньячку...
Вперед і не зупиняйся

www.vintorg.net
02-02-2008, 00:39
Это элементарно проверить. До появления телевизора менты пили что? Так что, не телевизор их научил :)

Да Винчи
02-02-2008, 00:40
Это элементарно проверить. До появления телевизора менты пили что? Так что, не телевизор их научил :)
А хто ж їх навчив? тато чи мама?

www.vintorg.net
02-02-2008, 00:43
Вперед і не зупиняйся
Докладываю. 50 грамм - полет нормальный :d
Все рефлексы в норме: глотательный, дыхательный, реакция на свет, при прикосновении к горячему чайнику рука отдергивается. Пульс слегка учащенный.

Какие будут дальнейшие рекомендации по проведению эксперимента? :)

Да Винчи
02-02-2008, 00:44
Докладываю. 50 грамм - полет нормальный :d
Все рефлексы в норме: глотательный, дыхательный, реакция на свет, при прикосновении к горячему чайнику рука отдергивается. Пульс слегка учащенный.

Какие будут дальнейшие рекомендации по проведению эксперимента? :)
0.5 до дна і ригати до ранку

www.vintorg.net
02-02-2008, 00:48
я думав про це та не можу придумати питання і гарних варіантів.
є ідеї?
Так ты ж говорил, что это алкоголь типа мозг убивает :)
А сам элементарных вопросов сформулировать не можешь?
А я то думал, что ты трезвым (спасенным от алкогольной деградации) мозгом с легкостью в уме кубические корни из семизначных чисел извлекаешь... :)

Schokolade))
02-02-2008, 00:52
Ти так вороже ставишся до всього що я пишу.
Повір в мене навіть на думці немає висміювати тих хто не може жити без %.

Головна мета цієї теми відкрити інформацію для тих хто хотів би знати іншу точку зору але не знає де це можна знайти.
ТЕМА НЕ ПРО АЛКОГОЛЬ, А ПРО ТВЕРЕЗІСТЬ. (різниця є)
Я тут не для того щоб вести безкінечні розмови про алкоголь.
В мене своя думка, в тебе - своя, і я не хочу тобі щось доказувати.
Я даю факти, А ВИСНОВКИ з побаченого кожен робить САМ за себе.

От розумно хлопець пише)))я балдєю:dслухай,то може в тебе є конретний план дій,як виховати тверезу націю?)))

Да Винчи
02-02-2008, 00:54
Так ты ж говорил, что это алкоголь типа мозг убивает :)
А сам элементарных вопросов сформулировать не можешь?
А я то думал, что ты трезвым (спасенным от алкогольной деградации) мозгом с легкостью в уме кубические корни из семизначных чисел извлекаешь... :)
я ж говорив що не буду переходити на особисті образи.

а ше люди стають агресивними від чарочки

Да Винчи
02-02-2008, 00:56
От розумно хлопець пише)))я балдєю:dслухай,то може в тебе є конретний план дій,як виховати тверезу націю?)))
план є але він нікому не потрібен навіть тут на форумі

Schokolade))
02-02-2008, 00:59

Та чого ж це?)))хоч комусь,та й знадобиться...як от,наприклад,пояснити підлаткам,що пити-це шкідливо*що це може призвести до невиправних втрат?для мене це дуже важливо...чесно:yes:

www.vintorg.net
02-02-2008, 01:05
Это что, завтра вся нация такими же занудами как он станет?! :eek:
А может пусть лучше бухают, а? :d

Да Винчи
02-02-2008, 01:07
Та чого ж це?)))хоч комусь,та й знадобиться...як от,наприклад,пояснити підлаткам,що пити-це шкідливо*що це може призвести до невиправних втрат?для мене це дуже важливо...чесно:yes:
Наука виділяє всього три причини чого люди п'ють алкоголь:
1. Доступність= хліб коштує 2 грн, горілка 6-7 грн найдешевша
Вирішення- підняти ціни до таких як сша та європі (15-... євро)
аналогічно з цигарками
2. Впевненість що треба пити
Вирішення- заборонити рекламу і запустити антирекламу, як у всьому світі.
3. Залежність
вирішення- найважче бо тільки 1-5% можна вилікувати

Legol@s
02-02-2008, 01:07
я б почитав залюбки

Vdovy
02-02-2008, 01:09

Запросто. Запрошуй на коньяк, поговоримо

Да Винчи
декілька сторінок тому були всі міфи про алкоголь.
читайте

Schokolade))
Это что, завтра вся нация такими же занудами как он станет?! :eek:
А может пусть лучше бухают, а? :d

)))))))))Ой,как некрасиво...Вы действительно такого мнения?Ведь далеко не все знают свою норму,поэтому в нашей стране и большой процент разводов...много людей иеряют семьи,деньги,жилье....да что там...судьбу теряют...смысл жизни

Snap
02-02-2008, 01:10
Наука виділяє всього три причини чого люди п'ють алкоголь:
1. Доступність= хліб коштує 2 грн, горілка 6-7 грн найдешевша
Вирішення- підняти ціни до таких як сша та європі (15-... євро)
аналогічно з цигарками
2. Впевненість що треба пити
Вирішення- заборонити рекламу і запустити антирекламу, як у всьому світі.
3. Залежність
вирішення- найважче бо тільки 1-5% можна вилікувати
есть оч простой способ..
всех кто употбляяет - растрелитвать..
ахули, какгрицца..

Schokolade))
02-02-2008, 01:11
декілька сторінок тому були всі міфи про алкоголь.
читайте

як буде час...почитаю...:yes:а зараз очі і так болять)))

Да Винчи
02-02-2008, 01:12
есть оч простой способ..
всех кто употбляяет - растрелитвать..
ахули, какгрицца..
ти нацист-фашист?
шось дуже схожі думки

Snap
02-02-2008, 01:15
хуже..

Да Винчи
02-02-2008, 01:16
хуже..
баптист?

Legol@s
02-02-2008, 01:24
баптист?

:lol:
(C) постав)))

Да Винчи
02-02-2008, 01:33
:lol:
(C) постав)))
тема дійсно важлива.
не розумію чому з такої кількості народу на форумі немає нікого хто би 100% став на мою сторону?

нейтралітет - найкраща відмазка

Onex
02-02-2008, 01:33
тема дійсно важлива.
не розумію чому з такої кількості народу на форумі немає нікого хто би 100% став на мою сторону?

потому что сухой закон - это бред

Schokolade))
02-02-2008, 01:36
тема дійсно важлива.

А навіщо тобі їхня підтримка?...не бачу сенсу,щоб засмучуватись через дрібниці)))добраніч)))

Legol@s
02-02-2008, 01:38
тема дійсно важлива.

Повністю на твоїй стороні. я проти вживання алкоголю, але для поширення цієї "науки" кількох людей замало...:(

Legol@s
02-02-2008, 01:40
потому что сухой закон - это бред

Заборона пити - брєд.
Перетворення нації в невп*ющу націю - ДИВО.

Onex
02-02-2008, 01:42
Заборона пити - брєд.
Перетворення нації в невп*ющу націю - ДИВО.

это утопия....перестанут пить - буду употреблять другую наркоту - это факт

Legol@s
02-02-2008, 01:43
это утопия....перестанут пить - буду употреблять другую наркоту - это факт

не заперечую... але яка ж солодка мрія про цю утопію, хіба не так?!

Mixa
02-02-2008, 01:54
тема дійсно важлива.

Я тебя поддерживаю.
Идеи поднять цены и фильтровать рекламу, это очень классый и эффективный способ. Я бы еще к этому добавил, какое-нибудь серьезное решение для борьбы с паленкой. А то у нас в каждом подъеде кто-то самогон варит. Если водка не будет доступной, и не будет постоянно навязываться бухкультура, то и пить меньше станут. Может работать начнут.

А вот если очень уж хочется, то купив бутылу качественного вина за 70 грн или коньяка за 120, никто не станет глушить ее сразу. А будет, по примеру Лорны, вкушать два раза в год по праздникам.

Проблема очень серьезная. Большинство бомжей стали такими из-за бухла. Сначала почучуть, потом посколькумогу, а потом последнеенаводку ушло.

Да Винчи
02-02-2008, 02:12
Повністю на твоїй стороні. я проти вживання алкоголю, але для поширення цієї "науки" кількох людей замало...:(
одного мало це я знаю.
там де двоє там і троє
головне бажання

D.A.R
02-02-2008, 02:57
я тоже когда-то это говорил...

я не против, но в разумных пределах...

Legol@s
02-02-2008, 03:01
я тоже когда-то это говорил...

я не против, но в разумных пределах...

:confused:
алкоголь міняє людей... і це мене бісить..%\

Да Винчи
02-02-2008, 10:29
1. - Глупо. Почему? Берешь и считаешь какие объемы налогов платят данные предприятия. В СССР уровень наполнения бюджетов всех уровней упал больше чем на треть. Когда подсчитали точнее - прослезились, оказалось, что такой гонимый всеми алкоголь и связанная с ним промышленность на 80% обеспечивает возможности предоставления той самой бесплатной медицины.
Далее, наводящий вопрос. Что самое дорогое в бутылке водке?
И еще один вопрос. Самый простой, из основ функционирования любого рынка. Называется закон спроса и предложения. Так вот он однозначно глаголит, что если есть спрос, который не может быть удовлетворён адекватным предложением, возникает ажиотажный рост цен на целевой продукт и поиск товара - заменителя.
Логический ряд, с катастрофическим всплеском роста продаж некачественного алкоголя (или потреблять антифризы и одеколоны начинали в другой стране?) и всевозможных наркопрепаратов продолжать надо?
Кстати, про весь мир.
Я там пост приводил с мировой практикой, регламентирующей потребление за рулем. Странная нестыковочка получается %)

2. Покажите мне пальцем в какой стране полностью запрещена реклама алкоголя в любой форме? Тем более, никто в трезвом уме и нормальном состоянии, никогда не сможет доказать, что реклама торговой марки "вася жоркин" очень плохо влияет на население и вообще "Вася Жоркин" спаивает нацию.

И тут товарищ выще уже писал.
Данная позиция из разряда: "В СССРе секаса не было". Д0.
А раз не было, то и никаких проблем тоже не было...
Мы вообще о реальном мире говорим или о какой то фантастической антиутопии?

3. Зависимость от чего позвольте узнать?
Я уже приводил пример. Человек выпивший 30 грамм и уехавший на месяц это алкоголик? Человек выпивший на свадьбе бутылку водки за два дня и в понедельник выпахавшийся на работе до полного изнеможения тоже алкоголик?
Хотя с точки зрения, опыта, что после употребления попист водки, человек должен на неделю забыть все и вся, ибо куда не ткни везде хоть каким то боком, но безусловный рефлекс это сильно :lol:

Потому, что верить в утопические бредни суть глупо.
Ось список держав, у яких закони про тверезість (різного ступеня строгості) діють на державному рівні: Албанія, Алжир, Бангладеш, Бахрейн, Бенін, Бруней, Буркіна-Фасо, Бурунді, Бутан, Гамбія, Гана, Гвінея, Гвінея-Бісау, Джибуті, Екваторіальна Гвінея, Еритрея, Ефіопія, Єгипет, Ємен, Замбія, Західна Сахара, Зімбабве, Індія, Індонезія, Ірак, Іран, Ісландія, Йорданія, Камбоджа, Камерун, Катар, Кенія, Китай, Коморські острови, Кот-д'івуар, Кувейт, Лаос, Лесото, Ліван, Лівія, Маврикій, Мавританія, Мадагаскар, Малаві, Малайзія, Малі, Мальдиви, Мароко, М'янма, Ненал, Нігер, Нігерія, Норвегія, Об'єднані Арабські Емірати, Оман, Пакистан, Палестина, Папуа-Нова Гвінея, Руанда, Саудівська Аравія, Свазіленд, Сейшельські острови, Сенегал, Сингапур, Сирія, Сомалі, Судан, Східний Тимор, С'єрра-Леоне, Таїланд, Танзанія, Того, Туніс, Туреччина, Туркменістан, Уганда, Центральноафриканська Республіка, Чад, Швеція, Шрі-Ланка.

Найбільші народи, які не вживають алкоголю: китайці (1 мільярд 125 мільйонів чоловік); хіндустанці (245 млн.); бенгальці (189,15 млн.); панджабці (99 млн.); бахарці (97,6 млн.); телугу (74,5 млн.); таї (70 млн.); маратхі (66,5 млн.); таміли (64,11 млн.); в'єтнамці (62,15 млн.); єгиптяни (54,6 млн.); турки (53,3 млн.); гуджаратці (47 млн.); малаялі (35 млн.); орія (32,3 млн.); жауса (30,8 млн.); спамці (30,13 млн.); кушити (30 млн.); перси (25,9 млн.); сунди (24,5 млн.); алжирці (22,2 млн.).

Прибічники 416 релігій земної кулі сповідують тверезість. Серед них іслам (1 мільярд 126 мільйонів чоловік); суннізм (850 млн.); індуїзм (793 млн.); буддизм (500 млн.); вішнуїзм (500 млн.); ханафіти (400 млн.); п'ятидесятництво (373 млн.); малікіти (200 млн.); шиваїзм (198 млн.); шиїзм (180 млн.) імаміты (140 млн.); новий вік (100 млн.); кальвінізм (62 млн.); методизм (60 млн.); асамблея Бога (22 млн.); амідаїзм (19,7 млн.); адвентисти сьомого дня (16 млн.) та інші.

Mixa
02-02-2008, 11:43
Дядя Сплин ризонные вещи говорит.
Продажа выпивки - это ОГРОМЕННЫЙ бизнес. Который приносит много % в карманы толстых дядей, ну и в казну тоже идет хорошая часть. То же дело и с сигаретами.
И так будет до тех пор, пока не скажут что проблема алкоголизма и курения губит нащу нацию, и если мы хотим чтобы у нас рождались здоровые дети, мужики работали, а не отбывали, то, начнут бить тревогу, запрещать все насвете. Но все повторится, как всегда.

На нашем здоровье, делают большие деньги. И никто нас не спрашивает. На просто говорят. "Пей, кури, гуляй - это круто!"

P.S. Еще две сферы деятельности являются супервысокодоходными - наркобизнес и сексбизнес. И то и другое является основными способами распространения СПИДа.

www.vintorg.net
02-02-2008, 11:49
Ось список держав, у яких закони про тверезість (різного ступеня строгості) діють на державному рівні: Албанія, Алжир, Бангладеш, Бахрейн, Бенін, Бруней, Буркіна-Фасо, Бурунді, Бутан, Гамбія, Гана, Гвінея, Гвінея-Бісау, Джибуті, Екваторіальна Гвінея, Еритрея, Ефіопія...

А какие такие достижения проявили эти страны отказавшись от алкоголя? Высокие жизненнве стандарты и упавшая почти до нуля смертность? Средний возраст зашкалил за 100 лет? Какие гениальные произведения искусства или научные открытия подарили они миру? Где эти суперинтеллектуалы и титаны духа из Бурунди, которые должны просто блистать на фоне спивающейся деградирующей Европы? :)

Найбільші народи, які не вживають алкоголю: китайці (1 мільярд 125 мільйонів чоловік)
Опять вранье и приписки. Я много раз бывал в Китае. Пьют там и пиво и вино и водку и в магазинах этого добра валом и стоит дешевле чем у нас. Правда водка у них почти вся рисовая, очень крепкая (60-70 градусов) и сильно вонючая. Но бывает и кукурузная напоминающая нашу. Пиво и вино отличное.
Водки они пьют конечно меньше нашего, не спорю. Средняя компания из 5-6 человек за вечер "убирает" одну бутылку :)
Но у тебя же написано НЕ ВЖИВАЮТЬ - вранье и подтасовки.

Опять ты убиваешь хорошую идею недостоверными бредовыми источниками. :| А потом еще спрашиваеш, почему никто 100% не стал на твою сторону ;)

PS: А план твой я поддерживаю. Рекламу нужно заменять антирекламой. Только правдивой, а не такой как твоя :)
И цену нужно подымать за счет увеличения акцизов. Но в разумных пределах. Не забывай, что для европейца по его доходам 15 евро это просто копейки на уровне наших 10 грн. Там ведь проезд в метро или автобусе 2 евро стоит :)

Да Винчи
02-02-2008, 12:01
А какие такие достижения проявили эти страны отказавшись от алкоголя? Высокие жизненнве стандарты и упавшая почти до нуля смертность? Средний возраст зашкалил за 100 лет? Какие гениальные произведения искусства или научные открытия подарили они миру? Где эти суперинтеллектуалы и титаны духа из Бурунди, которые должны просто блистать на фоне спивающейся деградирующей Европы? :)

Опять вранье и приписки. Я много раз бывал в Китае. Пьют там и пиво и вино и водку и в магазинах этого добра валом и стоит дешевле чем у нас. Правда водка у них почти вся рисовая, очень крепкая (60-70 градусов) и сильно вонючая. Но бывает и кукурузная напоминающая нашу. Пиво и вино отличное.
Водки они пьют конечно меньше нашего, не спорю. Средняя компания из 5-6 человек за вечер "убирает" одну бутылку :)
Но у тебя же написано НЕ ВЖИВАЮТЬ - вранье и подтасовки.

Опять ты убиваешь хорошую идею недостоверными бредовыми источниками. :| А потом еще спрашиваеш, почему никто 100% не стал на твою сторону ;)

PS: А план твой я поддерживаю. Рекламу нужно заменять антирекламой. Только правдивой, а не такой как твоя :)
И цену нужно подымать за счет увеличения акцизов. Но в разумных пределах. Не забывай, что для европейца по его доходам 15 евро это просто копейки на уровне наших 10 грн. Там ведь проезд в метро или автобусе 2 евро стоит :)
Ти кажеш про прибутки від продажу алкоголю тютюну.
Проснись!це раніше держава продавала алкоголь і прибутки йшли в казну, тепер це приватний бізнес і держава отримує копійки.
Немірофф навіть отримує з державного бюджету великі гроші за то шо експортує голілку - це називається компенсація ПДВ.

Вже давно підрахували що збитки від алкоголю в 3,4,5 або навіть в 10 разів ті прибутки які він приносить.
Збитки від алкоголю- зниження працездатності, п'яні злочини, пожари з вини алкоголю, прогули на роботі, рівень здоровя.............
Державі сьогодні не вигідно продавати алкоголь, а власникам спирт заводів вигідно.

wolfman
02-02-2008, 12:06
А какие такие достижения проявили эти страны отказавшись от алкоголя? Высокие жизненнве стандарты и упавшая почти до нуля смертность? Средний возраст зашкалил за 100 лет? Какие гениальные произведения искусства или научные открытия подарили они миру? Где эти суперинтеллектуалы и титаны духа из Бурунди, которые должны просто блистать на фоне спивающейся деградирующей Европы? :)ващето в том списке есть и страны, в которых высокий уровень жизни. даж одна страна, которая уже долго лидирует по этому показателю..

turs
02-02-2008, 12:08
пить или не пить из принципа имхо очень и очень глупо. каждый сам для себя решает когда, с кем и сколько...
Алкашей жалею и брезгую. Не стоит искать виноватых в высших кругах, достаточно глянуть в зеркало. причина в 90% случаев находится в самом человеке, а не во внешних факторах.

wolfman
02-02-2008, 12:08
до речі, про долю згадалось ) (http://file010.mylivepage.com/chunk10/953012/712/%D0%93%D0%B5%D0%B9%2C%20%D0%9D%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D 0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5_%D0%9E%D1%80%D0%BA%D0 %B5%D1%81%D1%82%D1%80%20%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D 1%97%D0%BD%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%20% D1%80%D0%B0%D0%B4%D1%96%D0%BE.mp3)

turs
02-02-2008, 12:11
Проснись!це раніше держава продавала алкоголь і прибутки йшли в казну, тепер це приватний бізнес і держава отримує копійки.
Немірофф навіть отримує з державного бюджету великі гроші за то шо експортує голілку - це називається компенсація ПДВ.

Вже давно підрахували що збитки від алкоголю в 3,4,5 або навіть в 10 разів ті прибутки які він приносить.
Збитки від алкоголю- зниження працездатності, п'яні злочини, пожари з вини алкоголю, прогули на роботі, рівень здоровя.............
Державі сьогодні не вигідно продавати алкоголь, а власникам спирт заводів вигідно.

"збытки" приносит собственная человеческая говнистость, которую алкоголь только катализирует. Пьяный говнюк, протрезвев, говнюком и останется.

www.vintorg.net
02-02-2008, 12:13
Проснись!
Эй, чувак! Это ты проснись! Где это я "кажу про прибутки від продажу алкоголю тютюну"? :confused:

Ты мой пост читал вообще? :)

Мда. Если ты и на трезвую такой неадекватный, то полный отказ от спиртного это несомненно правильное решение :)

Потому что это не в первый раз в ответ на мое сообшение ты гонишь какой-то поток сознания абсолютно с ним не связанный:|

www.vintorg.net
02-02-2008, 12:23
ващето в том списке есть и страны, в которых высокий уровень жизни. даж одна страна, которая уже долго лидирует по этому показателю..
Есть, не спорю. Но все же тенденция, что полный отказ от алкоголя является решающим фактором развития страны, не просматривается. Не так ли?

Да Винчи
02-02-2008, 12:30
Эй, чувак! Это ты проснись! Где это я "кажу про прибутки від продажу алкоголю тютюну"? :confused:

Ты мой пост читал вообще? :)

Мда. Если ты и на трезвую такой неадекватный, то полный отказ от спиртного это несомненно правильное решение :)

Потому что это не в первый раз в ответ на мое сообшение ты гонишь какой-то поток сознания абсолютно с ним не связанный:|
Вибач.
Це Дяді Сплину написав.

Да Винчи
02-02-2008, 12:31
1. - Глупо. Почему? Берешь и считаешь какие объемы налогов платят данные предприятия. В СССР уровень наполнения бюджетов всех уровней упал больше чем на треть. Когда подсчитали точнее - прослезились, оказалось, что такой гонимый всеми алкоголь и связанная с ним промышленность на 80% обеспечивает возможности предоставления той самой бесплатной медицины.
Далее, наводящий вопрос. Что самое дорогое в бутылке водке?
И еще один вопрос. Самый простой, из основ функционирования любого рынка. Называется закон спроса и предложения. Так вот он однозначно глаголит, что если есть спрос, который не может быть удовлетворён адекватным предложением, возникает ажиотажный рост цен на целевой продукт и поиск товара - заменителя.
Логический ряд, с катастрофическим всплеском роста продаж некачественного алкоголя (или потреблять антифризы и одеколоны начинали в другой стране?) и всевозможных наркопрепаратов продолжать надо?
Кстати, про весь мир.
Я там пост приводил с мировой практикой, регламентирующей потребление за рулем. Странная нестыковочка получается %)

2. Покажите мне пальцем в какой стране полностью запрещена реклама алкоголя в любой форме? Тем более, никто в трезвом уме и нормальном состоянии, никогда не сможет доказать, что реклама торговой марки "вася жоркин" очень плохо влияет на население и вообще "Вася Жоркин" спаивает нацию.

И тут товарищ выще уже писал.
Данная позиция из разряда: "В СССРе секаса не было". Д0.
А раз не было, то и никаких проблем тоже не было...
Мы вообще о реальном мире говорим или о какой то фантастической антиутопии?

3. Зависимость от чего позвольте узнать?
Я уже приводил пример. Человек выпивший 30 грамм и уехавший на месяц это алкоголик? Человек выпивший на свадьбе бутылку водки за два дня и в понедельник выпахавшийся на работе до полного изнеможения тоже алкоголик?
Хотя с точки зрения, опыта, что после употребления попист водки, человек должен на неделю забыть все и вся, ибо куда не ткни везде хоть каким то боком, но безусловный рефлекс это сильно :lol:

Потому, что верить в утопические бредни суть глупо.

wolfman
02-02-2008, 12:33
Есть, не спорю. Но все же тенденция, что полный отказ от алкоголя является решающим фактором развития страны, не просматривается. Не так ли?ну как ты уже сказал, даж полного отказа не прослеживается..
да и ещё неизвестно , было ли это фактором или результатом развития для определённой страны.
но если верить этому списку, то уменьшение уровня алкоголизма, это ж +. не так ли?)

Да Винчи
02-02-2008, 12:39
ну как ты уже сказал, даж полного отказа не прослеживается..
да и ещё неизвестно , было ли это фактором или результатом развития для определённой страны.
но если верить этому списку, то уменьшение уровня алкоголизма, это ж +. не так ли?)
уважаю

wolfman
02-02-2008, 12:40
уважаю*дзинь* за долю)

www.vintorg.net
02-02-2008, 13:04
це раніше держава продавала алкоголь і прибутки йшли в казну, тепер це приватний бізнес і держава отримує копійки.

Слушай, ну прекращай ты уже гнать полную пургу, а? Ты акцизную
марку на бутылках видел? Так вот, ставка акциза за 1 л чистого спирта на этот год 21.50 грн.
http://www.mdoffice.com.ua/pls/MDOffice/all_news.html?a2=27122007&a3=52922
А значит 4.30 грн с каждой бутылки водки пойдет государству. По твоему это копейки?
Я не уверен, что производитель имеет столько с каждой бутылки. Он ведь еще "отдаст" государству НДС, налог на прибыль и пенсионные отчисления на зарплату своих сотрудников.

И в чем проблема? Тема у нас как называется? Что плохого если государство стимулирует эскпорт и украинцы этой водкой уже не отравятся?

Да Винчи
02-02-2008, 13:35
Слушай, ну прекращай ты уже гнать полную пургу, а? Ты акцизную
марку на бутылках видел? Так вот, ставка акциза за 1 л чистого спирта на этот год 21.50 грн.
http://www.mdoffice.com.ua/pls/MDOffice/all_news.html?a2=27122007&a3=52922
А значит 4.30 грн с каждой бутылки водки пойдет государству. По твоему это копейки?
Я не уверен, что производитель имеет столько с каждой бутылки. Он ведь еще "отдаст" государству НДС, налог на прибыль и пенсионные отчисления на зарплату своих сотрудников.

И в чем проблема? Тема у нас как называется? Что плохого если государство стимулирует эскпорт и украинцы этой водкой уже не отравятся?
Виробництво грілки золота жила.
В СРСР коли 0,5 горілки коштувало 2,4 рубля 1 літра спирту коштувала 9 копійок, а з літри спирту маємо 2,5-3 літри горілки(6 бутилок)= 14.4 рублів це при тому що затрати вього 9 коп + вода + тара.
А ти ше кажеш що Немирофф не має з кожної пляшки великого навару.
Вони дурять всіх і хочуть щоб всі думали шо вони це роблять для Блага країни.

Ва-ау
02-02-2008, 23:38
еще ни в одном топе столько букавак не было...
не все еще потеряно...
спитая нация просто не смогла б такой умняк запостить)

Vladick
03-02-2008, 16:49
согласен во многом, кроме одного: алкоголь - это не легкий наркотик:no:

Лично мое мнение - что все-таки наркотик, и где-то слышал или читал, что многие врачи и ученые тоже так считают, но не буду настаивать... Меня лично термин "наркотик" не пугает...

но ведь он прав!:yes:

В чем?!

Onex
03-02-2008, 17:28
Лично мое мнение - что все-таки наркотик, и где-то слышал или читал, что многие врачи и ученые тоже так считают, но не буду настаивать... Меня лично термин "наркотик" не пугает...%\%\%\
акцентируй внимание не на слове "наркотик", а на слове "легкий"
:d и улыбнула намек насчет страха перед слвоом наркотик:lol:

В чем?!

почитав посты винторга, я пришёл к мнению что он таки не ненавистник христианства, а тоже еретик вроде меня....

Vladick
04-02-2008, 14:15
%\%\%\
акцентируй внимание не на слове "наркотик", а на слове "легкий

Так и делаю! Если НЕЧТО не лишает человека свободы и здоровья духовного и физического - LET IT BE... Хотя тут с каждым - по-своему.

Vladick
04-02-2008, 14:18
%\%\%\

почитав посты винторга, я пришёл к мнению что он таки не ненавистник христианства, а тоже еретик вроде меня....

Я, сделав то же самое, пришел к обратному заключению относительно Вас обоих. Особенно, когда человек НЕ В ТЕМЕ О ХРИСТИАНСТВЕ начинает поливать последнее фекалиями... Однако ввязываться в дискуссию по данному вопросу не имею желания, ты уж сорри.

Onex
04-02-2008, 14:22
Я, сделав то же самое, пришел к обратному заключению относительно Вас обоих. Особенно, когда человек НЕ В ТЕМЕ О ХРИСТИАНСТВЕ начинает поливать последнее фекалиями... Однако ввязываться в дискуссию по данному вопросу не имею желания, ты уж сорри.

:d как знаешь....видимо ты телепат

Vladick
04-02-2008, 14:27
:d как знаешь....видимо ты телепат

К счастью, нет.

www.vintorg.net
04-02-2008, 19:53
Виробництво грілки золота жила.
В СРСР коли 0,5 горілки коштувало 2,4 рубля 1 літра спирту коштувала 9 копійок, а з літри спирту маємо 2,5-3 літри горілки(6 бутилок)= 14.4 рублів це при тому що затрати вього 9 коп + вода + тара.

Это ж в каких годах водка в СССР столько стоила? В 50-х что-ли? :confused: Самая низкая цена, которую я слыхал из рассказов старожилов это 3.12. А может ты еще экономические выкладки времен Ивана Грозного приведешь в качестве базы для расчета прибыли Немироффа? :d

А ти ше кажеш що Немирофф не має з кожної пляшки великого навару.

Врать харош, ладно :| Не говорил я такого.
Я говорил, что сомневась что Немиров имеет с каждой бутылки столько-же сколько государство - 4.30. И ты меня своими цифрами от царя Гороха не убедил нифига. Не забудь еще, что магазин с каждой кассы торгующей спиртным отстегивает государству 8000 грн в месяц, которые он естественно закладывает в торговую наценку.

Если хочешь реальный расчет, то вот держи:
Берем недешевую водку - 15 грн за 0.5 л в рознице. Отнимаем торговую наценку магазина и оптовиков, процентов так 25%. Получаем отпускную цену с завода - 12.00. Минусуем акциз 4.30, остается 7.70. Предположим затраты производителя (себестоимость бутылки водки) составляют 3 грн, значит остается прибыль - 4.70 грн. Минусуем 20% НДС и 25% налога на прибыль - итого около 3 грн чистыми остается производителю. Ну допустим он схимичит набрав фиктивных затрат и занизив прибыль. Максимум, что ему светит это 3.5-4 грн. с бутылки. Вот такая вот реальная арифметика взамен твоей сказочной :d
Я не утверждаю, что это мало. Я только утверждаю, что государство имеет больше - 6-7 грн в совокупности.

Вони дурять всіх і хочуть щоб всі думали шо вони це роблять для Блага країни.
Да, да, конечно. Слава богу, что ты их раскусил ;)

Ну я
04-02-2008, 19:57
;2248312']пити шкідливо :yes:

я впісявся:lol:

Але тішить одне. Ми не самі такі, зверху на карті є Росія:d

Да Винчи
04-02-2008, 20:08
я впісявся:lol:

Але тішить одне. Ми не самі такі, зверху на карті є Росія:d
куме чого ви так радієте?
В сосіда корова здохла........

Да Винчи
04-02-2008, 20:16
Это ж в каких годах водка в СССР столько стоила? В 50-х что-ли? :confused: Самая низкая цена, которую я слыхал из рассказов старожилов это 3.12. А может ты еще экономические выкладки времен Ивана Грозного приведешь в качестве базы для расчета прибыли Немироффа? :d

Врать харош, ладно :| Не говорил я такого.
Я говорил, что сомневась что Немиров имеет с каждой бутылки столько-же сколько государство - 4.30. И ты меня своими цифрами от царя Гороха не убедил нифига. Не забудь еще, что магазин с каждой кассы торгующей спиртным отстегивает государству 8000 грн в месяц, которые он естественно закладывает в торговую наценку.

Если хочешь реальный расчет, то вот держи:
Берем недешевую водку - 15 грн за 0.5 л в рознице. Отнимаем торговую наценку магазина и оптовиков, процентов так 25%. Получаем отпускную цену с завода - 12.00. Минусуем акциз 4.30, остается 7.70. Предположим затраты производителя (себестоимость бутылки водки) составляют 3 грн, значит остается прибыль - 4.70 грн. Минусуем 20% НДС и 25% налога на прибыль - итого около 3 грн чистыми остается производителю. Ну допустим он схимичит набрав фиктивных затрат и занизив прибыль. Максимум, что ему светит это 3.5-4 грн. с бутылки. Вот такая вот реальная арифметика взамен твоей сказочной :d
Я не утверждаю, что это мало. Я только утверждаю, что государство имеет больше - 6-7 грн в совокупности.

Да, да, конечно. Слава богу, что ты их раскусил ;)
Чи згоден ти зтим що проблема надмірного споживання алкоголю для України актуальна?
без всяких понтів

Lorna
04-02-2008, 20:51
Чи згоден ти зтим що проблема надмірного споживання алкоголю для України актуальна?
без всяких понтів
что планируем делать после того как с этим тезисом все согласятся? :) интересно...:rolleyes:
з.ы. мне вот любопытно стало: а кефиром ты тоже брезгуешь ради строгого следования убеждениям ;)

Да Винчи
04-02-2008, 20:58
что планируем делать после того как с этим тезисом все согласятся? :) интересно...:rolleyes:
з.ы. мне вот любопытно стало: а кефиром ты тоже брезгуешь ради строгого следования убеждениям ;)
Кефиром неа!
ТЕЗИС НАПИСАВ ДЛЯ ТОГО ЩОБ БУЛО ВИДНО ЧИ ВІН БАЧИТЬ В ЦЬОМУ ПРОБЛЕМУ!
якщо він згоден з тим що проблема існує то різниця тільки в тому що хтось хоче щось змінити а комусь байдуже!
А якщо він скаже що проблеми в Україні немає то я більше не буду нічого доказувати(бо це вже набридло)

Onex
04-02-2008, 21:01
Кефиром неа!
якщо він згоден з тим що проблема існує то різниця тільки в тому що хтось хоче щось змінити а комусь байдуже!
А якщо він скаже що проблеми в Україні немає то я більше не буду нічого доказувати(бо це вже набридло)

ну и как ты предлагаешь чтото менять?

Lorna
04-02-2008, 21:01
Кефиром неа!
Спалили алканафта! :lol:
Разница как раз в полутонах: он настолько же согласен с проблемой насколько ты потребляешь алкоголя суточно со стаканом кефира... ну или даже поболе:?) суть в отсутствии категоричности ;)

Да Винчи
04-02-2008, 21:06
Спалили алканафта! :lol:
Разница как раз в полутонах: он настолько же согласен с проблемой насколько ты потребляешь алкоголя суточно со стаканом кефира... ну или даже поболе:?) суть в отсутствии категоричности ;)
Розумієш я замість того щоб тільки поговорити і забути про це пропоную зупинити це
Розмови так і залишаться розмовами Бо ніхто не хоче виділятись(всі ж вживають)

Lorna
04-02-2008, 21:09
Розумієш я замість того щоб тільки поговорити і забути про це пропоную зупинити це
Розмови так і залишаться розмовами Бо ніхто не хоче виділятись(всі ж вживають)
так чем ты предлагаешь выделится кроме тотального непотребления алкоголя?:?) (я как веганов не понимаю так и тута - не готовая я от вина отказувацца :uups:)

Да Винчи
04-02-2008, 21:12
ну и как ты предлагаешь чтото менять?
передавати матеріали з рук в руки або давати ссилки, повір хтось подивиться і знайде для себе щось корисне(може навіть перестане пити)

Lorna
04-02-2008, 21:19
передавати матеріали з рук в руки або давати ссилки, повір хтось подивиться і знайде для себе щось корисне(може навіть перестане пити)
уж поверь, занятые пьянством по ссылкам не ходят :(

Да Винчи
04-02-2008, 21:26
так чем ты предлагаешь выделится кроме тотального непотребления алкоголя?:?) (я как веганов не понимаю так и тута - не готовая я от вина отказувацца :uups:)
не можеш без вина не відказуйся!
критикуючи мене ти не просто не допомагаєш мені(хоча згодна зі мною) а навіть перетворюєш всю мою роботу на балаган!

чому я маю доказувати такі істини як:
-алкоголь шкідливий!
-це не є харчовий продукт а це яд
-він викликає залежність

невже ти сама цього не знаєш? чи це для того щоб смішніше було

Коли без війни вимирає величезна кількість людей це має викликати масу запитань а в нас як завжди нікому немає ніякого діла до цього

Да Винчи
04-02-2008, 21:29
уж поверь, занятые пьянством по ссылкам не ходят :(
ссилки для тих хто вживає але хоче дізнатися як це на нього впливає!

Lorna
04-02-2008, 21:36
не можеш без вина не відказуйся!
критикуючи мене ти не просто не допомагаєш мені(хоча згодна зі мною) а навіть перетворюєш всю мою роботу на балаган!

это делаю не я :)

Да Винчи
04-02-2008, 21:41
это делаю не я :)
про кефір дуже смішно

Ва-ау
04-02-2008, 21:57
:pпередавати матеріали з рук в руки або давати ссилки, повір хтось подивиться і знайде для себе щось корисне(може навіть перестане пити)

спасибо за ссылки, я серьезно...
так рознервничалась...
пойду наверно се водочки налью...

Onex
04-02-2008, 22:01

понимаешь....мотивы у тебя хорошие, да вот только способ влияния примитивненький.....но цель конеячно благая.....

Да Винчи
04-02-2008, 23:44
понимаешь....мотивы у тебя хорошие, да вот только способ влияния примитивненький.....но цель конеячно благая.....
подскажы другие способы влияния.
плз

Onex
04-02-2008, 23:45
плз

чуток позже...ща ухожу фильм смотреть

www.vintorg.net
05-02-2008, 00:02
без всяких понтів
Согласен, актуальна.
Я ведь уже говорил, что и с планом твоим я согласен.
Фанатизма только не надо. А то когда ты тут на полном серьезе начинаешь втирать взрослым людям, что, например, в сухом вине нет вообще ничего полезного, а один только сплошной яд, или еще какие небылицы, то у некоторых возникает непреодолимое желание над тобой постебаться :)

Не так все просто как тебе кажется.
Я например знавал людей, которые без чарки обедать не садились и доживали при этом хорошо за восемьдесят при ясном уме. Были ли они алкоголиками - для меня вопрос открытый :confused:
Знал одного, который каждый день (!) выпивал по бутылке водки и умер чуть за сорок.
Также знал и практически не пьющих которых инфаркты/инсульты свалили до пятидесяти :(

Так что не люблю когда начинают подтасовывая факты строить теории не согласующиеся с действительностью.

Onex
05-02-2008, 00:38
Согласен, актуальна.
Я ведь уже говорил, что и с планом твоим я согласен.
Фанатизма только не надо. А то когда ты тут на полном серьезе начинаешь втирать взрослым людям, что, например, в сухом вине нет вообще ничего полезного, а один только сплошной яд, или еще какие небылицы, то у некоторых возникает непреодолимое желание над тобой постебаться :)

Я например знавал людей, которые без чарки обедать не садились и доживали при этом хорошо за восемьдесят при ясном уме. Были ли они алкоголиками - для меня вопрос открытый :confused:
Знал одного, который каждый день (!) выпивал по бутылке водки и умер чуть за сорок.
Также знал и практически не пьющих которых инфаркты/инсульты свалили до пятидесяти :(

Так что не люблю когда начинают подтасовывая факты строить теории не согласующиеся с действительностью.
респект!:good:

Onex
05-02-2008, 00:53
плз

ну во первых об отмене рекламы я уже говорил(но это практически невозможно в нашей старне осуществить)....

второе - должна быть развернута огромная многолетняя компания по решению данного вопроса......

Работа должна вестись во всех смежных сферах по всевозможным плоскостям.....

Должен быть разработан особый подход, в котором влияние должно осуществляться на социальном, культуральном, духовном уровнях.....

В общем, полная перестройка системы(со всеми её подсистемами)

Замена одних ценностей другими(а какими????? - вот основной вопрос)....

Понятное дело что запрет только приведет к бунту или подполью...

Самым важным является вопрос относительно каждого отдельного человека......
Во-первых необходимо разобраться в причинах алкоголизма этого человека.......во вторых смотивировать его на выздоровление(а это оччень непросто, уж поверь мне).....в-третьих: помочь ему выздоравливать.......
В-четвертых: положительные и отрицательные примеры для подрастающего поколения(и не только)
....
в общем оздоровлением общества в целом заниматься надо и не только относительно алкоголизма ибо люди пьют не из-за хорошей жизни....Так что в данной работе необходимо затронуть все сферы нашего общества и на такую работу уйдет времени очень много, но это все равно необходимо делать.....

Но оздоровление общества достигается путем оздоровления конкретных людей....Но что более важно: так это работа над собой каждым человеком....а это не так то и легко.....
это работа над своим физическим, психическим, социальным и духовным здоровьем:yes::yes::yes: а это работать работать и работать.....но москва не сразу строилась(с) по-чуть-чуть, по тихоньку, тише едешь - дальше будешь(с)...балго сейчас различных общественных организаций много и становится все больше и больше, вот только если бы они больше между собой сотрудничали и занимались именно тем что у них в статуте прописано, а не тупо лаве зашибали, то было бы вообще сильно!

freedom
05-02-2008, 13:59

Цілком згоден:yes:....
Але хіба перед обідом вживання однієї чарки це алкоголізм? Для апетиту....А чарку чого?Вина, водки?....

www.vintorg.net
05-02-2008, 22:07
А чарку чого?Вина, водки?....
Вообще то самогона :)
В котором, как учит нас наука, ну просто прорва всяких сивушных масел и других вредных для здоровья компонентов...

Vdovy
05-02-2008, 23:36
Вообще то самогона :)
В котором, как учит нас наука, ну просто прорва всяких сивушных масел и других вредных для здоровья компонентов...
:no:
"Что русскому здорово, то немцу - смерть!" (с)
Наука нас вчить, що холестерин, як мінімум, надзвичайно не корисний для здоров'я. А ми спокон віку їмо сало (100% холестерину), і нічого, не пчихаємо.

Vladick
06-02-2008, 10:58
А ми спокон віку їмо сало (100% холестерину), і нічого, не пчихаємо.

Читал, французы тоже холестерина употребляют немеряно (сыры и т.д), но запивают это красным вином. таким образом одно нейтрализует другое, и кайф - и от того, и от другого. У нас функции нейтрализатора хол-на в сале выполняет сомогон. Ситуация аналогична...

Mixa
06-02-2008, 16:03
"Что русскому здорово, то немцу - смерть!" (с)
Наука нас вчить, що холестерин, як мінімум, надзвичайно не корисний для здоров'я. А ми спокон віку їмо сало (100% холестерину), і нічого, не пчихаємо.

В сале все витамины! :yes:

P.S. Або наука бреше, або з нами щось негаразд.

Vdovy
07-02-2008, 00:03
В сале все витамины! :yes:

P.S. Або наука бреше, або з нами щось негаразд.

І наука не бреше, і з нами все гаразд.
Писаки не враховують генетичну модель людини (як влучно висловився народ, - "Что русскому здорово, то немцу смерть"). Страждають від надлишку холестерину ті, хто не їсть сала споконвіку:yes:

vinalex
10-02-2008, 19:09
Або наука бреше, або з нами щось негаразд.
Mixa
Колись, декілька років тому, читав про якесь племя, здається в Південній Африці, що споконвіку жило на урановій жилі і не хворіло на променеву хворобу. Більш того, ті з них, кого вивезли на дослідження, ледь не загинули від браку радіації.

$n@ke
10-02-2008, 19:55

Я так бачу ви ше не зустрічалися зі справжнім алкоголізмом....
А хто каже що ввели сухий закон?....Ні потрібно робити престижним здоровий спосіб життя....Заборонити продажу неповнолітнім алкогольних напоїв...
И так запрещено. Кого это останавливает?
Согласен, в меру можно.

Врядле. Пьем с тех пор как появилось что пить). Не от этого зависит рождаемость и прочее. Хотя это тоже влияет.

Onex
05-03-2008, 00:06
чтото топ затих...подозрительно как то......куда делся Да Винчи????

Lyosha
05-03-2008, 10:47
чтото топ затих...подозрительно как то......куда делся Да Винчи????
Никто не знает:confused:

freedom loving
11-03-2008, 17:42
тема дійсно важлива.

Я 100% встану на твою сторону, сщас тока пиво допьююю и сразу встану!!!

freedom loving
11-03-2008, 18:00
еще ни в одном топе столько букавак не было...
не все еще потеряно...
спитая нация просто не смогла б такой умняк запостить)

А кто это сказал, что МЫ - спитая, МЫ употребляющая...
Хотя если по взрослому - и цену нужно поднимать, и суррогаты под видом вин запрещать, и карать за продажу алкоголя малолеткам, и ++++++ куча правильных и полезных мер.....
Только не шашкой, не топором в сию же секунду, а с пониманием, что процесс отучивания от бухалова и приучивания к реально здоровому образу жизни длительный, трудный, не такой прибыльный и т.д. и т.п.....

sopelo
11-03-2008, 19:15
А кто это сказал, что МЫ - спитая, МЫ употребляющая...
Хотя если по взрослому - и цену нужно поднимать, и суррогаты под видом вин запрещать, и карать за продажу алкоголя малолеткам, и ++++++ куча правильных и полезных мер.....
Только не шашкой, не топором в сию же секунду, а с пониманием, что процесс отучивания от бухалова и приучивания к реально здоровому образу жизни длительный, трудный, не такой прибыльный и т.д. и т.п.....

вот именно , мне 16 лет , но за последний год мне пиво непродали только один раз в МИРе , а покрепче я редко покупаю , но продают!!! :o
Хотя если небудут продавать можно старших попросить они куплят (народ мы такой- добрый):yes:

freedom loving
11-03-2008, 20:09
вот именно , мне 16 лет , но за последний год мне пиво непродали только один раз в МИРе , а покрепче я редко покупаю , но продают!!! :o
Хотя если небудут продавать можно старших попросить они куплят (народ мы такой- добрый):yes:

А вот на этот случай и есть социальная реклама + 15 суток общественно-полезного труда на улицах родного города!!!!!!
А был прикол, знакомые рассказали, как продинамили/кинули пацана на 20 грн.....