PDA

View Full Version : ПОИСК: Консультація по поклейці обоїв

Olenk@
08-06-2011, 13:24
Може у когось є досвід клеяти обої на вапном біляні стіни. Мені потрібно бабці в селі поклеяти, а я зовсім не хочу там віддирати те вапно. Кажуть є якась "пропитка"....Порадьте щось. Дякую.

Olenk@
08-06-2011, 13:32
та я не думаю, що я помилилася, може у когось є така "пропитка". Може залишилася після ремонту, чи так хто знає, щось нормальне.

Chega
08-06-2011, 14:01
Ця пропітка називається грунтовка, але навряд чи вона допоможе. Шпалери потрібно клеїти на підготовлену поверхню. Навіщо в селі ті обої, краще фактурна штукатурка, яку дуже просто і дешево приготувати самостійно. Купіть книжку по ремонтам, там найдете всі відповіді.:)

Vladum
08-06-2011, 15:38
Ця пропітка називається грунтовка, але навряд чи вона допоможе. Шпалери потрібно клеїти на підготовлену поверхню. Навіщо в селі ті обої, краще фактурна штукатурка, яку дуже просто і дешево приготувати самостійно. Купіть книжку по ремонтам, там найдете всі відповіді.:)

снимаю шляпу. :yes:

Zjorik
08-06-2011, 15:59
ну книжку необязательно покупать, можно и погуглить, а потом распечатать)! Ну если там более-менее не пористая стена то можно попробовать поклеить!Только сначала снять побелку, если она есть! И грунтонуть тем же самым клеем для обоев пару раз- тоесть, нанесли клей, подождали пока высохнет, опять нанесли, подождали, нанесли, поклеели!

MadMax
08-06-2011, 16:20
Последний самый адекватный дешевый совет. Грунтовать тем же самым клеем, только разведенным раза в 3. Главное, чтобы стена, когда высохнет, была гладкая как стекло. Можно слегка прошкурить, где сильно песчинки будут торчать - просто они выпадут, а на обоях это не отразится

Ventelyator
09-06-2011, 10:48
Клеєм краще не грунтувати!!!!!. Мав досвід поклейки обоїв на побіляні стіни. Адський труд. Краще купити грунтовку глибокого проникнення і пару раз нею прогрунтувати, це якщо лінь все те вапно здирати.