View Full Version : Конец винчестера близок?
Трабла со старым иде винтом. Пару раз завис при загрузке винды. Чекдиск сам полечил все ошибки. Но все равно грузится система довольно долго. При работе винды проблем нет. HDDScan выдал такую инфу (скрины). Скорая смерть неизбежна или ее можно оттянуть?
Много секторов заменено резервными. У меня похожие симптомы были при медленном умирании ноутбучных Hitachi.
Вінт вже старий, але його поверхня вже "підустала".
Проте, позитивним є те, що у нього жодного переназначеного сектора немає. З часом контролер вінта сам переназначить ті сектори, які погано читаються/пишуться. Можна це зробити МШДД або Вікторією примусово (читайте фаги в неті).
Думаю, що рік-два пропрацює точно.
Рекомендую:
1. Зберегти усю важливу інформацію з вінта;
2. Перерозбити вінт таким чином:
а) початок вінта 10-20% залишити нерозміченою областю;
б) решту вінта розбити як звичайно.
Це треба зробити тому, що саме на початок вінта припадає операційна система і саме у цьому місці найбільший його з нос. І саме на початкових секторах будь-якого вінта найшвидше зношується його поверхня.
Залишивши нерозміченою областю початок вінта - Ви дещо подовжите термін його служби.
Розбивати він раджу Партішн Магік.
3. Подивитися у якому режимі працює вінт. Він має працювати у режимі UDMA33-100. Якщо ні, то:
а) перевірити у біосі чи включений режим UDMA (краще ставте на авто);
б) перевірити чи правильно включений шлейф;
в) спробувати замінити шлейф.
У мене є гарантовано нормальний шлейф АТА 100. Можу Вам подарувати.
Якщо вінт працює в режимі РІО 1-4, то уся інфа з вінта йде в память через процесор, що дуже вантажить систему загалом. Тому обовзково перевірте чи в режимі UDMA працює вінт під віндою.
~~~Smart~C@T~~~
04-02-2012, 03:21
Еще можешь попробовать
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD
Сеатулзой hdd low format. после чего попробовать опять тест.
Один винт мне так получилось выбить обратно на рельсы.
Еще можешь попробовать
http://www.seagate.com/ww/v/index.jsp?locale=en-US&name=SeaTools&vgnextoid=720bd20cacdec010VgnVCM100000dd04090aRCRD
Ок. Спасибо большое.
Вінт вже старий, але його поверхня вже "підустала".
Проте, позитивним є те, що у нього жодного переназначеного сектора немає. З часом контролер вінта сам переназначить ті сектори, які погано читаються/пишуться. Можна це зробити МШДД або Вікторією примусово (читайте фаги в неті).
Думаю, що рік-два пропрацює точно.
Рекомендую:
1. Зберегти усю важливу інформацію з вінта;
2. Перерозбити вінт таким чином:
а) початок вінта 10-20% залишити нерозміченою областю;
б) решту вінта розбити як звичайно.
Це треба зробити тому, що саме на початок вінта припадає операційна система і саме у цьому місці найбільший його з нос. І саме на початкових секторах будь-якого вінта найшвидше зношується його поверхня.
Залишивши нерозміченою областю початок вінта - Ви дещо подовжите термін його служби.
Розбивати він раджу Партішн Магік.
3. Подивитися у якому режимі працює вінт. Він має працювати у режимі UDMA33-100. Якщо ні, то:
а) перевірити у біосі чи включений режим UDMA (краще ставте на авто);
б) перевірити чи правильно включений шлейф;
в) спробувати замінити шлейф.
У мене є гарантовано нормальний шлейф АТА 100. Можу Вам подарувати.
Якщо вінт працює в режимі РІО 1-4, то уся інфа з вінта йде в память через процесор, що дуже вантажить систему загалом. Тому обовзково перевірте чи в режимі UDMA працює вінт під віндою.
Хм. Спасибо. Попробую переразбить.
а) перевірити у біосі чи включений режим UDMA (краще ставте на авто)
Очень странно что по умолчанию в биосе стояла disabled на разделе hdd block mode.... После включения и лечения винта спецутилитой сигейта все летает!
Еще можешь попробовать
Спасибо огромное. Чудесная утилита. Вот скрины винта после этой утилиты.
Copyright ©2000 - 2025