PDA

View Full Version : совет по акустике

[Fatalik:]
26-02-2012, 11:53
сам располагаю такими 5.1 (http://deshevshe.net.ua/acoustic-edifier/edifier_da5000_pro_black.html) с бюджетной дискретной звуковухой. если при просмотре фильмов еще ничего, то при прослушивании (стерео)музыки ощущается некая ограниченность фронтов

есть желание перейти на что-нибудь посерьезнее, но без особого желания тратить кучу денег :d хотелось бы возыметь бюджетную пассивную 5.1 с недорогим усилком или просто соединить имеющуюся систему с хорошими фронтами и ресом...

подскажите, плиз, знатоки, сколько нужно отдать, чтобы действительно почувствовать разницу (если можно, с примерами)? и будет ли оно стоить тех денег? комната небольшая, 16 м2

Chega
26-02-2012, 12:10
Якщо не готовый витрачати, купи стерео підсилювач і пару колонок, можно навіть совкові. Для музики точно буде краще. Тилових еффектів в кіно не так вже й багато.

26-02-2012, 12:46
Якщо не готовый витрачати, купи стерео підсилювач і пару колонок, можно навіть совкові. Для музики точно буде краще. Тилових еффектів в кіно не так вже й багато.

з 5.1 прощатись не хочу, а над об*єднанням з якимись йамаховськими (чи ше якимись) напольніками також подумував. питання тільки в тому чи можна їх нормально об*єднати :rolleyes:
п.с. у вас ссилочка в підписі не паше)

amoremio
26-02-2012, 14:53
скільки готові потратити?

26-02-2012, 15:09
скільки готові потратити?

не знаю, десь до штуки у.о. :rolleyes:
з урахуванням продажу старих едіфаєрів та економії при покупці своичайного O!Play замість DUNE має вийти не сильно дорого, аби був толк

ось прикидував доволі бюджетний варіант акустики 5.0 (http://deshevshe.net.ua/acoustic-jamo/jamo_s426_hcs3_black.html) + джамовський 210-ий саб + бюджетний рес (може б/у вдасться знайти). а от чи варта різниця в звучанні тих зусиль - сумніваюсь

amoremio
26-02-2012, 15:15
;2708529']не знаю, десь до штуки у.о.
За ці гроші можна купити непогану акустику з ресом. З сабом не поспішай, спочатку 5.0 - потім визначишся чи взагалі він тобі потрібен.

amoremio
26-02-2012, 15:18
Спочатку купуєш рес, потім підключаєш до нього свої теперішні колонки (не на повну гучність, зрозуміло). Я свою стару акустику після придбання реса не викидав, звук поки що влаштовує

amoremio
26-02-2012, 15:20
Москва не відразу будувалась. Купуй поступово, не поспішай. Якщо твої теперішні едіфайри дадуть поганий звук через рес - будеш думати далі)

amoremio
26-02-2012, 15:24
Якщо надумаєш все ж таки купувати акустику - починай з фронтів (тили і центр від твоїх едіфайрів тебе повністю влаштують, повір)

26-02-2012, 15:25
дякую за поради, але я шось недорозумію. настав мене на шлях істинний. рес потрібен для регулювання (в більш дорогих оделях - декодування) та саме головне підсилення вхідного сигналу для подачі його на пасивну акустику, правильно?

а оскільки в моїх колонках уже є вбудований підсилювач, розрахований якраз на імпеданс і потужність сателітів, навіщо їм треба рес? хіба від зміни одного підсилювача на інший звук сильно зміниться?

amoremio
26-02-2012, 15:32
з ресів - придивись на http://hotline.ua/av-av-resivery/onkyo_tx-sr308/ і http://hotline.ua/av-av-resivery/denon_avr-1312/

amoremio
26-02-2012, 15:38
;2708541']

а оскільки в моїх колонках уже є вбудований підсилювач
колонки в тебе пасивні, активний лише саб

26-02-2012, 15:38
Якщо надумаєш все ж таки купувати акустику - починай з фронтів (тили і центр від твоїх едіфайрів тебе повністю влаштують, повір)

на рахунок цього я ні каплі не сумніваюсь) так і планував в принципі. там траблів при підключення активного саба в якості пасивного не може бути?

п.с. мене чомусь своїм зовнішнім виглядом збуджуть напольніки :uups: може порадиш якусь компонентну стереопару?))

26-02-2012, 15:39
колонки в тебе пасивні, активний лише саб

це ясно, суть то не міняється... яка різниця до якого підсилювача їх підключати :rolleyes:

amoremio
26-02-2012, 15:47
;2708546'] траблів при підключення активного саба в якості пасивного не може бути?
п.с. мене чомусь своїм зовнішнім виглядом збуджуть напольніки :uups: може порадиш якусь компонентну стереопару?))
на рахунок саба не зрозумів... З приводу напольників - ні, не цікавився, тай навіщо ще додаткову головну біль - підставки, кріплення... Можна придбати непоганий вінтаж б/у, однак треба обов'язково слухати

26-02-2012, 15:52
на рахунок саба не зрозумів... З приводу напольників - ні, не цікавився, тай навіщо ще додаткову головну біль - підставки, кріплення... Можна придбати непоганий вінтаж б/у, однак треба обов'язково слухати

ну.. активний саб до ресивера норм підключиться?
я маю на увазі не монітори на підставках, а шось типу цього

amoremio
26-02-2012, 15:54
Рес - це: 1. Якість звуку (особливо на лесс форматах). 2. Знімається питання на багато років (його не купують щороку) щодо підключення будь-якої акустики в будинку. 3. Потужність (біда сусідам). 4. Універсальність (в мене одні і ті ж колонки програють (не встаючи з дивана) звук з медіапрогравача, супутникового ресивера, двд програвача, компьютера...

amoremio
26-02-2012, 15:57
;2708553']ну.. активний саб до ресивера норм підключиться?
я маю на увазі не монітори на підставках, а шось типу цього
до ресивера потрібно підключати тільки активний саб. Я думав, ти мав на увазі "полочники")))

26-02-2012, 16:01
до ресивера потрібно підключати тільки активний саб. Я думав, ти мав на увазі "полочники")))

не міг знайти зрозумілих еквівалентів на мові нашої неньки)
що ж, дякую за поради. буду чекати пропозицій по ресу і фронтам :)

п.с. хотів би якось послухати 5.1 акустику, за яку просять 60 тис євро і вище. ото дійсно цікаво :rolleyes:

amoremio
26-02-2012, 16:03
;2708566']
що ж, дякую за поради. буду чекати пропозицій по ресу і фронтам :)

див вище (пропозиції по ресу)

26-02-2012, 16:05
див вище (пропозиції по ресу)

да якось хотів би б/в пошукати спершу, ато 3к тіки за рес видавати поки не дуже хочу (розуію, шо це фігня, є реси які коштують по 100500 грн, але все ж таки)

29-02-2012, 18:39
Пришел к выводу, что те сателлиты, что у меня есть, абсолютно никчемные, так что решился взять комплект пассивной акустики 5.0)) Вот наткнулся у нас в Виннице на комплект Yamaha SET NS50 +NSP60 (http://vinnitsa.topcomfort.com.ua/?p=YAMAHA_NS50_NSP60&w=description) за 3 000 грн. Довольно пристойная цена, учитывая отсутствие необходимости доставки и удобство в "случае чего".

ПОСОВЕТУЙТЕ ПОЖАЛУЙСТА стоит ли брать. если нет то подскажите хорошие варианты примерно в этом ценовом диапазоне. СПАСИБО :)

01-03-2012, 17:55
;2710657']ап!
посоветуйте плиз бюджетные 5.0 или фронты 2.0 для комнаты 16м2 :cry:

или взять эти (http://hotline.ua/av-akusticheskie-kolonki/jamo-s-426/) и не париться?. все-равно в этом ценовом диапазоне ничего существенно лучше не будет? хоть поддакните просто) кто проимел кучу акустики и знает что с чем сравнивать? :cry:
или взять взять нормальные активную стереопару, типа микролаба с7? и дешевле и с ресом париться не нужно? :) комната 16 м2

Chega
01-03-2012, 19:14
;2710666']или взять эти (http://hotline.ua/av-akusticheskie-kolonki/jamo-s-426/) и не париться?. все-равно в этом ценовом диапазоне ничего существенно лучше не будет? хоть поддакните просто) кто проимел кучу акустики и знает что с чем сравнивать? :cry:
или взять взять нормальные активную стереопару, типа микролаба с7? и дешевле и с ресом париться не нужно? :) комната 16 м2

Якщо приоритет музика, купи стерео підсилювач і колонки.
Якщо кіно, то 5.1. Без саба кіно не буде.
Ті Джамо ніякі.

01-03-2012, 19:19
Якщо приоритет музика, купи стерео підсилювач і колонки.
Якщо кіно, то 5.1. Без саба кіно не буде.
Ті Джамо ніякі.

5.1 однозначно. я хочу використати саб від едіфаєрів, купити рес і або 2.0 нормальні поставити, або 5.0. подумую мож Jamo S 506 комплект в кредит взяти...але 4 штуки як ніяк... задумуюсь чи сильно кращі вони за більш дешевих конкурентів від йамахи чи того самого джамо:rolleyes: не в курсі цього питання?

Chega
01-03-2012, 19:23
;2710699']5.1 однозначно. я хочу використати саб від едіфаєрів, купити рес і або 2.0 нормальні поставити, або 5.0. подумую мож Jamo S 506 комплект в кредит взяти...але 4 штуки як ніяк... задумуюсь чи сильно кращі вони за більш дешевих конкурентів від йамахи чи того самого джамо:rolleyes: не в курсі цього питання?

Прийди в гості і послухай мій кінотеатр за 700 грн. прозрієш.

01-03-2012, 19:32
Прийди в гості і послухай мій кінотеатр за 700 грн. прозрієш.

наскільки я пам*ятаю ви писали шо у вас б/у домашній кінотеатр - не комплект акустики - який ви урвали за хорошу ціну + рес, який ви урвали за ше кращу ціну. не думаю шо по великому рахунку ваші динаміки кращі моїх едіфаєрів. питання тільки в ресі. думаєте, варто купити не особливо потужний рес (сателіти у мене по 12 вт) і на цьому заспокоїтись? ібо шось я недопер до сенсу сказаного...

Chega
01-03-2012, 20:02
;2710706']наскільки я пам*ятаю ви писали шо у вас б/у домашній кінотеатр - не комплект акустики - який ви урвали за хорошу ціну + рес, який ви урвали за ше кращу ціну. не думаю шо по великому рахунку ваші динаміки кращі моїх едіфаєрів. питання тільки в ресі. думаєте, варто купити не особливо потужний рес (сателіти у мене по 12 вт) і на цьому заспокоїтись? ібо шось я недопер до сенсу сказаного...

Для кино твоїх едіф"єрів з головою вистачить.
Як варіант, придбай BD плеєр з підтримкою mkv і виходом 5.1, якщо такі існують.

01-03-2012, 20:08
Для кино твоїх едіф"єрів з головою вистачить.
Як варіант, придбай BD плеєр з підтримкою mkv і виходом 5.1, якщо такі існують.

є тіки Dune від двох із половиною тисяч. до того ж читав що медіаплеєри по своїй суті нічим не кращі за пк, так що не варіант.
п.с. да і хотілось би не тільки для кіно, а фронтів явно не вистачає(