View Full Version : LED чи LCD ?
Хочу придбати монітор для ПК, орієнтовно 22-23 діагональ, лижа(флетрон). Але проблема в тому, що неможу визначитись, що ж краще LED чи LCD ?
[SPY]der(FOG)
19-03-2012, 09:54
LED - это и есть LCD только со светодиодной (LED) подсветкой матрицы.
http://www.podberi.tv/review/517/
LED = новый LCD, более долговечный и по другим параметрам лучший. однозначно LED
LED = новый LCD, более долговечный и по другим параметрам лучший. однозначно LED
вообще-то наоборот, пока что led дисплеии не являются столь долговечными у них со временем падает качество подсветки (по крайней мере так пишут специалисты в обзорх).
с другой стоны это еще не повод отказыватся от выбора led дисплея, - у них энергопотребление меньше. более вероятно что у вас сам по себе моник сломается быстрее чем сломается упадет качество подсветки :) вывод: берите лед - за ними будущее
Хочу придбати монітор для ПК, орієнтовно 22-23 діагональ, лижа(флетрон). Але проблема в тому, що неможу визначитись, що ж краще LED чи LCD ?
когда планировал покупать моник писали что 22,23 лучше не брать из-за неудобного разрешения. говорили лучше или 21 или 24 сразу. еще были какие-то детали но я уже не помню :)
читав, що в лед моніторів, контрасність не однорідна по всій матриці. тобто чорний може бути в різній частині монітору різних відтінків ( світліше . темніше). "энергопотребление" - великий плюс, але зараз цікавить якість зображення.
І ще таке запитання: флетрони (на старій технології) були кращим варіантом для зору. Як впливає на зір ЛЕД?
ArmHorse
27-03-2012, 17:24
читав, що в лед моніторів, контрасність не однорідна по всій матриці. тобто чорний може бути в різній частині монітору різних відтінків ( світліше . темніше). "энергопотребление" - великий плюс, але зараз цікавить якість зображення.
І ще таке запитання: флетрони (на старій технології) були кращим варіантом для зору. Як впливає на зір ЛЕД?Не нужно больше читать :) пойдите в магазин и посмотрите на картинку конкретной модели/экземпляра, сразу увидите разницу, если не увидите, то берите тот который дешевле.
Не нужно больше читать :) пойдите в магазин и посмотрите на картинку конкретной модели/экземпляра, сразу увидите разницу, если не увидите, то берите тот который дешевле.
в магацзинi годинами стояти i дивитись на картинку, щоб зрозумiти вiд якого монiка не давить на зiр звичайно можливо, але не впевнений, що оточуючi мене зрозумiють (чо присох) :)
можливо э людина яка порадить конкретну модель, тому що вона проводила дане порiвняння у тому ж магазинi ( щоб менi не робити це в друге), ну або просто розбираэться в даному напрямку технiки.
p.s. суть створення теми, обрати не дешевший девайс, а якiснiший та безпечнiший для здоровя (зору).
Вибір варіанта підсвітки неважливий, зовсім.
Важливіше вибір матриці, появились недорогі IPS.
http://www.e-katalog.com.ua/LG-IPS236V.htm
ArmHorse
27-03-2012, 22:46
в магацзинi годинами стояти i дивитись на картинку, щоб зрозумiти вiд якого монiка не давить на зiр звичайно можливо, але не впевнений, що оточуючi мене зрозумiють (чо присох) :)
можливо э людина яка порадить конкретну модель, тому що вона проводила дане порiвняння у тому ж магазинi ( щоб менi не робити це в друге), ну або просто розбираэться в даному напрямку технiки.
p.s. суть створення теми, обрати не дешевший девайс, а якiснiший та безпечнiший для здоровя (зору).Лично мне хватает пару секунд чтобы понять нравится картинка или нет.
Не вижу специфических причин почему жидкокристаллический монитор может вредить зрению больше чем созерцание картины на стене на протяжении аналогичного времени :)
Лично мне хватает пару секунд чтобы понять нравится картинка или нет.
Не вижу специфических причин почему жидкокристаллический монитор может вредить зрению больше чем созерцание картины на стене на протяжении аналогичного времени :)
нехочу визнавати що я задрот, але це дiйсно схоже на те... я до того, що багато вiльного часу проводжу в wow i c.s. 1.6. хто захоплювався даними проектами той мене зрозумiэ, не годину i не двi. + 8 годин на роботi монiтор.
ЛЕД white чуть лучше за просто ЛЕД и на много дешевле.
ось знайшов непогану статтю по лед монiторах
http://itc.ua/articles/monitory_s_led-podsvetkoj_sravnitelnoe_testirovanie_43473/
Вибір варіанта підсвітки неважливий, зовсім.
Важливіше вибір матриці, появились недорогі IPS.
http://www.e-katalog.com.ua/LG-IPS236V.htm
дуже вам дякую за пораду, дійсно щось схоже шукав. от тільки поки що не вирішив чи LG-IPS236V або LG-IPS231Р (дизайн особливої ролі для мене не грає, а їхня різниця якщо не помиляюсь тільки в дизайні).
Copyright ©2000 - 2025