Вхід

View Full Version : народ, потрібна порада стосовно компа.

sunwheel
30-01-2014, 18:33
коротше, роки 3-4 тому я віддав свій старий комп батькам - ну там, кіно подивитись, погоду, всі діла.

ось тільки він як у мене так і у них постійно глюкає - запускається через раз (може сваритись, що з вінтом трабли, хоча тестили неодноразово - все з ним норм), коли працює - може зависнути незалежно від навантаження, а може і ні - як там зірки зійшлись.

перегріву немає, термопаста мастилась - без результату.

коротше, я в цьому не шарю, але пару тих людей, хто розбирається - тестили-переставляли - з хворобою не визначились.

в мене зараз є зовнішній вінт - я на нього хр поставлю та спробую запустити з нього - раптом допоможе.

але оскільки я не думаю, що допоможе - маю бажання через деякий час купити їм материнку з інтегрованим процем та відео, щось дешевеньке, оскільки вимоги до потужності самі низькі. наприклад щосьз цього: http://fotomag.com.ua/index.php?action=group&slug=motherboard&v[1291][]=da-16&v[332][]=vstroennyiy_SPU&sort=price

все інше (опреативку, хард, корпус, бж, двд - хочу залишити та втикнути до неї)

написав я багато, але питання коротке: чи сумісна буде пам"ять ДДР2 з нею, чи можна її якось втулити в звичайний старий корпус років 5-6 давності, чи можливо є підводні камені, які потягнуть за собою заміну додаткових комплектуючих?

встановлена зараз материнка - Біостар TA780GM2+

дякую.

Prima
30-01-2014, 18:56
коротше, роки 3-4 тому я віддав свій старий комп батькам - ну там, кіно подивитись, погоду, всі діла.

ось тільки він як у мене так і у них постійно глюкає - запускається через раз (може сваритись, що з вінтом трабли, хоча тестили неодноразово - все з ним норм), коли працює - може зависнути незалежно від навантаження, а може і ні - як там зірки зійшлись.

Посмотри на кондеры. Если есть вздутие (на верхушках с крестиками) то это причина. 5-10 грн и паяльник решат эту проблему.

sunwheel
30-01-2014, 18:59
Посмотри на кондеры. Если есть вздутие (на верхушках с крестиками) то это причина. 5-10 грн и паяльник решат эту проблему.

як раз їду в гості, заодно подивлюсь, дякую.

backup
30-01-2014, 21:56
больше похоже на мост матери и шлейф винта

sunwheel
30-01-2014, 22:41
больше похоже на мост матери и шлейф винта

напевно так, оскільки конденсатори в нормі.
тоді як я розумію, варто спершу купити шлейф та спробувати, а якщо вже не спрацює - міняти маму?

backup
31-01-2014, 10:26
напевно так, оскільки конденсатори в нормі.
тоді як я розумію, варто спершу купити шлейф та спробувати, а якщо вже не спрацює - міняти маму?

да вы правильно думаете, если шлейф саташный то я более чем на 90% уверен что дело в нем.

VHITMAN
31-01-2014, 10:33
да вы правильно думаете, если шлейф саташный то я более чем на 90% уверен что дело в нем.

Согласен , только на собственном компе с 3 винтами заменил 3 саташных шлейфа, прям беда какая то.

sunwheel
10-02-2014, 00:53
backup, whitman, забув подякувати :)
заміна шлейфа вирішила проблеми, принаймні вже кілька днів польот нормальний.
я вдячний за корисні поради, всіляких вам гараздів :)