Вінницький форум

Вінницький форум (https://forum.vn.ua//index.php)
-   Загальний (https://forum.vn.ua//forumdisplay.php?f=7)
-   -   Политическая жизнь в Украине (https://forum.vn.ua//showthread.php?t=14271)

7IAP_Razor 12-04-2013 07:46

Цитата:

Повідомлення від turs (Повідомлення 2887182)
высказывание - прекрасный пример того, как всего лишь одно поколение пропаганды может повлиять на человеческий материал.

Ну да, куда ему к тебе!? ...суровому профессионалу по впитыванию нелепища.

sunwheel 12-04-2013 08:00

Цитата:

Повідомлення від turs (Повідомлення 2887182)
высказывание - прекрасный пример того, как всего лишь одно поколение пропаганды может повлиять на человеческий материал.

ти на російських форумах потусуй, не таке прочитаєш, там пропаганда попропагандніше :)

xrayspirt 12-04-2013 09:03

Цитата:

Повідомлення від Boroda (Повідомлення 2887207)
а чем мы отличаемся от русских, белорусов ? :)

Та загалом, ми й від негрів не сильно відрізняємось.

але...

"Раніше російська, а потім і радянська історична наука нав'язували ідею про колиску ''трьох братніх народів", про великий російський слов'янський народ. Але історичні факти свідчать про інше. Однією, чи не найголовнішою з багатьох московських вигадок, є похо-дження російського народу. Адже це значно впливає на духовність народу, а духовність є вирішальним чинником. Прапредки теперішніх росіян — угро-фіни прийшли на землі тепері-шньої Росії з прадавніх часів. Літописець 11ст. згадує про московські племена чудь, лівь, водь,ямь, чухна, пермь, мурома, мокша, печора, карель, зирянь, самоядь та інші. Як бачимо, наших праслов'янських племен немає. Російський археолог А.Спіцин у книжці "Владімірскіє кургани" пише, що слов'янських могил до 10ст. не знайдено ніде по Московщині. А відомий російський історик М.Покровський стверджував, що "в жилах московського народутече що-найменше 80% фінно-татарської крові" ("История Российского государства").

Географічні назви також свідчать про це. На теперішній карті Росії більшість назв — особливо озер, річок — фінські. Назва "Москва" по-фінськи означає "каламутна вода", фінські назви — Ока, Кама та інші. Тих угро-фінів підкорив у 10ст. український князь Святослав Ве-ликий. Ось тоді і з'явились на українських землях слов'яни. Правили цими землями прислані з Києва воєводи з військовими і урядовцями.

Слов'яни не наступали великою масою, а проходили малими групами всю територію і змішувалися з угро-фінами, тому загал народу залишився суто угро-фінським. про що свід-чить і такий факт. Навіть у 19ст. за 80км від москви були такі села, де люди не знали росій-ської мови. У східній частині Росії були цілі повіти таких сіл (див. В.Даль "Полное собрание сочинений").

У 1237 році Московщину завоювала татарська орда. Московські князі стали підлег-лими хана Батия, і він поставив по всій Московщині свої залоги. татари були такими ж азіа-тами, як і угро-фіни, і скоро злились в один народ. Російський історик В.Ключевський в "Ку-рсе русской истории" писав: "Московські князі і не думали про боротьбу з татарами. На від-мінувід українських кназів, одразу визнали владу хана і встановлювали дружні і кровні зв'яз-ки з татарами ". Московська еліта поголовно одружувалася з татарками (пізніше, за більшо-визму, щоб зайняти керівну посаду, переженились на єврейках).

Зсередини татарська духовність заволоділа душею московитів. "Ми, московити, в Єв-ропі — гості, а Азії ми вдома", — писав Ф.Достоєвський в "Дневнике писателя". А.О.Блок пи-сав: "Да, азиаты мы, с раскосыми и жадными очами!"

Татари прийшли з Азії, де вони жили поруч висококультурного Китаю, від якого пе-ребрали багато знань і звичаїв. З татарськими ханами завжди були китайські науковці, рад-ники, керівники різних рівнів (можливо, це одна з причин, що китайці претендують на знач-ну російську територію).

Російські історики М.Карамзін, М.Покровський, В.Ключевський підтверджували да-ні, що московська держава завдячує своім народженням татарам. В.Ключевький писав, що в 16-18ст. 57% московської провідної верстви були татарського походження, а ідею Чингізхана загарбати весь світ дала Московщині (пізніше Росії) її аристократія татарського походження. Силу татарського впливу у щоденному житті видно з того факту, що московини молилися в церквах в шапках аж до 1651р.

...Отже росіяни не мають ніякого відношення до слов'янства. пізніше домішалася до московської провідної верстви невелика кількість європейської (німецької та російської) крові, але вона розчинилася в азійському морі.

...Росіяни не були слов'янами, тобто не мають слов'янського походження і до Європи себе не відносять.

Недавнє дослідження брюссельського "EU-Russia" та московського "Левада-Центр" — дає статистику — 75% росіян не визнають себе європейцями.

...І нам, українцям, якнайскоріше треба відкинути комплекс національної неповно-цінності — тяжкої спадщини нашого минулого. Звідти і податливість на чужі впливи, зразки, манери. На цю нашу ваду звернув увагу ще 300 років тому... чужинець, хорват — турецький підданий Юрій Крижанич, автор політико-публіцистичних, а також історичних праць на "всеслов'янській" мові. Крижанич називає два лиха у східних слов'ян: "чужебесие", тобто потяг до всьго чужеземного, і "чужевладство" — мова йде про іноземне ярмо. тому відкиньмо наше рабське минулеі станьмо великою нацією.

Павло Сливка, історик"

Ну це я так, швиденько в неті знайшов.. А взагалі, якщо бажаєш, є дослідження цих всих речей. Які доводять, що кацапи не слов'яни і не брати нам аж ніяким боком. А те що совєти нав'язали всім... То по всьому світу знають, що це не правда. Ну тіки кацапи досі вірять в цю ахінею і деякі упороті наші земляки. Або половина їх, нажаль..

turs 12-04-2013 09:10

Цитата:

Повідомлення від 7IAP_Razor (Повідомлення 2887194)
Ну да, куда ему к тебе!? ...суровому профессионалу по впитыванию нелепища.

мальчик, не подначивай.

turs 12-04-2013 09:11

Цитата:

Повідомлення від sunwheel (Повідомлення 2887198)
ти на російських форумах потусуй, не таке прочитаєш, там пропаганда попропагандніше :)

а чему удивляться - тут долбоклюи говорят, что они антимоскали, там долбоклюи говорят, что они антихохлы. Все естественно.

xrayspirt 12-04-2013 09:14

Цитата:

Повідомлення від Boroda (Повідомлення 2887213)
у меня есть знакомый с латинскими корнями (папа - кубаш), розмовляє на щирій ... он украинец? :rolleyes:

А причому тут мова, на якій він розмовляє до того - яке в нього коріння. Зараз взагалі важко розказувати хто є хто. Але і називати себе братом для кацапів я не буду.

Історично український народ для росіян чи білорусів - не рідня по крові. Зараз же народи змішалися. Коріння не прослідити кожної людини. Головне - ким людина себе позиціонує. Я вважаю себе українцем. Спілкуватись можу російською, українською, англійською. Але братом для кацапа ніколи не буду.

Але і то все фігня. Людям, я думаю, взагалі побарабану хто є хто. Аби не робили один одному поганого. А політика наших держав так налаштована, що розпалює ворожнечу не просто між народами, але й між жителями однієї країни. Прикро

turs 12-04-2013 09:17

Цитата:

Повідомлення від xrayspirt (Повідомлення 2887211)
Та загалом, ми й від негрів не сильно відрізняємось.

Вот люблю я таких людей.
Финны, славяне, угры. Замечательный подход. А теперь давай сравним с вашими любимыми европейскими странами. Подними аналогичное исследование по Франции, Италии, Испании. Там внутри каждой страны туева хуча этнических групп, из которых сделали впоследствии политическую нацию. И это не мешает им хорошо себя чувствовать в роли французов.

Там есть идиоты-сепаратисты типа наших (советских) западенцев. Только им никто и никогда не даст отделиться как дал Горбачев.

xrayspirt 12-04-2013 09:21

Цитата:

Повідомлення від turs (Повідомлення 2887219)
Там внутри каждой страны туева хуча этнических групп, из которых сделали впоследствии политическую нацию. И это не мешает им хорошо себя чувствовать в роли французов.

Та проблема навіть не в тому, що хтось хоче бути окремо від когось. Проблема в тому, що ті всі живуть в Франції і вважають себе французами, а ми живемо в Україні, а якась частина вважає себе росіянами, а ще кусок вважає себе совєтским народом. Як можуть люди, що народились вже в Україні, вважати себе не українцем? Брєд

turs 12-04-2013 09:30

Цитата:

Повідомлення від xrayspirt (Повідомлення 2887220)
Та проблема навіть не в тому, що хтось хоче бути окремо від когось. Проблема в тому, що ті всі живуть в Франції і вважають себе французами, а ми живемо в Україні, а якась частина вважає себе росіянами, а ще кусок вважає себе совєтским народом. Як можуть люди, що народились вже в Україні, вважати себе не українцем? Брєд

сбрось шоры.
Я например родился в УССР, считаю себя советским и русским украинцем, украинскую культуру - частью русской культуры, как и российскую и белорусскую.

Потому что русский - это не кровь.

xrayspirt 12-04-2013 09:59

Цитата:

Повідомлення від turs (Повідомлення 2887221)
сбрось шоры.
Я например родился в УССР, считаю себя советским и русским украинцем, украинскую культуру - частью русской культуры, как и российскую и белорусскую.

Потому что русский - это не кровь.

Бачиш, казав як всі себе французами вважають.. А на свому прикладі вже не притримуєся тої самої точки зору)

І я народився в УРСР. Але вважаю себе українцем, українську культуру - нічим схожим до кацапської. Різні країни. "Русский" не кров - "русский" - громадянини Росії.

Поточний час: 05:32. Часовий пояс GMT +3.

Copyright ©2000 - 2025