Цікава гілка, у темі три українця і з десяток "гостей, які ніяк не можуть асимілюватися в українське суспільство".
Немає 100% чистих українців і бути не може. У мене по-батьковій лінії поляки і батько наполовину поляк. У моїх двоюрідних братів батько поляк і взагалі каталики вони.
Але як не як, я за Польщу "рубаху на грудях не рву", як тут деякі за "Путіна, Росію та Сталіна".
Один мій брат віддав дітей в козацкі гуртки і ходить в православну церкву, другий - вважає себе українцем і діти у нього також православні.
А все тому, що в "чужий монастир із своїм уставом не ходять".
Україна не буде мати нормального розвитку, якщо ми не будемо однією нацією.
Наша біда в тому, що українців колонізували в період, коли 80% населення проживало в селах. І багато сучасних міст заснували і фактично побудували "колонізатори". Взяти ту ж Вінницю, де навіть у 1938 році українців було меншість, або Львів, де у 1941 році українці становили тільки 10% населення.
Та сама ситуація і в промислових регіонах сходу України, де зараз українців близько 30% всього.
І якщо за рахунок урбанізації Вінниця стала українським містом, то на сході України, де практично немає сіл, вплив урбанізації не значний. Наприклад, в Дніпропетровську люди говорять російською, а в найближчому райцентрі - виключно українською. І я не знаю скільки ще треба років, щоб люди відчули себе українцями, а незрозуміло ким.
Як на мене, жити в україні і мріяти про Росію і Сталіна - це нонсенс. Це несе шкоду нам усім.
|