Вінницький форум

Вінницький форум (https://forum.vn.ua//index.php)
-   Технічний форум (https://forum.vn.ua//forumdisplay.php?f=8)
-   -   Чим замінити ПЗ Microsoft? (https://forum.vn.ua//showthread.php?t=14333)

fill_nick 05-01-2008 07:42

Чим замінити ПЗ Microsoft?

Зараз вирішую питання щодо розширення діяльності організації і тут з`являється одна проблема - необхідне легальне ПО (як мінімум на 4 робочі станції). По самим скромним підрахункам це буде 74 (Вінда) + 370 (Офіс) + ... виходить біля 2500 грн. за одну станцію і 10 000 грн. за чотири станції. Для мене це дуже дорого (хоча по великому рахунку посильно).

Прийняте наступне рішення:

1. На один ПК придбати ліцензію на Офіс (на Вінду ліцензія є).
2. На решту три ПК поставити Linux (ALT, ASP або MyLINUX - ту яку буде можна придбати офіційно з усіма необхідними документами).
3. В якості основного формату документів в організації затвердити відкритий міжнародний формат ODF i в роботі використовувати OpenOffice 2.3.1. На крайні випадки буде один ліцензійний офіс.

Є наступні питання:

1. Потрібен аналог Microsoft Exchenge (щоб була можливість ставити задачі, контролювати їх виконання, слідкувати за проектами). Чи це буде організовано через поштовий сервер чи ще якось мені всерівно.

Я аналізував для подібних задач програму phprojekt. В принципі працювати можна, але відображаються каракулями шрифти в назві вкладених файлів.

2. Потрібен якісний безкоштовний антивірус. Раніше планував купити ліцензію на Український Національний Антивірус, але ця компанія в 2007 році заглохла (на жаль...).

3. Потрібен якісний безкоштовний поштовий клієнт.
--------------------------------------------------------

Чекаю на всі поради по вільному програмному забезпеченню.

James Bond 05-01-2008 12:45

http://forum.exler.ru/index.php?showtopic=88973

Список бесплатного софта/freeware альтернатива платному

DS.SR<demon> 05-01-2008 13:36

Цитата:

Повідомлення від fill_nick (Повідомлення 2213418)
Зараз вирішую питання щодо розширення діяльності організації і тут з`являється одна проблема - необхідне легальне ПО (як мінімум на 4 робочі станції). По самим скромним підрахункам це буде 74 (Вінда) + 370 (Офіс) + ... виходить біля 2500 грн. за одну станцію і 10 000 грн. за чотири станції. Для мене це дуже дорого (хоча по великому рахунку посильно).

1. На один ПК придбати ліцензію на Офіс (на Вінду ліцензія є).
2. На решту три ПК поставити Linux (ALT, ASP або MyLINUX - ту яку буде можна придбати офіційно з усіма необхідними документами).
3. В якості основного формату документів в організації затвердити відкритий міжнародний формат ODF i в роботі використовувати OpenOffice 2.3.1. На крайні випадки буде один ліцензійний офіс.

Є наступні питання:

1. Потрібен аналог Microsoft Exchenge (щоб була можливість ставити задачі, контролювати їх виконання, слідкувати за проектами). Чи це буде організовано через поштовий сервер чи ще якось мені всерівно.

Я аналізував для подібних задач програму phprojekt. В принципі працювати можна, але відображаються каракулями шрифти в назві вкладених файлів.

2. Потрібен якісний безкоштовний антивірус. Раніше планував купити ліцензію на Український Національний Антивірус, але ця компанія в 2007 році заглохла (на жаль...).

3. Потрібен якісний безкоштовний поштовий клієнт.

Тут просто - Thunderbird. Учитывая то, что к нему существует много плагинов, можно из него сделать очень напичканный мэйл-клиент. А вот насчет вопроса №2, позвольте узнать, зачем Вам под линуксом антивирус? :eek: А, понял. Насколько я читал выводы экспертов, бесплатные антивирусы пригодны только для лечения старых и распространенных вирусов, если же необходима полная безопасность, без "платника" не обойдешься.

Akubens 05-01-2008 19:33

1. Існує хороший проект dotProject, він платформонезалежний, оскільки працює через браузер. Тривіальна задача - поставити на якусь Лінух машину Апача та ПХП з Мускулем, та можна юзати цей проект. Або купити на 6-10 доларів на місяць хостинг, та розміщати завдання взагалі в мережі.

2. Навіщо? Для Лінукс станцій антивірусів просто не потрібно, бо за всю історію його існування написано 8 вірусів, які користувач має встановити власноруч. Написані сьогодні антивіруси для Лінукс встановлюються лише на сервери для боротьби з вірусами для вінди.
Для Вінди можу порадити awast, в нього є фрішний варіант.

3. Власне вже сказали. Можу ще порадити Kmail або Elovution.

fill_nick 05-01-2008 20:00

З поштовим клієнтом вирішено - буде Thunderbird
(дякую DS.SR<demon>)

З програмою для колективної роботи ще думаю, але проект, який рекомендує Akubens розгляну.

Ще одне питання який Лінукс краще використовувати для робочих станцій? Що порадите?

Akubens 05-01-2008 20:16

Цитата:

Повідомлення від fill_nick (Повідомлення 2214385)
З поштовим клієнтом вирішено - буде Thunderbird
(дякую DS.SR<demon>)

З програмою для колективної роботи ще думаю, але проект, який рекомендує Akubens розгляну.

Ще одне питання який Лінукс краще використовувати для робочих станцій? Що порадите?

часто-густо радять Ubuntu, хоча я противник цього дистрибутиву. Від себе можу порадити Kubuntu, це Ubuntu в якому встановлена KDE в якості оточення користувача. Він простий і зрозумілий для новачка.

DS.SR<demon> 09-01-2008 19:30

Цитата:

Повідомлення від Akubens (Повідомлення 2214483)
часто-густо радять Ubuntu, хоча я противник цього дистрибутиву. Від себе можу порадити Kubuntu, це Ubuntu в якому встановлена KDE в якості оточення користувача. Він простий і зрозумілий для новачка.

Несогласен, кубунту намного глючнее убунту, имхо, конечно же...навскидку, из легких в освоении: mandriva, ubuntu, altlinux...С остальными неподготовленному пользователю будет сложнее, но все же, будет лучше, если работающие под линуксом будут знать хотя бы основы работы самой оси, и взаимодействия с ней...:rolleyes:

Akubens 09-01-2008 23:10

Цитата:

Повідомлення від DS.SR<demon> (Повідомлення 2219628)
...если работающие под линуксом будут знать хотя бы основы работы самой оси, и взаимодействия с ней...:rolleyes:

тут согласен на все 100. часто на работу приходят люди которые говрят "я работаю в линуксе", а на самом деле работа заключается в юзании глючных гуевых менюшек и не более, которые, к слову, от версии в версии меняются, мутируют, етц.

DS.SR<demon> 09-01-2008 23:16

Цитата:

Повідомлення від Akubens (Повідомлення 2220112)
тут согласен на все 100. часто на работу приходят люди которые говрят "я работаю в линуксе", а на самом деле работа заключается в юзании глючных гуевых менюшек и не более, которые, к слову, от версии в версии меняются, мутируют, етц.

гм, ну не скажу, что я великий линуксоид, но, по крайней мере, консолью овладеть пытался, правда пережил увлечение линуксом...

senior_root 12-01-2008 20:50

Цитата:

Повідомлення від fill_nick (Повідомлення 2213418)

....

Могу предложить следующий CD:

Программный комплекс, умещающийся на одном CD, обладающий широкими загрузочными возможностями, и, несущий на борту полноценный и целостный набор подлинных (не "пиратских") win32-программ. Он позволяет превратить "голую" Windows в полноценную рабочую станцию со всем необходимым от хорошего антивируса, браузера, офисного пакета и высококачественного англо-русского словаря, до профессиональных программ для работы с графикой, 3d-моделирования и обработки звука.

Также на диске помещено ПО для реанимации и востановления системы после краха.

По вопросам приобретения CD обращайтесь в ПС :yes:

Поточний час: 17:00. Часовий пояс GMT +3.

Copyright ©2000 - 2025