![]() |
Чим замінити ПЗ Microsoft?
Зараз вирішую питання щодо розширення діяльності організації і тут з`являється одна проблема - необхідне легальне ПО (як мінімум на 4 робочі станції). По самим скромним підрахункам це буде 74 (Вінда) + 370 (Офіс) + ... виходить біля 2500 грн. за одну станцію і 10 000 грн. за чотири станції. Для мене це дуже дорого (хоча по великому рахунку посильно).
Прийняте наступне рішення: 1. На один ПК придбати ліцензію на Офіс (на Вінду ліцензія є). 2. На решту три ПК поставити Linux (ALT, ASP або MyLINUX - ту яку буде можна придбати офіційно з усіма необхідними документами). 3. В якості основного формату документів в організації затвердити відкритий міжнародний формат ODF i в роботі використовувати OpenOffice 2.3.1. На крайні випадки буде один ліцензійний офіс. Є наступні питання: 1. Потрібен аналог Microsoft Exchenge (щоб була можливість ставити задачі, контролювати їх виконання, слідкувати за проектами). Чи це буде організовано через поштовий сервер чи ще якось мені всерівно. Я аналізував для подібних задач програму phprojekt. В принципі працювати можна, але відображаються каракулями шрифти в назві вкладених файлів. 2. Потрібен якісний безкоштовний антивірус. Раніше планував купити ліцензію на Український Національний Антивірус, але ця компанія в 2007 році заглохла (на жаль...). 3. Потрібен якісний безкоштовний поштовий клієнт. -------------------------------------------------------- Чекаю на всі поради по вільному програмному забезпеченню. |
http://forum.exler.ru/index.php?showtopic=88973
Список бесплатного софта/freeware альтернатива платному |
Цитата:
|
1. Існує хороший проект dotProject, він платформонезалежний, оскільки працює через браузер. Тривіальна задача - поставити на якусь Лінух машину Апача та ПХП з Мускулем, та можна юзати цей проект. Або купити на 6-10 доларів на місяць хостинг, та розміщати завдання взагалі в мережі.
2. Навіщо? Для Лінукс станцій антивірусів просто не потрібно, бо за всю історію його існування написано 8 вірусів, які користувач має встановити власноруч. Написані сьогодні антивіруси для Лінукс встановлюються лише на сервери для боротьби з вірусами для вінди. Для Вінди можу порадити awast, в нього є фрішний варіант. 3. Власне вже сказали. Можу ще порадити Kmail або Elovution. |
З поштовим клієнтом вирішено - буде Thunderbird
(дякую DS.SR<demon>) З програмою для колективної роботи ще думаю, але проект, який рекомендує Akubens розгляну. Ще одне питання який Лінукс краще використовувати для робочих станцій? Що порадите? |
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
|
Цитата:
Программный комплекс, умещающийся на одном CD, обладающий широкими загрузочными возможностями, и, несущий на борту полноценный и целостный набор подлинных (не "пиратских") win32-программ. Он позволяет превратить "голую" Windows в полноценную рабочую станцию со всем необходимым от хорошего антивируса, браузера, офисного пакета и высококачественного англо-русского словаря, до профессиональных программ для работы с графикой, 3d-моделирования и обработки звука. Также на диске помещено ПО для реанимации и востановления системы после краха. -------------------------------------------------------- По вопросам приобретения CD обращайтесь в ПС :yes: |
Поточний час: 17:00. Часовий пояс GMT +3. |
Copyright ©2000 - 2025