Вінницький форум

Вінницький форум (https://forum.vn.ua//index.php)
-   Комерційний форум (https://forum.vn.ua//forumdisplay.php?f=11)
-   -   ПРОДАМ: Жесткий диск Western Digital Caviar Blue 500GB (https://forum.vn.ua//showthread.php?t=40400)

Borger 19-09-2012 10:38

Жесткий диск Western Digital Caviar Blue 500GB

Вкладень: 1
Продам вот такой винт Жесткий диск Western Digital Caviar Blue 500GB 7200rpm 16MB 3.5 б/у цена вопроса 400 грн
Причина продажи, хочу попробывать SSD

logs 19-09-2012 11:16

Сенсу у ССД для домашнього/офісного компа поки немає.
Під Віндоус 7 із-за технології SuperFetch різниця між вінтом та ССД буде дуже мінімальною. Від того чи на 10-15 секунд запускається вінда чи фотошоп довше - вони робити швидше не стануть. При чому повторний запуск буде таким же швидким як і на СДД, бо програма уже в оперативці за рахунок SuperFetch.
СДД вигідно брати там де потрібен випадковий доступ і є велике навантаження: бази даних, веб-сервера, робота з дуже великою кількістю мілких файлів і т.д. Але тоді дешеві ССД не підійдуть із-за низького ресурсу флеша. Тут треба дорогі брати.

На форумах дуже багато людей пишуть, що особливого толку від ССД для домашньої/офісної роботи немає. На їх думку, різниця між вінтом мінімальна і вони жаліють, що витратили гроші.

Despedo 19-09-2012 11:22

У меня система (win7) стоит на SSD, разница очень ощутимая!

Borger 19-09-2012 11:26

Цитата:

Повідомлення від logs (Повідомлення 2781161)
Сенсу у ССД для домашнього/офісного компа поки немає.
Під Віндоус 7 із-за технології SuperFetch різниця між вінтом та ССД буде дуже мінімальною. Від того чи на 10-15 секунд запускається вінда чи фотошоп довше - вони робити швидше не стануть. При чому повторний запуск буде таким же швидким як і на СДД, бо програма уже в оперативці за рахунок SuperFetch.
СДД вигідно брати там де потрібен випадковий доступ і є велике навантаження: бази даних, веб-сервера, робота з дуже великою кількістю мілких файлів і т.д. Але тоді дешеві ССД не підійдуть із-за низького ресурсу флеша. Тут треба дорогі брати.

На форумах дуже багато людей пишуть, що особливого толку від ССД для домашньої/офісної роботи немає. На їх думку, різниця між вінтом мінімальна і вони жаліють, що витратили гроші.

Так же пишут что уже не хотят переходить обратно на винты. Ну это уже лирика)

logs 19-09-2012 11:32

Цитата:

Повідомлення від Despedo (Повідомлення 2781166)
У меня система (win7) стоит на SSD, разница очень ощутимая!

Ну да, ж гроші витратили на ССД :lol:

Переваги є, хто сперечається:
1. Прискорюється запуск вінди на 10-15 секунд.
2. Прискорюється запуск важких програм на 10-30 секунд.
3. На порядок швидша робота з маленькими файлами.
4. Значно прискорюється час встановлення програм.

По факту:
1. Операції по запуску вінди проводяться не 100 разів за день;
2. Програма у якій Ви працюєте запускається відносно довго (на секунди довше) лише перший раз, а далі вона кешується у память і повторний її запуск такий же швидкий як із ССД.
3. Якщо програма уже запущена, то розниці між вінтом та ССД немає, бо вона у оперативці.
4. У вінді 7 є SuperFetch (гугліть).

ССД вигідно там де це треба явно (швидкий доступ до великої кількості мілких файлів). У домашньому/офісному використанні таких задач немає.

logs 19-09-2012 11:37

Цитата:

Повідомлення від Borger (Повідомлення 2781171)
Так же пишут что уже не хотят переходить обратно на винты. Ну это уже лирика)

Людська психологія :d Витратив даремно гроші, а потім "попу рве", щоб самому собі довести, що не помилився, бо "жаба розірве".

Реально ССД буде швидшим, я не сперечаюсь. Але ССД з хорошим флешем, який має значний ресурс коштують дуже дорого. Надійність ССД значно нижча ніж у вінтів. Вінт може сипатися місяцями, а ССД - ні з того ні з цього взяв і здох (навернувся контролер), а відновити дані з нього практично нереально.

Borger 19-09-2012 11:47

Цитата:

Повідомлення від logs (Повідомлення 2781176)
Людська психологія :d Витратив даремно гроші, а потім "попу рве", щоб самому собі довести, що не помилився, бо "жаба розірве".

Реально ССД буде швидшим, я не сперечаюсь. Але ССД з хорошим флешем, який має значний ресурс коштують дуже дорого. Надійність ССД значно нижча ніж у вінтів. Вінт може сипатися місяцями, а ССД - ні з того ні з цього взяв і здох (навернувся контролер), а відновити дані з нього практично нереально.

Не спорю, хочу и трачу деньги, если бы их не было, не тратился. И потом я ссд только на систему поставлю, потеря данных исключена.

Despedo 19-09-2012 11:48

Цитата:

Повідомлення від logs (Повідомлення 2781176)

Я не покупал себе SSD, комп рабочий и куплен на деньги конторы, так что жаба не давит :).
Разные программы у меня запускаются и устанавливаются довольно часто и тут скорость реально ощутима. Так же иногда приходится перезагружать комп, и тут тоже все на порядок быстрее.

Borger 20-09-2012 14:07

актуально

Joy_Rostie 20-09-2012 14:37

Филинюшечка, тебе реально одиноко и не с кем поговорить?

Поточний час: 05:28. Часовий пояс GMT +3.

Copyright ©2000 - 2025