![]() |
![]() |
#1 |
Юзер
Адреса: Стрий
Повідомлення: 1
|
![]()
Вітаю, форумчани! Підкажіть, хто використовував плити перекриття (ЗБВ), яким ви надавали перевагу за характеристиками або розмірами? Наприклад, які параметри краще підходять для міжповерхових перекриттів, якщо 2 поверхи, а які - для дахів? Ось тут https://beton.budservis.if.ua/zbv/plyty-perekryttya/ є різні типи плит, але хочеться зрозуміти, які з них більш стійкі до навантажень або краще витримують зміни температури. Буду радий почути думки і досвід!
P.S. Буду замовляти перший раз, тому і хочу дізнатися про це в більш реальній формі, від людей. Буду будувати гараж, перший поверх для авто, а другий хочу зробити як зону відпочинку. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Юзер
Повідомлення: 7
|
![]()
Для міжповерхових перекриттів у будинку на 2 поверхи частіше обирають пустотні плити ПК (220 мм товщина, довжина 3-6 м, ширина 1,2-1,5 м) — легкі, міцні (800 кг/м²), добре тримають навантаження.
Для дахів надають перевагу плитам ПБ (220-265 мм, до 12 м) — вони витримують сніг і вітер, плюс краще теплоізоляція через пустоти. Все залежить від прольотів і навантажень, але ПК — універсальний вибір, а ПБ — для більших розмірів.
![]() |
|
|