![]() |
![]() |
#1 |
Читатель
Повідомлення: 73
|
![]()
Хочу звернутися до вас по пораду, бо вже кілька місяців мучуся з болями в попереку після сну. Мій старий матрац став надто м’яким, і здається, зовсім не тримає тіло, а з мого віку — мені вже 62 — важливо, щоб хребет підтримувався правильно, інакше зранку важко навіть з ліжка піднятися. У молодості ми й не думали про це, спали хоч на дивані, хоч на розкладачці, а зараз — усе дається взнаки. Перечитала вже купу порад у статтях, але скрізь пишуть по-різному: одним після 50-ти радять жорсткий, іншим — латексний, а хтось узагалі вважає, що головне — підібрати за вагою. Я вже заплуталась. Може, хтось із вас підкаже конкретно: який матрац краще обрати в моєму віці, щоб і комфортно було, і здоров’я не псувалося?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Читатель
Повідомлення: 70
|
![]()
Після 50 років важливо зважати не лише на вік, а й на індивідуальні особливості організму: стан суглобів, вага, звички сну. Загалом рекомендую звертати увагу на ортопедичні матраци середньої жорсткості або комбіновані (наприклад, одна сторона твердіша, інша м’якша). Для людей із болями в спині підійдуть моделі з незалежними пружинами — вони добре підтримують тіло точково. Також важливим буде наявність шару з піни memory — вона повторює контури тіла та зменшує тиск на суглоби. Кокосовий шар — гарна опція, якщо вага перевищує 90 кг або є потреба в твердішій основі. Але головне — аби матрац мав сертифікати й був виготовлений перевіреним виробником. І так, можу підказати, де подивитись хорошу добірку.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Читатель
|
![]()
Якось так, маєш ще якісь питання?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Читатель
Повідомлення: 73
|
![]()
Ви все так доступно пояснили, що мені вже трохи спокійніше. Я справді не знала, що існують матраци з різними сторонами жорсткості — це дуже цікаво. Якщо маєте на прикметі надійний сайт, де все це можна переглянути й порівняти, була б дуже вдячна.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Читатель
|
![]()
Рекомендую вам звернути увагу на те, який матрац краще вибрати після 50 років https://sleepfly.com.ua/ua/blog/whic...after-50-years на сайті Sleep&Fly. Там усе розписано дуже грамотно: пояснено, чому з віком змінюються потреби організму щодо сну, на які показники варто зважати при виборі, наведено приклади моделей із конкретними характеристиками. Окремо подано рекомендації для людей із болями в спині, проблемами з суглобами та навіть для тих, хто веде малорухливий спосіб життя. Крім того, сайт має зручний фільтр, щоб вибрати матрац за жорсткістю, наповнювачами, пружинним блоком чи віковими рекомендаціями. Є відгуки покупців, гарантії, доставка, консультація — усе дуже чітко. Якщо шукаєте якісне рішення, зроблене з турботою про старші покоління — це саме те місце, де варто почати.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|