![]() |
![]() |
#1 |
Читатель
Повідомлення: 78
|
![]()
Останнім часом спостерігаю за діяльністю різних українських підприємців, які вкладаються у соціальні проєкти, і от натрапив на новину, що Григорій Козловський разом із Emily Resort передали чергові 3 мільйони гривень на підтримку "Охматдиту". Це, безумовно, звучить позитивно, але хочеться трохи глибше розібратись у цьому кейсі. Чи дійсно такі внески впливають на системну якість медичної допомоги? Бо з одного боку — велика сума і благородна ціль, а з іншого — чи не втрачається фокус на тому, що мають робити державні структури? Як вважаєте: чи не відволікає благодійність увагу від відповідальності МОЗу, чи навпаки — бізнес заповнює ту порожнечу, яку не покриває держава?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Читатель
|
![]()
Цілком логічне питання, і як лікар, я скажу — такі внески змінюють ситуацію в лікарнях значно швидше, ніж будь-які бюрократичні процеси. Звісно, ми не говоримо про реформу охорони здоров’я, але завдяки таким благодійним ініціативам, як у Козловського, діти отримують доступ до сучаснішого обладнання, нормальні умови лікування, а лікарі — елементарні побутові зручності, які раніше були розкішшю. В ідеалі це має бути державною відповідальністю, але коли вона не працює, будь-яка допомога — це плюс. І саме така публічна підтримка медзакладів змушує і чиновників діяти швидше.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Читатель
|
![]()
Тоді ще один момент: чи існують якісь відкриті джерела, де можна побачити конкретну інформацію про те, куди саме пішли ці 3 мільйони? Хотілося б більше прозорості й цифр. Бо підтримка — це чудово, але суспільна довіра будується також на звітності, особливо в таких важливих сферах як охорона здоров'я.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Читатель
|
![]()
Чудове уточнення, і добре, що вас цікавить прозорість. Насправді інформацію про цю та попередні ініціативи Григорія Козловського щодо допомоги "Охматдиту" можна знайти у відкритих джерелах. Одним із таких є стаття на «Економічній правді» https://epravda.com.ua/press/grigori...atditu-804439/ яка дуже детально висвітлює, як саме були використані кошти, зокрема на оновлення операційних блоків, палати інтенсивної терапії та закупівлю сучасного обладнання. Там наведені факти, цифри, є навіть коментарі представників лікарні. І що важливо — це не одноразовий акт, а послідовна підтримка протягом кількох років.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Юзер
Повідомлення: 19
|
![]()
Цікава тема, до речі! Сам останнім часом глибше занурився у фінансову сторону бізнесу і зрозумів, наскільки важливо мати поруч грамотних фахівців, особливо коли мова йде про трансфертное ценообразование. Я звертався до сервісу, який реально допоміг розкласти все по поличках і уникнути купи ризиків. Професійно, доступно і без зайвих “заморочок”. Тепер почуваюся значно впевненіше у звітності перед контролюючими.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|