![]() |
![]() |
#1 |
Читатель
Повідомлення: 75
|
![]()
Планую з подругами тематичну зустріч "Вечір джинових історій", де кожна з нас представить свій улюблений коктейль на основі джину. Але я в роздумах, бо хочеться здивувати чимось стильним, нестандартним, можливо з пряним або цитрусовим акцентом, щоб не банальний "Тонік і джин", а щось дійсно з ідеєю. Поділіться, будь ласка, своїми улюбленими рецептами джинових коктейлів, бажано з точним складом, пропорціями і короткою інструкцією — як подати, з чим поєднати, який келих краще використати? Може, хтось знає якісь цікаві інгредієнти, які додають у джинові мікси — типу базиліку, імбиру чи навіть варення?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Читатель
Повідомлення: 72
|
![]()
Джин — це справжній аромат подорожей: я колись смакував джин із лавандовим сиропом у Провансі, і донині не можу забути той ніжний квітковий післясмак. Спробуй коктейль «Французький вечір»: 40 мл джину, 15 мл лавандового сиропу, 20 мл лимонного соку, білок одного яйця, шейкер — і вуаля! Виходить легка пінка, колір мрій, аромат літа. А якщо хочеш більш свіжий варіант — змішай джин з огірковим соком, м’ятою і трохи содової — освіжає краще за кондиціонер! Обов’язково пробуй експериментувати, джин — як полотно для творчості.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Читатель
Повідомлення: 75
|
![]()
“Французький вечір” звучить і виглядає, напевно, фантастично. Я вже уявила цю пінку і тонкий аромат лаванди. Скажи, будь ласка, де ти береш лавандовий сироп, купуєш чи сам готуєш? І чи можна замінити білок чимось, якщо хтось не любить його в коктейлях?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Читатель
Повідомлення: 72
|
![]()
Лавандовий сироп я зазвичай купую в спеціалізованих магазинах для барменів, але іноді готую й сам: сушена лаванда (1 ч.л.), вода (100 мл), цукор (100 г) — прокип’яти, настояти годинку, процідити — і маєш домашню ароматну основу. Щодо білка — якщо не хочеш використовувати класичний, то зараз популярні веганські альтернативи на базі аквафаби (рідини з консервованого нуту) — пінка виходить нічим не гірша. До речі, щоб не шукати інгредієнти навмання, раджу заглянути на сайт Бартендерс — це справжній рай для любителів джинових коктейлів: покрокові рецепти, склад, пропорції. Там є й лайфхаки, візуальні інструкції, варіанти подачі та іноді навіть історія походження коктейлів. Завдяки цьому ресурсу я відкрив для себе купу нових міксів — від класичних до дуже креативних. Якщо плануєш тематичний вечір, то знайдеш там натхнення з головою.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|