![]() |
![]() |
#1 |
Юзер
Повідомлення: 1
|
![]()
Вибір бойлера – справа відповідальна, адже від цього залежить комфорт у домі впродовж багатьох років. Перш за все, потрібно визначитися з об'ємом приладу. Якщо ви живете один або удвох, вам може вистачити моделі на 30–50 літрів. У великій родині краще обирати бак на 80 літрів і більше, щоб гарячої води вистачало всім. Я, наприклад, зупинився на 100-літровому бойлері, бо часто користуюсь ванною, а не душем, і не хочу відчувати обмежень у воді.
Не менш важливо враховувати тип нагрівального елементу. Бойлери з «сухим» ТЕНом зазвичай довше служать, бо він не контактує з водою, що знижує ризик утворення накипу. Проте такі моделі коштують дорожче. Якщо бюджет обмежений, можна обрати бойлер із «мокрим» ТЕНом, але тоді варто частіше проводити очищення. Я довго вагався, та зрештою вирішив переплатити за «сухий» ТЕН – спокій дорожчий. Також слід звертати увагу на матеріал внутрішнього бака. Найпоширеніші варіанти – емальоване покриття або нержавіюча сталь. Емаль дешевша, але більш чутлива до перепадів температури. Нержавійка довговічніша, проте ціна на такі бойлери вища. Важливо також враховувати, чи є в моделі антикорозійний магнієвий анод, адже він продовжує термін служби приладу. Ще один важливий момент – вертикальне чи горизонтальне встановлення: https://vsn.ua/news/garyacha-voda-ts...lya-domu-62086. У моєму випадку, через особливості планування ванної кімнати, підійшов лише горизонтальний варіант. І не забудьте про енергоефективність: клас споживання енергії впливає не тільки на рахунки, а й на довкілля. Підсумовуючи, скажу так: перед покупкою варто не поспішати, зважити всі нюанси, прочитати відгуки, а іноді й проконсультуватися зі спеціалістом. Особисто для мене цей вибір був непростим, але тепер я задоволений, що підійшов до нього обдумано. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|