Вінницький форум  

Повернутись   Вінницький форум > Міський форум > Технічний форум

Відповідь

Опції теми Опції перегляду
Старий 05-01-2008, 07:42   #1
fill_nick
Фанат

Повідомлення: 516
За замовчуванням Чим замінити ПЗ Microsoft?

Зараз вирішую питання щодо розширення діяльності організації і тут з`являється одна проблема - необхідне легальне ПО (як мінімум на 4 робочі станції). По самим скромним підрахункам це буде 74 (Вінда) + 370 (Офіс) + ... виходить біля 2500 грн. за одну станцію і 10 000 грн. за чотири станції. Для мене це дуже дорого (хоча по великому рахунку посильно).

Прийняте наступне рішення:

1. На один ПК придбати ліцензію на Офіс (на Вінду ліцензія є).
2. На решту три ПК поставити Linux (ALT, ASP або MyLINUX - ту яку буде можна придбати офіційно з усіма необхідними документами).
3. В якості основного формату документів в організації затвердити відкритий міжнародний формат ODF i в роботі використовувати OpenOffice 2.3.1. На крайні випадки буде один ліцензійний офіс.

Є наступні питання:

1. Потрібен аналог Microsoft Exchenge (щоб була можливість ставити задачі, контролювати їх виконання, слідкувати за проектами). Чи це буде організовано через поштовий сервер чи ще якось мені всерівно.

Я аналізував для подібних задач програму phprojekt. В принципі працювати можна, але відображаються каракулями шрифти в назві вкладених файлів.

2. Потрібен якісний безкоштовний антивірус. Раніше планував купити ліцензію на Український Національний Антивірус, але ця компанія в 2007 році заглохла (на жаль...).

3. Потрібен якісний безкоштовний поштовий клієнт.
--------------------------------------------------------

Чекаю на всі поради по вільному програмному забезпеченню.
fill_nick не на форумі   Reply With Quote
Старий 05-01-2008, 12:45   #2
James Bond
мальчик-тюльпанчик :)

James Bond's Avatar

Адреса: в мире под названием ты
Повідомлення: 1,292
За замовчуванням

http://forum.exler.ru/index.php?showtopic=88973

Список бесплатного софта/freeware альтернатива платному
Старий 05-01-2008, 13:36   #3
DS.SR<demon>
Banned

Повідомлення: 383
Send a message via ICQ to DS.SR<demon> Send a message via Yahoo to DS.SR<demon>
За замовчуванням

Цитата:
Повідомлення від fill_nick Переглянути допис
Зараз вирішую питання щодо розширення діяльності організації і тут з`являється одна проблема - необхідне легальне ПО (як мінімум на 4 робочі станції). По самим скромним підрахункам це буде 74 (Вінда) + 370 (Офіс) + ... виходить біля 2500 грн. за одну станцію і 10 000 грн. за чотири станції. Для мене це дуже дорого (хоча по великому рахунку посильно).

1. На один ПК придбати ліцензію на Офіс (на Вінду ліцензія є).
2. На решту три ПК поставити Linux (ALT, ASP або MyLINUX - ту яку буде можна придбати офіційно з усіма необхідними документами).
3. В якості основного формату документів в організації затвердити відкритий міжнародний формат ODF i в роботі використовувати OpenOffice 2.3.1. На крайні випадки буде один ліцензійний офіс.

Є наступні питання:

1. Потрібен аналог Microsoft Exchenge (щоб була можливість ставити задачі, контролювати їх виконання, слідкувати за проектами). Чи це буде організовано через поштовий сервер чи ще якось мені всерівно.

Я аналізував для подібних задач програму phprojekt. В принципі працювати можна, але відображаються каракулями шрифти в назві вкладених файлів.

2. Потрібен якісний безкоштовний антивірус. Раніше планував купити ліцензію на Український Національний Антивірус, але ця компанія в 2007 році заглохла (на жаль...).

3. Потрібен якісний безкоштовний поштовий клієнт.

Тут просто - Thunderbird. Учитывая то, что к нему существует много плагинов, можно из него сделать очень напичканный мэйл-клиент. А вот насчет вопроса №2, позвольте узнать, зачем Вам под линуксом антивирус? А, понял. Насколько я читал выводы экспертов, бесплатные антивирусы пригодны только для лечения старых и распространенных вирусов, если же необходима полная безопасность, без "платника" не обойдешься.

Останній раз редагувалося DS.SR<demon>; 13:37. Причина: провтыкал
DS.SR<demon> не на форумі   Reply With Quote
Старий 05-01-2008, 19:33   #4
Akubens
Фанат

Повідомлення: 502
Send a message via ICQ to Akubens
За замовчуванням

1. Існує хороший проект dotProject, він платформонезалежний, оскільки працює через браузер. Тривіальна задача - поставити на якусь Лінух машину Апача та ПХП з Мускулем, та можна юзати цей проект. Або купити на 6-10 доларів на місяць хостинг, та розміщати завдання взагалі в мережі.

2. Навіщо? Для Лінукс станцій антивірусів просто не потрібно, бо за всю історію його існування написано 8 вірусів, які користувач має встановити власноруч. Написані сьогодні антивіруси для Лінукс встановлюються лише на сервери для боротьби з вірусами для вінди.
Для Вінди можу порадити awast, в нього є фрішний варіант.

3. Власне вже сказали. Можу ще порадити Kmail або Elovution.

Akubens не на форумі   Reply With Quote
Старий 05-01-2008, 20:00   #5
fill_nick
Фанат

Повідомлення: 516
За замовчуванням

З поштовим клієнтом вирішено - буде Thunderbird
(дякую DS.SR<demon>)

З програмою для колективної роботи ще думаю, але проект, який рекомендує Akubens розгляну.

Ще одне питання який Лінукс краще використовувати для робочих станцій? Що порадите?
fill_nick не на форумі   Reply With Quote
Старий 05-01-2008, 20:16   #6
Akubens
Фанат

За замовчуванням

Цитата:
З поштовим клієнтом вирішено - буде Thunderbird
(дякую DS.SR<demon>)

З програмою для колективної роботи ще думаю, але проект, який рекомендує Akubens розгляну.

Ще одне питання який Лінукс краще використовувати для робочих станцій? Що порадите?
часто-густо радять Ubuntu, хоча я противник цього дистрибутиву. Від себе можу порадити Kubuntu, це Ubuntu в якому встановлена KDE в якості оточення користувача. Він простий і зрозумілий для новачка.

Старий 09-01-2008, 19:30   #7
DS.SR<demon>
Banned

За замовчуванням

Цитата:
Повідомлення від Akubens Переглянути допис
часто-густо радять Ubuntu, хоча я противник цього дистрибутиву. Від себе можу порадити Kubuntu, це Ubuntu в якому встановлена KDE в якості оточення користувача. Він простий і зрозумілий для новачка.
Несогласен, кубунту намного глючнее убунту, имхо, конечно же...навскидку, из легких в освоении: mandriva, ubuntu, altlinux...С остальными неподготовленному пользователю будет сложнее, но все же, будет лучше, если работающие под линуксом будут знать хотя бы основы работы самой оси, и взаимодействия с ней...
Старий 09-01-2008, 23:10   #8
Akubens
Фанат

За замовчуванням

Цитата:
Повідомлення від DS.SR<demon> Переглянути допис
...если работающие под линуксом будут знать хотя бы основы работы самой оси, и взаимодействия с ней...
тут согласен на все 100. часто на работу приходят люди которые говрят "я работаю в линуксе", а на самом деле работа заключается в юзании глючных гуевых менюшек и не более, которые, к слову, от версии в версии меняются, мутируют, етц.

Старий 09-01-2008, 23:16   #9
DS.SR<demon>
Banned

За замовчуванням

Цитата:
Повідомлення від Akubens Переглянути допис
тут согласен на все 100. часто на работу приходят люди которые говрят "я работаю в линуксе", а на самом деле работа заключается в юзании глючных гуевых менюшек и не более, которые, к слову, от версии в версии меняются, мутируют, етц.
гм, ну не скажу, что я великий линуксоид, но, по крайней мере, консолью овладеть пытался, правда пережил увлечение линуксом...
Старий 12-01-2008, 20:50   #10
senior_root
Гигант мысли

senior_root's Avatar

Повідомлення: 1,130
Send a message via Skype™ to senior_root
Exclamation

Цитата:

....

Могу предложить следующий CD:

Программный комплекс, умещающийся на одном CD, обладающий широкими загрузочными возможностями, и, несущий на борту полноценный и целостный набор подлинных (не "пиратских") win32-программ. Он позволяет превратить "голую" Windows в полноценную рабочую станцию со всем необходимым от хорошего антивируса, браузера, офисного пакета и высококачественного англо-русского словаря, до профессиональных программ для работы с графикой, 3d-моделирования и обработки звука.

Также на диске помещено ПО для реанимации и востановления системы после краха.

По вопросам приобретения CD обращайтесь в ПС

Скрытый текст
senior_root не на форумі   Reply With Quote
Відповідь

Posting Rules