![]() |
![]() |
#1 |
Фанат
Повідомлення: 645
|
![]()
Давайте в цій темі писати хто і на якому ноуті успішно провів заміну процесора. Ця тема потрібна для того, щоб якщо хтось захоче зробити заміну, то можливо, він побачить для себе успішний варіант (по своєму ноуту я такого не знайшов).
Ноут Samsung R40 Plus: був процесор Celeron M 440 1,86 Гіг - став Core Duo T2450 2*2 Гіга, працює добре, частота процесора динамічно змінюється, система охолодження справляється. Біос поставив останній з сайта Самунга. Правда щоб провести заміну проца, треба ноут повністю розібрати, а це займає не мало часу. PS. Заміну проводив сьогодні ввечері ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Гуру
Повідомлення: 4,787
|
![]()
T7700 -> M560 -> T7700.
![]() |
![]() |
#3 |
Фанат
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Гуру
|
![]()
Acer TravelMate 7720G. Боролся с перегревом.
![]() P.S. Ради чего еще можно менять нормальный C2D на обрезок.
![]() |
![]() |
#5 |
Фанат
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Гуру
|
![]()
Почистил охлаждение, поменял термопасту на Zalman TG2, смазал кулер WD-40 и стало получше. Один черт, вся проблема в горячем радеоне 2000 серии.
![]() |
![]() |
#7 |
Гигант мысли
|
![]()
![]() |
#8 |
Фанат
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Гуру
|
![]()
Не поможет. 80 нм - это не 40. И это таки неудачная серия радеонов.
![]() |
![]() |
#10 |
Фанат
|
![]()
До речі, не довго я радувався двопроцесорним Core Duo T2450, бо як виявилося система охолодження мого ноута Samsung R40 Plus розрахована лише на Celeron M. Так, при оновлені вінди, яке тривало хвилин 20 і при завантажені процесора на 50-100% процесор нагрівся аж до 100 градусів і ноут завис.
Для вирішення цієї проблеми я скачав та встановив програму rightmark cpu clock utility, якою понизив напругу на процесор з максимальних 1,26 вольта до 1,0 вольта. Тепер ноут шумить значно менше, а при тестах процесор прогрівається не більше ніж на 83 градуса. Оскільки виявилося, що температура процесора ДУЖЕ сильно залежить від напруги на його ядро. Правда не кожен процесор зможе працювати на 1,0 вольта, більшість Core Duo (2) працює на 1,1 волта, але навіть це дозволить знизити його нагрів на 10-15 градусів, що є гуд. Пробуйте! |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|