![]() |
![]() |
#11 |
Гигант мысли
|
![]()
блін... ти сам читаєш що пишеш? Сьогодні ти писав що СССР була не готова, а зараз пишеш що треба бути готовим до всього... тут пахне якимсоь розводняком.
![]() |
#12 | |
Гуру
Адреса: Комната 1408
Повідомлення: 4,171
|
![]() Цитата:
![]() |
![]() |
#13 | ||
Гуру
|
![]() Цитата:
Цитата:
![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Читатель
Повідомлення: 115
|
![]()
ну так подумай если СССР главную битву выиграло без них то войну он бы и без них смогло выиграть.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Гуру
|
![]()
Германия и до этого вела боевые действия, а это расход людей/боеприпасов/топлива/техники. Если бы германская военная машина сразу воевала против СССР думаю под Сталинградом немцев бы не остановили. Потому я и написал что КАЖДАЯ воюющая страна внесла свою лепту. Я ж не говорил что без СССР победили бы.
![]() |
#16 | |
Гигант мысли
|
![]() Цитата:
![]() спробую в двух словах. СССР мала віськову силу з якою ніхто не міг зрівнятися. 41 рік. У СССР - 28 тисяч першокласних танків. У Германії - 3-4 тисяч танків, які навіть танками назвати важко: броня кріпилася заклепками, маленький калібр, малий запас ходу, броня як в запорожця. Більш-менш нормальні танки у Фашистів зявилися в 43-44 роках. До цього часу - металолом. ТО чого ж СССР на початку війни там просралася? Все дуже просто - СССР дійсно не була готова до війни, як нас запевнює Шаритель. І це правда. Не була готова. З однією поправкою - до оборонної війни. СССР в 41 році не мала нічого для оборони - лише для атаки. Головним козирем (або, скоріше вдачою) германії на початку війни було те, що ссср не мала карт. Звичайних топографічних карт місцевості. СССР мала карти, але не ті. В неї було мільйони першокласних і детальних картографічних карт. Деякі історики запевнюють що якість тих карт була кращою ніж гроші деяких країн того часу. В ссср була сильно розвинута картографія. І от маючи ці карти, ссср не могла ними користуватися. Бо на цих картах була європа. Не україна, росія, польща. А середня і західна європа. Карти місцевостей потрібних для оборони попросту не було. Як командиру спланувати ростановку військ? Як розвідці докласти про результати шпіонів? На пальцях показати? СССР вимушена була тікати в глубину країни, залишивши в ангарах такни, літаки, як вже згадував Шаритель. Так ож вони знищили цілі ешалони карт, якими не могли користуватися. А далі що, через рік? Знову ж - нема чим оборонятися. Партизанські війська росормовані (які, до речі, були сильно натреновані). До того часу вже встигли рознести "лінію сталіна", яка тянулась від балтики до чорного моря... це коротке розяснення. Можливо по розвитку дискусі ще додам.
![]() |
![]() |
#17 |
Ветеран
|
![]()
20< лет постерам. %\ Авторитетные историки, епта. ололо
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Гуру
|
![]() Цитата:
![]() Но канечно согласия с тем, что победа это только заслуга СССР я не получил ![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
Читатель
Повідомлення: 115
|
![]() Цитата:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Гигант мысли
|
![]()
мені 20. І що с того? це значить мені не вистачає розуму аналівзувати і читати історію?
![]() |
Мітки |
история |
|
|