![]() |
![]() |
#21 |
Ветеран
Повідомлення: 2,052
|
![]()
bogomol17
Посуд з мідді - пряма дорога до цирозу печінки (і не тільки), це доведено науково. Тому зараз навіть дорогого ("елітного") посуду з міді немає. Якщо у Вас турка з міді, то слід визнати, що "лоханулися" і викинути її. Комусь дарувати не раджу, щоб не брати "гріх та душу". Я уже посуд турецький за 600 грн. купив, цей метал від контакту з водою так "воняє", що нічого в ньому не готуємо, а з часом взяли і викинули. Збитки "списали" і на тому забули це як страшний сон. Зараз у нас посуд емальований і не турецький. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Ветеран
Адреса: Wawa
Повідомлення: 2,342
|
![]() Цитата:
з чистої міді немае посуду мідь - основа на яку наносять сплав. для турок це в основному олово.
![]() |
![]() |
#23 |
Юзер
Повідомлення: 11
|
![]()
logs
"Якщо у Вас турка з міді, то слід визнати, що "лоханулися" і викинути її." - у меня пока нет турки, только думаю купить. Есть медные турки у друзей, не воняет и аромат кофе по приятнее чем из кофеварки. И ещё раз повторю, что турки из внутри покрыты оловом. Прямого контакта меди из водой не происходит. Не знаю, короче говоря.... Куплю, посмотрю если будет вонять - выкину. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Гуру
Повідомлення: 4,787
|
![]()
Лохс и не подозревал, что все медные турки идут с напылением, ведь внимания заметить отсутствие патины не хватило. Я пользуюсь медной туркой царских времен, которой пользовался еще мой прапрадед и ничего, ни у кого цирроза не было, несмотря на непомерное употребление кофе. Лохс, пользуйся дальше эмалированной посудой, так ты быстрее угробишь себя нерастворимыми окислами металлов. Хоть бы о здоровье подумал.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Гуру
Повідомлення: 4,787
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |