View Single Post
Старий 28-01-2015, 13:41   #3617
sunwheel
Ветеран

sunwheel's Avatar

Повідомлення: 2,020
За замовчуванням

Цитата:
Повідомлення від www.vintorg.net Переглянути допис
Ох уж эти сказочники! Ох уж эти сказочники!

Да, развитие химии и разнообразных вкусовых добавок действительно привело к тому, что большинство колбас на вид лучше чем на вкус. Но это не значит, что нужно идеализировать ту самую "непревзойденную" советскую варенку. Ведь анекдоты про колбасу из туалетной бумаги возникли еще в СССР. К чему бы это, если она была такая непревзойденная?

Нитрит натрия в нее добавляли? Добавляли. А это отрава похлеще любой нынешней добавки. Да много еще чего добавляли. И несоблюдение технологии в условиях плана по валу было повсеместным. И люди, побывавшие на мясокомбинате и увидевшие процесс вживую, часто потом месяцами на ту колбасу смотреть не могли.

Так что, не нужно идеализировать.
а мені здається, що головне інше.
те, що класні продукти харчування не варто вважати суто заслугою СРСР.
можливо тут таких людей і немає, але я зустрічав молодших за мене, які вважають, що то хуйня, що людей косили пачками, зате які ж натуральні продукти були! як піклувались про здоров"я народу!
а просто часи були такі - і у Англії, і у Китаї, і в Турції, і в США.
у всьому світі протягом майже цілого 20 сторіччя люди харчувались натурпродуктами, в той час як зараз ми переважно жеремо неякісні та не корисні продукти як побічну дію цивілізаційних процесів та розвитку технологій - і так (звичайно в різних ступнеях) всюди.
були класні часи, класні продукти і так далі, але ті часи минули, тепер нові, з своїми мінусами, але й плюсами.
sunwheel не на форумі   Reply With Quote