![]() |
|
View Poll Results: Чи є для вас важливим на якій мові розмовляти? / Важно ли на каком языке говорить? | |||
Так, тільки рідною / Да, только на родном языке |
![]() ![]() ![]() ![]() |
10 | 20.83% |
Розмовляю на ішій мові / Разговариваю на другом языке |
2 | 4.17% |
Розмовляю на мові співрозмовника(намагаюсь) / На языке говорящего(пытаюсь) |
36 | 75.00% |
Ті, хто голосували: 48. You may not vote on this poll |
![]() |
|
Опції теми | Опції перегляду |
![]() |
#891 |
Писатель
|
![]()
Хтів би я щоб заборонили ввживання російської мови, так як у кожної держави має бути своя державна мова, але я сам спілкуюсь на росьйскій, хоча володію і україньською
![]() ![]()
![]() |
#892 |
Старожил
|
![]()
Заборона вживати мову (будь-яку) - що може бути дурніше та безглуздіше?
![]() |
#893 |
Юзер
Повідомлення: 3
|
![]()
Особливо важко спілкуватись на рідній мові тим людям, які виховувались у сімях, що розмовляють все ж таки російською! Але ніколи не пізно вивчити мову тієї країни де народився, де мешкаєш.
![]()
![]() |
#894 |
Старожил
|
![]()
У таких людей рідна мова - російська
![]() |
#895 | |
Гигант мысли
|
![]() Цитата:
![]() навіщо постійно підлаштовуватись під більшість, нехай іноді більшість перелаштовується під тебе спілкуйся так як ти хочеш, а не так як від тебе очікують
![]() |
![]() |
#896 |
Читатель
Адреса: Винница
Повідомлення: 93
|
![]()
Що я можу сказати,дуже поважаю і люблю українську,але на російській спілкуватися якось зручніше(на жаль...чи на щастя),тому що змалечку у моїй родині спілкувалися на російській мові.Але не означає ж це,як деякі кажуть,що я не поважаю Батьківщину свою.Просто мені так легше.А існують люди,які зовсім начисто відкидають спілкування російською й іншим забороняють,мовляв,живеш на Україні,то спілкуйся українською.Я вважаю,кожна людина має сама для себе обирати."Скільки людина знає мов,стільки разів вона людина."Безперечно,українс ку мову,як державну,мають знати усі українці.Та як казав великий Кобзар:"Чужого научайтесь,та свого не цурайтесь."
![]() |
#897 |
Юзер
Повідомлення: 30
|
![]()
А не кажется ли тебе ,что для людей ,которых с рождения учили русскому языку ,именно он и есть родным.Меня учили говорить именно по-русски и я считаю его своим родным,и конечно мне не приятно когда люди которые всю жизнь разговаривали по-русски резко перешли на украинский.Стало быть они отреклись от своего родного языка.Как там говорится Ти зрікся мови рідної...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#898 |
Юзер
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#899 |
Фанат
|
![]()
Оце побачив нове опитування. Повне говіно. Я так розумію, шо ця тема про українську мову, а опитування сформульоване про мову взагалі, та і варіантів відповіді чіткої мало.
Щодо себе, то спікуюся української. Рідко російською, аж навіть дико від себе її чути, коли говорю з людьми старшими, або які просто викликають повагу
![]() |
![]() |
#900 |
Юзер
|
![]()
ЛЮДИ РАЗЛИЧАЙТЕ РУССКОЕ И РОСИЙСКОЕ!!.МЫ ВСЕ ТУТ РУССКИЕ ,потому что корень слова РУСЬ,то бишь народы, которые проживали на територии Киевской Руси :белоруссы,россияне,украин ы.А насчёт происхождения слов ,то и российские и наши слова происходят древнерусского, которым общались на Руси.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|