![]() |
![]() |
#1 |
Юзер
Повідомлення: 0
|
![]()
Привіт, друзі! Я задумався над тим, як краще підготуватися до сезону грипу і уникнути хвороби, адже вже не раз чув, що цього року очікують досить сильний спалах. Хочеться бути готовим і максимально захистити себе, бо у мене на роботі багато контактів з людьми, і уникнути їх повністю не вийде. Відчуваю, що потрібно зміцнити імунітет або хоча б знайти якісь профілактичні заходи, щоб мінімізувати ризик. Може, у когось є досвід у цьому або поради, як підтримати себе в цей період? Розумію, що вакцинація важлива, але чи є ще щось, що може допомогти?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Юзер
|
![]()
Привіт! Я теж намагаюсь уберегтись від грипу, особливо у холодну пору року, коли всі навколо чхають і кашляють. Особисто мені допомагає кілька простих правил: по-перше, я завжди намагаюсь більше спати і уникати стресу, бо це дуже впливає на імунітет. Крім того, я приймаю вітамін С і D — лікар радив саме для зміцнення імунної системи в зимовий період. І ще намагаюся більше бувати на свіжому повітрі, навіть якщо холодно. Дихаю свіжим повітрям, щоб зменшити ризик застою бактерій у приміщеннях. Ну і, звичайно, уникаю тісних контактів, якщо бачу, що хтось хворіє. Може, це й не гарантія, але поки що обходжусь без хвороб!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Юзер
|
![]()
Вітаю всіх! Я теж дотримуюсь певних правил, коли настає сезон грипу. Крім базових речей, як вітаміни і прогулянки на свіжому повітрі, я намагаюсь ще й частіше мити руки та дезінфікувати поверхні, особливо телефон, клавіатуру та інші предмети, яких часто торкаюся. Адже більшість бактерій і вірусів передаються саме через руки. Також рекомендую пити теплий чай з імбиром, лимоном і медом — це не лише зігріває, але й допомагає організму боротися з вірусами завдяки корисним речовинам. Та й взагалі, стараюсь уникати людних місць, якщо є можливість. А як щодо вакцинації — хтось з вас робить її щороку?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Юзер
|
![]()
Щодо вакцинації — це основний метод профілактики, адже вона дозволяє організму виробити антитіла до вірусу. Вакцинація не дає 100% гарантії, але допомагає перенести грип у легшій формі, якщо все ж захворієш.
Також для профілактики грипу існує кілька видів препаратів, які можуть допомогти зміцнити імунітет або знизити ймовірність захворювання. Наприклад, у аптеці Рецептіка у Дніпрі https://receptika.ua/ua/dnepr можете подивитися противірусні препарати: їх зазвичай призначають людям, що мали контакт із хворими, або тим, хто має високий ризик ускладнень. Також можна пропити вітаміни та мінерали: прийом вітаміну С, D, цинку та ехінацеї добре підтримує імунітет у сезон застуд і грипу. Наприклад, аскорбінова кислота допомагає зміцнити імунітет, а вітамін D підтримує загальний тонус і здоров'я організму. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|