![]() |
![]() |
#1 |
Юзер
Повідомлення: 0
|
![]()
Слухайте, а у вас буває таке, що намагаєшся щось пояснити людині, а вона — хоч стіною об стіну? Я недавно мало не посварився з другом через якусь дрібницю, просто бо кожен уперся на своє. Потім подумав: може, я не так щось кажу? От цікаво, є якісь реальні методи, щоб не доходило до сварок?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Юзер
|
![]()
О, знайома ситуація. У мене таке на роботі постійно. Колега постійно пропонує якісь дивні ідеї, а сперечатися — марна справа. Знаєш, що допомогло? Почав більше питати "чому". Ну, типу не одразу рубати з плеча, а спробувати зрозуміти, що він взагалі має на увазі. Якось навіть вийшло знайти компроміс, хоча спочатку здавалося, що він просто чудить.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Юзер
|
![]()
Є крута штука — техніка "дзеркала". Просто повторюєш те, що сказав співрозмовник, своїми словами, щоб він відчув, що його реально чують. Я випадково про це натрапив, ось тут непогано розписано: https://bs.krok.edu.ua/mediacija/ser...hki-mediatora/. Реально працює — інколи люди, коли бачать, що їх почули, самі готові йти на поступки. Ну і тон важливий: якщо звучиш як прокурор, толку мало буде.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Юзер
|
![]()
О, техніка "дзеркала" — це цікаво, треба буде спробувати. І оця ідея з питанням "чому" теж нормальна — може, справді менше би сперечався. А то я завжди починаю доводити свою правоту замість того, щоб спробувати розібратись, що взагалі відбувається.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Юзер
|
![]()
Ну так, головне не забути про спокій. Як тільки зриваєшся на емоції — все, переговори закінчено. Я тепер, якщо чую, що починаю кипіти, просто роблю паузу, і це допомагає.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|